Soldaţi români, răniţi în Afganistan

D.I.
Internaţional / 30 aprilie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare 14:40 MApN a făcut publică identitatea militarilor răniţi în atacul din Afganistan

Cei opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel răniţi luni în Afganistan au între 34 şi 43 de ani şi sunt pentru a doua sau a treia oară într-o astfel de misiune. Conform MApN, militarii se află în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Cei opt sunt:

- plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan);

- plutonierul Rădoi Eugen Luci (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune în Afganistan);

- caporalul clasa a III-a Ganţă Adrian Bogdan (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan);

- caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune în Afganistan);

- caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan);

- caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan);

- caporalul clasa a III-a Popelcă Petre (43 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan);

- caporalul clasa a III-a Bădulescu Nicolae Marian (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan).

Potrivit sursei citate, după producerea incidentului, zona a fost securizată conform procedurilor, iar militarii răniţi au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde sunt luate toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi îngrijire.

--------------

Actualizare 14:33 Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj militarilor răniţi în atacul din Afganistan

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj după atacul din Afganistan în care au fost răniţi şi opt militari români, urându-le însănătoşire grabnică lor şi putere familiilor acestora.

În mesajul dat publicităţii, Dăncilă afirmă: "M-a întristat profund vestea atentatelor din Afganistan, în urma cărora şi-au pierdut viaţa civili, inclusiv copii, iar opt militari români au fost răniţi. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au avut de suferit de pe urma acestor evenimente tragice. Ministrul Apărării mi-a transmis că este în legătură permanentă cu echipa de comandă, iar medicii le acordă răniţilor ajutorul de specialitate. Le doresc însănătoşire grabnică militarilor noştri şi multă putere familiilor lor pentru a trece cu bine peste aceste momente dificile".

------------

Actualizare 14:00 Mihai Fifor precizează că militarii răniţi în Afganistan sunt în afara oricărui pericol

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că cei opt militari răniţi luni în Afganistan în explozia unei maşini-capcană sunt în afara oricărui pericol şi primesc îngrijiri medicale în Kandahar.

Într-o intervenţie la Digi24, Fifor a declarat: "Vestea bună este că toţi cei opt militari sunt în afara oricărui pericol. Suntem în legătură permanentă cu echipa de comandă din Afganistan, pentru a putea fi la curent cu evoluţia stării medicale a colegilor noştri, medicii le acordă ajutorul de specialitate. Leziunile pe care le-au suferit nu le pun viaţa în pericol. Este un eveniment pe care nu ni l-am fi dorit. Mă gândesc cu mare tristeţe şi la militarii noştri, şi la familiile lor, suntem aproape de ei".

------------

Actualizare 13:27 Iohannis a transmis un mesaj militarilor răniţi în atacul din Afganistan

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj după atacul din Afganistan soldat cu rănirea a opt militari români, urându-le acestora însănătoşire grabnică şi multă putere lor şi familiilor.

În mesajul său, preşedintele afirmă: "Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, printre care şi copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, au fost răniţi. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere lor şi familiilor acestora în aceste momente de grea încercare".

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis elogiază dedicarea şi profesionalismul militarilor români: "Le suntem alături militarilor noştri care ne reprezintă ţara cu profesionalism şi dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale".

---------------

Actualizare 13:14 MApN confirmă informaţiile privind atacul din Afganistan

Opt militari români din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni în urma unui atentat cu autovehicul capcană în Afganistan, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), dat publicităţii.

În comunicat, instituţia precizează: "Opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device). Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă. Numele lor vor fi făcute publice după anunţarea familiilor".

Potrivit sursei citate, conducerea MApN este informată permanent despre starea răniţilor.

Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie - august 2018. Aceştia execută, în teatru, misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).

-------------

Unsprezece copii au fost ucişi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban lângă o moschee în sudul Afganistanului, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia germană de presă DPA.

Potrivit primelor informaţii, saisprezece persoane, inclusiv civili, poliţişti şi soldaţi români au fost răniţi în atacul comis în districtul Daman.

Conform informaţiilor obţinute de Antena 3, opt soldaţi se află printre persoanele rănite, mai multe informaţi nefiind furnizate, până la clarificarea circumstanţelor producerii incidentului.

Poliţia afgană precizează că un kamikaze s-a aruncat în aer cu vehiculul când un convoi de trupe străine trecea în apropiere.

Talibanii încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigaş cu bombă comis în capitala Kabul mai devreme în timpul dimineţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb