SoftServe se alătură unui proiect internaţional de dezvoltare a tehnologiilor de lansare şi aterizare pe Lună, finanţat de NASA

A.F.
Companii / 11 ianuarie

SoftServe se alătură unui proiect internaţional de dezvoltare a tehnologiilor de lansare şi aterizare pe Lună, finanţat de NASA

SoftServe, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii digitale şi de consultanţă IT, plănuieşte să se alăture unui consorţiu internaţional pentru a dezvolta tehnologii de aterizare şi lansare selenare, într-un proiect finanţat de NASA , conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, proiectul vine după ce compania Astroport Space Technologies a câştigat o finanţare NASA STTR faza II în 2023 pentru a avansa în dezvoltarea tehnologiilor pentru platforme de aterizare în medii extreme şi a permite aterizări selenare mai sigure.

Condusă de Astroport, beneficiarul finanţării, echipa de robotică şi automatizare avansată a SoftServe va lucra alături de un consorţiu de parteneri globali, pentru a avansa în mod colectiv eforturile de construcţie de pe Lună. Membrii echipei participante au sarcina de a simula sisteme robotice pentru construcţii reale, interacţiune mecanică şi mişcare liberă pe suprafaţa Lunii.

"Rolul şi miniunea noastră este de a construi modele pentru interacţiunea terra-mecanică dintre echipe, utilaje de construcţii şi regolit. În mod specific, specialiştii noştri vor crea şi executa numeroase simulări digitale ale procesului de construcţie pe Lună, luând în considerare caracteristicile şi proprietăţile solului. Această activitate ne va permite să explorăm sinergiile posibile între utilaje, dispozitive de pe şantier şi concepte optime de transport care ar putea transforma dezvoltarea pe Lună", a declarat Lyubomyr Demkiv, liderul departamentului de robotică al SoftServe.

Proiectul va demara în ianuarie 2024.

Programul Small Business Technology Transfer (STTR) al NASA oferă anual granturi pentru cercetare, dezvoltare şi demonstrarea aplicabilităţii unor tehnologii inovatoare care sprijină nevoile descrise de NASA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb