În ultimii cincizeci de ani, populaţia lumii a crescut semnificativ, iar Organizaţia Naţiunilor Unite indică faptul că va ajunge la 8,5 miliarde până în 2030 şi 9,7 miliarde până în 2050. Această creştere rapidă a populaţiei pune presiune pe sistemul alimentar din întreaga lume, în contextul schimbărilor climatice. De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii raportează că seceta reprezintă o ameninţare majoră, afectând recoltele din întreaga lume, cu impact asupra a aproximativ 55 de milioane de persoane anual, conform unui comunicat transmis redacţiei.
În România, impactul secetei asupra agriculturii este din ce în ce mai evident şi necesită soluţii durabile pentru a creşte productivitatea culturilor. Corteva Agriscience, o companie internaţională de cercetare şi dezvoltare în sectorul agricol, oferă o gamă de produse inovatoare menite să sprijine fermierii în misiunea lor.
Un aspect crucial al creşterii productivităţii este fixarea azotului din atmosferă, iar Utrisha N, un produs biologic inovator din portofoliul Corteva, asigură o sursă continuă de azot, sporind producţia şi minimizând pierderile prin levigare sau denitrificare. Funcţionând ca o sursă biologică de azot fără emisii de CO2, acest produs permite o aplicare flexibilă şi adaptabilă în diferite stadii de creştere, eliminând riscul fitotoxicităţii.
Exploatarea proceselor naturale ale plantelor folosind îngrăşăminte lichide organice, cum ar fi SugarMover Zn, permite fermierilor să îmbunătăţească calitatea solului şi să crească nivelurile de carbohidraţi în culturile horticole. Acest produs ajută plantele să absoarbă şi să utilizeze mai bine nutrienţii esenţiali, asigurând recolte şi producţii superioare prin valorificarea proceselor biologice, potrivit comunicatului.
În condiţii de secetă, alegerea hibrizilor de porumb şi floarea-soarelui rezistenţi la condiţii extreme este esenţială. De exemplu, hibrizii Pioneer® P64LE162 şi Pioneer® P64LE99 sunt ideali pentru utilizarea rezervelor de apă din sol şi obţinerea unor recolte remarcabile chiar şi în condiţii de temperaturi extreme. De asemenea, hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax® din portofoliul Corteva oferă o rezistenţă sporită la secetă şi rezultate constante. Aceste soluţii genetice permit fermierilor să asigure producţii stabile şi să contribuie la securitatea alimentară globală, chiar şi în faţa schimbărilor climatice.
Noile Tehnici Genomice (NGTs) reprezintă un instrument suplimentar pentru fermieri, permiţând cultivarea plantelor mai rezistente la boli, dăunători şi secetă. Această tehnologie oferă o precizie şi un potenţial fără precedent, utilizând ADN-ul propriu al plantei pentru a induce variabilitatea fără includerea "genelor străine", ca în cazul organismelor modificate genetic (OMG). Corteva recunoaşte importanţa facilitării inovaţiei pentru fermieri prin reglementări clare, pragmatice şi aliniate la nivel global pentru a sprijini implementarea cercetării şi dezvoltării NGT-urilor ca un instrument de ameliorare la plante. UE poate debloca potenţialul transformator al NGT-urilor, promovând un sistem agroalimentar mai stabil şi sustenabil, în beneficiul fermierilor şi consumatorilor deopotrivă, se menţionează în comunicat.
Un alt exemplu este şi insecticidul Closer având la bază Isoclast activ din portofoliul Corteva, un produs pentru protecţia plantelor esenţial în menţinerea sănătăţii culturilor în sere şi solarii. Acest insecticid acţionează rapid asupra dăunătorilor prin contact şi ingestie, reducând daunele asupra plantelor şi limitând transmiterea virusurilor de către afide. Cu mobilitate sistemică şi translaminară, Closer asigură un control eficient al afidelor. Această soluţie nu doar protejează culturile, ci contribuie la creşterea productivităţii în ferme în mod sustenabil, fiind un aspect esenţial pentru hrănirea unei populaţii în creştere.
Prin aceste soluţii integrate, Corteva Agriscience îşi demonstrează angajamentul de a sprijini fermierii în eforturile lor de a contribui la producţia alimentară sustenabilă şi eficientă, abordând provocările generate de creşterea populaţiei şi schimbările climatice.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.06.2024, 21:21)
Datele statistice arata ca populatia Romaniaei este in scadere.