Sondaj Avangarde: PSD ar obţine 31% din voturi, PNL - 20%, AUR - 19%

T.B.
Politică / 25 ianuarie

Sondaj Avangarde: PSD ar obţine 31% din voturi, PNL - 20%, AUR - 19%

PSD ar obţine 31% dintre voturi dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, PNL - 20%, AUR - 19%, USR - 13%, SOS România (partidul Dianei Şoşoacă) - 8%, iar UDMR - 5%, relevă un sondaj realizat de Avangarde, transmite agerpres.

Cercetarea, realizată la comanda PSD, în perioada 8 - 22 ianuarie, a fost făcută pe baza a două scenarii: unul cu USR candidând de unul singur şi celălalt cu USR candidând împreună cu PMP şi Forţa Dreptei (Alianţa Dreapta Unită), informează sursa.

Potrivit sondajului, la întrebarea dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar lua 31% dintre voturi, PNL - 20%, AUR - 19%, USR -13%, SOS România - 8%, UDMR 5%, Partidul Mişcarea Populară - 2%, REPER - 1%, relatează sursa citată.

În scenariul al doilea, în care USR candidează împreună cu PMP şi Forţa Dreptei la alegerile europarlamentare, sondajul a indicat următoarele: PSD - 31%, PNL - 21%, AUR - 19%, Alianţa Dreapta Unită - 14%, SOS România - 8%, UDMR - 5%, REPER - 1%, precizează agerpres.

Pe de altă parte, conform cercetării, românii au cea mai mare încredere în premierul Marcel Ciolacu, urmat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, de senatoarea Diana Şoşoacă şi de liderul AUR, George Simion, afirmă sursa.

Astfel, 26% dintre cei chestionaţi au spus că mai degrabă au încredere în Ciolacu, 23% au încredere în Diana Şoşoacă şi tot 23% în George Simion, 20% în preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, 16% în preşedintele Klaus Iohannis, 15% în europarlamentarul Dacian Cioloş, 14% în liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi 11% în liderul USR, Cătălin Drulă, informează sursa indicată.

Mai mult de jumătate (53%) dintre cei care au răspuns la întrebări au declarat că au o părere bună despre Uniunea Europeană, 8% - o părere foarte bună, 26% - o părere proastă şi 7% - foarte proastă, conform sursei.

La întrebarea "Din punctul dumneavoastră de vedere viitorul României este în interiorul sau în afara UE?", 65% dintre cei chestionaţi au răspuns au răspuns "în interior", iar 25% "în afara", menţionează agerpres.

Aproape o treime (31%) dintre români consideră că alegerile prezidenţiale sunt cele mai importante din acest an, 26% cred că parlamentarele, 23% - localele şi 14% - europarlamentarele, potrivit sursei.

Dintre cei care au participat la sondaj, 55% consideră că este o reuşită faptul că România va fi primită în spaţiul Schengen pe cale aeriană şi maritimă, iar 32% cred că acesta este mai degrabă un eşec, relatează sursa menţionată.

Întrebaţi în ce ministru au încredere, cei chestionaţi au răspuns: Marcel Ciolacu (27%), Sorin Grindeanu (25%), Alexandru Rafila (16%), Cătălin Predoiu (7%), Marcel Boloş (5%), Ligia Deca (4%), conform sursei indicate.

Sondajul a fost realizat faţă în faţă în perioada 8 - 22 ianuarie, pe un eşantion de 1.150 de respondenţi, cu o eroare maximă de eşantionare de +/- 2,9%, la un nivel de încredere de 95%, precizează agerpres.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. ...

    Chiar daca nu stim procentul raportat la intreaga structura cetatenesca ce ar ar trebui sa participe la vot haideti sa reasezam cifrele .Functie de numarul participantilor in alegeri putem avea o imagine clara .Numarul actual al nehotaritilor este fosrte mare si o emotie colectiva poate determina cresterea numarului de votanti ceea ce modifica substantial orisicare sondaj la zi .Daca luam aceste cifre ale Avangard drept reale putem observa cum scenariul 2 este singurul ce poate fi luat in seama.5% neincredere impreuna cu marja de eroare de 3 procente pot modifica realitatea si evident ne pot arata cum UDMR nu intra in Parlament .Daca scoatem din sondaj Partidele ce nu ating pragul necesar intrarii in noul Parlament atunci cifrele se modifica si ele dupa redistribuiri .In alta ordine de idei daca intrebarea ce tine de raminerea Romaniei in UE era scoasa din contextul general al alegerilor procentul era si el cu totul altul si daca intrebarea era structurata ca o intrebare de Referendum numarul celor care ar fi zis da era mult mai mare .Daca la nivel de incredere erau scosi din lista de intrebari persoanele ce nu au o reprezentativitate viitoare fie din motive ce tin de cariera personala sau de alte motive legale atunci cifrele erau si ele altele .Este evidenta deformarea procentului la incredere atribuit Presedintelui PNL Ciuca ce in caz de alegeri ar obtine si intreg procentul oferit de sondaj lui Iohannis .Ciuca are avea astfel 31 de procente incredere fapt ce l-ar situa pe primul loc .

    Am cunoștințe care votează cu balena ucigașă adică soso blonda supremă,ei zic ca votează cu bolunda aia ca un vot de protest împotriva PSD și PNL alianță care este considerat de mulți antinațională și vândută intereselor străine, și cam asta e adevărul din păcate acest guvern actual este unul împotriva poporului român

    1. Pai de ce sa votam aceiasi hoti? Nu mai bine incercam ceva nou? din pacate aur si soss sunt tot partide populiste, de genul bagam tara in faliment ca sa ne cumparam voturi. deci probabil o sa picam din lac in put. dar , mai bine decat sa stai pe loc asteptand ce? sa plecam si restul care am mai ramas?

      Nu pricepi bre!? Votezi opozitia intreaga dar de fapt votezi narativul moscovei sau al Budapestei .Ai vazut vreunul din opozitie sa zica ceva negativ despre acest narativ ?

      nu, dar psd e tot pro rus, atat ca nu se arata. adica sa nu-mi spui mie ca ilici sau dragnea nu erau pro rusi. ciolacu se da mare european, dar vulpea isi schimba parul dar naravul ba.

      se prefac fiindca stiu ca alegatorii sunt 85% pro UE si ar pierde voturi. ce te poti astepta de la niste politicieni urmasi ai pcr ului. ca sunt aceiasi, din apropiatii lui ceasca s-a nascut fsn. 

      Puterea de acum este produsa, nu au impozitat LUKOIL deloc, nu au construit nimic în portul Constanța sau infrastructura să poată Ucraina să trimită cereale în lume. Nu au dezvoltat deloc armata. Doar împrumutăm și cheltuim

      Adică lupul își schimbă părul, dar năravul ba.

      Bau!. 

    PNL si PSD fac alianta din nou si gata.

    1. sau aur cu usr si soso fac alianta si GATA!

      USR are de departe cei mai școliți oameni din România în timp ce AUR și Șoșoacă sunt la polul opus! Niciodată nu pot face alianță! Cum să crezi în Șoșoacă??

      USR are de departe cei mai școliți de Soros , oameni din Romania .....

      Șoșo îl rupe imediat pe Simion, cu picioarele pe Barna. Rar am văzut delicvenți agresivi, care se urăsc de moarte, formând alianțe.

    DEX:

    Sondajul: mijloc de manipulare a populimii!. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb