SONDAJ BCS: Traian Băsescu - politicianul care poate contribui cel mai mult la reducerea corupţiei

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 4 iunie 2007

Traian Băsescu - politicianul care poate contribui cel mai mult la reducerea corupţiei

Preşedintele Traian Băsescu este, pentru 34,7% dintre ro­mâni, politicianul care poate contribui cel mai mult la reducerea corupţiei, conform unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale în perioada 21-27 mai.

Potrivit rezultatelor sondajului, date publicităţii duminică, şeful statului este urmat Gigi Becali (5,5%), Corneliu Vadim Tudor (5%), Monica Macovei şi Mircea Geoană (2,6%), Theodor Stolojan (2,2%).

Pentru 15,1% dintre repondenţi, niciun politician nu poate contribui la reducerea corupţiei, iar 20,9% nu ştiu.

Peste jumătate dintre ro­mâni (51,8%) consideră că preşedintele Băsescu nu a abuzat de poziţia sa intervenind în treburile Parlamentului şi ale Guvernului. 56,1% dintre cei chestionaţi cred că şeful statului nu a încălcat Constituţia.

31,1% dintre intervievaţi apreciază că Traian Băsescu a abuzat de poziţia sa intervenind în treburile Parlamentului şi ale Guvernului, iar 27,9% că a încălcat Con­stituţia.

În ceea ce priveşte relaţia dintre şeful statului şi Parlament, 38% dintre cei intervievaţi cred că va fi mai proastă, 34,6% apreciază că va rămâne la fel, în vreme ce 18,2% consideră că va fi mai bună.

Aproximativ 10% dintre cei chestionaţi nu au ştiut ce să răspundă.

După referendumul din 19 mai, imaginea lui Traian Băses­cu pe plan internaţional se va îmbunătăţi consideră 38,1% dintre repondenţi, 38,4% cred că va rămâne la fel, doar 9,5% apreciind că se va înrăutăţi. Nu au ştiut să răs­pundă 14% dintre cei ches­tionaţi.

53% dintre cei intervievaţi cred că lui Traian Băsescu cel mai bine i se potriveşte funcţia de preşedinte, 10% îl văd premier, iar 27% apreciază că niciuna. Nu au ştiut să răspundă 10% dintre cei chestionaţi.

În opinia a 53% dintre cei intervievaţi, cel mai bine pentru România ar fi ca preşedintele să fie o personalitate a vieţii publice, neimplicată politic, în vreme ce 34% cred că ar trebui să reprezinte un partid politic.

41,3% dintre repondenţi preferă ca formă de guvernământ republica prezidenţială, 26,3% - republica parlamentară, 7,3% - monarhia constituţională. Pentru o altă formă de guvernământ optează 1,8% dintre cei chestionaţi, iar 7,3% nu ştiu.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.293 persoane în vârstă de peste 18 ani, reprezentativ pentru populaţia adultă a României, interviurile având loc în 93 oraşe şi sate din 41 judeţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb