SONDAJ: Americanii vor ca Trump să se concentreze în primul rând asupra asigurărilor de sănătate

Internaţional / 19 noiembrie 2016

Donald Trump (Sursa foto: Facebook)

Donald Trump (Sursa foto: Facebook)

Asigurările de sănătate sunt cea mai importantă problemă pe care americanii vor ca Donald Trump să o abordeze în primele sale 100 de zile la Casa Albă, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat joi, în ceea ce pare să fie o respingere a reformei Obamacare a preşedintelui Barack Obama, scrie agenţia Reuters.

Aproximativ 21% dintre americani vor ca Trump să se concentreze asupra sistemului asigurărilor de sănătate după ce se instalează la Casa Albă, pe 20 ianuarie, potrivit acestei anchete realizate în perioada 9-14 noiembrie, în săptămâna în care republicanii au obţinut victoria în alegerile prezidenţiale, relatează News.ro.

Crearea de locuri de muncă se află pe locul doi - 16% dintre americani speră ca acest subiect să fie primul pe agenda lui Trump -, urmată de imigraţie (14%), potrivit sondajului. Aproximativ 11% vor ca relaţiile interrasiale să fie cel mai important subiect pe agenda miliardarului.

Sondajul arată ce priorităţi îi stabilesc americanii noului preşedinte, dar nu măsoară exact ce vor oamenii să facă şeful statului.

Alt sondaj, efectuat de Kaiser Health Tracking Poll, arăta la sfârşitul lui octombrie că americanii vor reţete mai ieftine şi acces la o reţea mai mare de spitale şi medici.

Doar 37% dintre intervievaţi doreau anularea Obamacare, aşa cum a promis Trump.

"Nu ni le putem permite, asta e problema", a declarat Daphne Saunders, în vârstă de 50 de ani, din LaFollette, în Tennessee, care a participat la sondajul Reuters/Ipsos, referindu-se la motivul pentru care a ales asigurările de sănătate ca principală activitate a miliardarului.

Sondajul mai arată că o mare parte dintre americani a acceptat deja rezultatul alegerilor de la 8 noiembrie, în urma celei mai dezbinante campanii de când îşi amintesc ei.

Aproximativ 85% dintre respondenţi au declarat că acceptă rezultatul ca legitim, iar 63% afirmă că-l vor susţine pe noul preşedinte.

Campania din 2016 pare că a dinamizat cel mai mult publicul. Aproximativ 45% dintre americani spun că "se simt mai motivaţi" să voteze în alegerile viitoare, iar 42% că sunt mai motivaţi să citească şi să se informeze despre politică.

Însă o majoritate a americanilor continuă să creadă că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar aşteptările lor de la preşedinţia lui Trump diferă în funcţie de partidul din care fac parte.

Cei mai mulţi dintre republicani sunt optimişti în legătură cu preşedinţia lui Trump, iar cei mai mulţi democraţi sunt pesimişti.

Per ansamblu, mulţi americanil cred că Trump le va fi util companiilor şi corporaţiilor, veteranilor din forţele armate, oamenilor care muncesc în industria manufacturieră, clasei mijlocii şi bătrânilor.

Mulţi americani cred, de asemenea, că Trump le va dăuna homosexualilor, femeilor, afroamericanilor, hispanicilor şi oamenilor săraci.

Ancheta Reuters/Ipsos a fost efectuată online, în engleză, în toate cele 50 de state americane, pe un eşantion de 1.782 de americani adulţi şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb