Sondaj Avangarde: Liderii europeni, confruntaţi cu neîncrederea cetăţenilor români

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 4 aprilie 2023

Sursa foto: Facebook / Emmanuel Macron

Sursa foto: Facebook / Emmanuel Macron

Actualii lideri europeni nu se bucură de încrederea cetăţenilor ţării noastre dezvăluie un sondaj realizat recent de Avangarde, la comanda G4Media, ale cărui rezultate au fost publicate ieri.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, conduce topul neîncrederii cu un procent de 52%, urmat pe locurile doi şi trei de Mark Rutte - premierul Olandei - cu 51% neîncredere din partea cetăţenilor români şi Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu 47%. Scholz este secondat îndeaproape de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene în care au încredere doar 29% dintre români, în timp ce 46% nu o consideră demnă de încredere, 14% nu ştiu cine este, iar 11% nu au răspuns.

În ciuda neîncrederii în liderii europeni, 55% dintre respondenţi consideră că liderii UE fac tot ce se poate pentru binele Uniunii, 26% cred că aceştia nu îşi fac treaba, 14% susţin că nu pot aprecia, iar 5% nu au răspuns.

Charles Michel - preşedintele Consiliului European şi Roberta Metsola - preşedintele Parlamentului European, deşi nu se află în topul neîncrederii cetăţenilor din ţara noastră, au cote mici şi la încredere - 13%, respectiv 12% - deoarece nu sunt cunoscuţi în România. Astfel 50% din respondenţii sondajului realizat de Avangarde susţin că nu ştiu cine este Roberta Metsola, în timp ce 46% nu au auzit despre preşedintele Consiliului European.

Cu toate acestea, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind o eventuală ieşire a ţării noastre din UE - aşa numitul Roexit - 70% dintre respondenţii chestionaţi de Avangarde ar vota pentru rămânerea României în blocul comunitar european, în timp ce doar 13% sunt pentru ieşirea din UE, iar 12% nu sunt hotărâţi şi 5% nu au răspuns. Tendinţa se menţine şi la întrebarea privitoare la dezvoltarea ţării noastre. 69% dintre respondenţi consideră că România s-ar dezvolta mai bine ca parte a UE, în timp ce doar 13% consideră că dezvoltarea ar fi mai mare dacă am părăsi blocul comunitar.

47% dintre respondenţi consideră că Parlamentul European este cea mai importantă instituţie europeană, urmată de Comisia Europeană - 18% şi Consiliul Europei- 12%, deşi acesta din urmă nu face parte din Uniunea Europeană.

Cercetarea sociologică a fost realizată la câteva săptămâni după ultimul Eurobarometru din 10 martie, în care se arăta că doar 46% dintre români cred că apartenenţa ţării noastre la Uniunea Europeană este un lucru benefic, cu mult sub media europeană de 62%.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. niste marionete toti, europa are nevoie de lideri nu de marionete!

    1. Niste Păcălici de Davos cu totii...!

    "Liderii europeni, confruntaţi cu neîncrederea cetăţenilor EUROPENI"

    Noi nu suntem in stare sa ni-i alegem pe ai nostri si ne dam cu parerea despre altii , mai de departe.

    > 55% dintre respondenţi consideră că liderii UE fac tot ce se poate pentru binele Uniunii

    Doar ca binele Uniunii nu are decat tangential treaba cu binele Romaniei / Romanilor. 

    Liderii europeni nu exista.. Sunt spionii americanilor si rusilor… Nu am incredere in nici un lider si nici on gasca de partid.. Toti o apa si un pamant…

    România trebuie să iasă cât mai repede din UE și NATO și să desființeze bazele militare SUA de pe teritoriul său ! Până nu este prea târziu ! ...

    1. Jos lacheii imperialismului american!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb