Sol şi Suflet, prima fermă regenerativă din ţara noastră, lansează magazinul online

V.G.
Companii / 29 septembrie 2022

Sol şi Suflet, prima fermă regenerativă din ţara noastră, lansează magazinul online

La un an şi jumătate de la inaugurarea Sol şi Suflet, românii vor putea cumpăra online, prin intermediul abonamentelor, produse de cea mai bună calitate din agricultura regenerativ-organică.

De pe platforma Solsisuflet.ro pot fi achiziţionate legume regenerativ-organice sub forma unui abonament anual personalizat, în funcţie de mărime, frecvenţă, săptămâni de vacanţă şi tranşe de plată. Pentru a testa calitatea produselor, acestea se pot achiziţiona în formă de coş one-time şau la bucată. Abonamentul anual la coşul de legume Sol şi Suflet este o formă de parteneriat şi solidaritate între consumator şi producător, după modelul agriculturii susţinute de comunitate (ASC).

Sol şi Suflet, prima fermă regenerativă, fondată de Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR), cu sprijinul Kaufland România, anunţă deschiderea magazinului online, de unde pot fi achiziţionate legume regenerativ-organice, de cea mai bună calitate, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, platforma nou lansată, Solsisuflet.ro, le dă românilor posibilitatea de a-şi configura un abonament anual, care poate fi plătit şi în rate. Prin intermediul sistemului de abonare, clienţii au acces la produsele cultivate în sistem regenerativ-organic în cadrul fermei, iar în acelaşi timp contribuie activ la dezvoltarea agriculturii regenerative şi la soluţionarea problemelor de mediu.

Totodată, sprijinul acordat din partea Kaufland România pentru acest proiect unic pe piaţa locală reia angajamentul companiei de a promova şi a susţine dezvoltarea producătorilor locali. În curând, clienţii vor avea posibilitatea de a achiziţiona produsele fermei Sol şi Suflet şi din magazinul Kaufland Barbu Văcărescu (Strada Barbu Văcărescu, nr. 120) din Bucureşti.

Ferma Sol şi Suflet este situată în judeţul Dâmboviţa şi produce legume tot timpul anului, iar odată cu lansarea magazinului online, românii vor putea cumpăra o varietate de produse, care vor fi livrate în puncte de ridicare din Ploieşti şi Bucureşti. Livrările se vor face în fiecare miercuri, doar la punctele de ridicare, într-un interval orar stabilit pentru fiecare locaţie.

Sistemul de abonare poate fi personalizat atât în ceea ce priveşte frecvenţa, săptămânală sau bilunară cu opţiune de săptămâni de vacanţă, dimensiunea coşurilor: mic, mediu şi mare, precum şi modalitatea de plată, care poate fi integrală sau în rate lunare, trimestriale ori semestriale.

Printre principalele avantaje ale abonamentelor se numără: reduceri de costuri între 5% şi 25% faţă de preţul legumelor la bucată, precum şi reduceri de 10% la legumele şi răsadurile vândute la bucată achiziţionate suplimentar de către toţi abonaţii. Coşurile conţin între 6 şi 15 varietăţi de legume de sezon, iar un abonament anual cu frecvenţa de livrare săptămânală include 52 de coşuri sau 46, dacă este aleasă opţiunea cu şase săptămâni de vacanţă. De exemplu, valoarea unui coş mediu, suficient pentru 2-3 persoane, cu frecvenţă săptămânală şi plata integrală este de 73 lei, respectiv 81 lei cu plata lunară.

"Pentru Kaufland, parteneriatul strategic cu ICPR şi fondarea primei fermei regenerative, anul trecut, sunt motive de mândrie. Prioritatea noastră este să oferim clienţilor produse de cea mai bună calitate, având în vedere totodată protejarea mediului şi susţinerea agriculturii locale. Proiectul Sol şi Suflet cuprinde toate aceste direcţii şi ne oferă şansa să punem la dispoziţia clienţilor primele produse ale fermei, prin intermediul platformei online. În plus, cutiile cu legume proaspete Sol şi Suflet se vor regăsi în curând şi în magazinul Kaufland Barbu Văcărescu, din Bucureşti", a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

"Lansarea magazinului online solsisuflet.ro reprezintă un nou pas important pentru agricultura regenerativă din România. În acest moment, oamenii pot cumpăra produse cultivate 100% natural, fără a fi stropite cu substanţe chimice, iar tot acest proces are loc în acelaşi timp cu protejarea solului, biodiversităţii, dezvoltarea modelului de cultură regenerativ-organic şi a centrului educaţional rezidenţial", a completat Ionuţ Bădică, Preşedinte Institutul de Cercetare în Permacultură din România.

Sol şi Suflet este un proiect lansat în februarie 2021, care include prima fermă de agricultură regenerativă din România şi un centru educaţional pentru fermierii aflaţi la început de drum. Pe lângă aspectele de producţie şi educaţie, ferma dezvoltă un model de cultură regenerativ-organic la scară umană şi utilizează tehnici şi strategii inovatoare de creştere a fertilităţii solului, maximizare a producţiei,creştere a eficienţei muncii, şi a calităţii vieţii fermierului, cum ar fi cultivarea minimală, activarea microbiologiei solului, legumicultură biointensivă, design de permacultură etc.

În cadrul fermei, sunt cultivate aproximativ 50 de soiuri de legume, verdeţuri, plante aromatice şi medicinale, produse crescute în sistem regenerativ organic, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb