SONDAJ BESTJOBS: 9 din 10 candidaţi au avut "interviu fantomă"


Companii / 29 octombrie 2021

9 din 10 candidaţi au avut "interviu fantomă"

Piaţa muncii pare bântuită de un fenomen paranormal, care nu iese la iveală doar de Halloween şi care poartă numele de "ghosting". BestJobs a investigat ritualul recrutărilor printr-un sondaj realizat în rândul candidaţilor, în urma căruia 87% dintre aceştia au spus că li s-a întâmplat de-a lungul carierei să aibă un "interviu fantomă", pentru că deşi discuţia a mers bine şi exista potenţial, nu au mai primit niciodată feedback după întâlnirea cu recrutorul. Chiar mai mulţi (88%) au spus că au păţit cel puţin o dată să aplice la un job şi să nu fie contactaţi deloc, ca într-o fantasmă.

Potrivit sondajului, fenomenul de "ghosting" se referă la situaţia în care un angajator îşi exprimă iniţial interesul pentru un candidat, după care nu mai revine cu niciun semn. În unele cazuri, şi recrutorii se confruntă cu "fantomele" candidaţilor, care după ce vin la interviu sau chiar lucrează o perioadă, dispar fără urme.

Aparent, iadul prin care trec candidaţii odată cu emoţiile interviului se prelungeşte cu aşteptarea infinită a unui răspuns care nu mai apare. Concluzia candidaţilor este că angajatorii îi contactează doar pe "cei însemnaţi", iar ceilalţi primesc de cele mai multe ori "tratamentul tăcerii".

Chiar şi atunci când coşmarul oricărui candidat se adevereşte şi este refuzat pentru jobul la care a aplicat şi pentru care s-a prezentat la interviu, 37% dintre respondenţii sondajului BestJobs spun că nu au primit niciodată feedback cu privire la motivul refuzului.

După ce sunt "ghosted" de către recrutori, unii candidaţi ajung chiar ei să devină fantome pentru angajatori

Zâne bune sau vrăjitoare, SuperMan-i sau "villains", candidaţii consideră în proporţie de 87% că merită o justificare a deciziei după susţinerea interviului, pentru că acest lucru îi poate ajuta să devină mai buni pentru următoarele oportunităţi. La polul opus, aproape 20% dintre respondenţi mărturisesc că s-au făcut de negăsit pentru recrutori chiar înainte de a se prezenta la interviul programat, devenind astfel năluci pentru angajatori.

Într-o tentativă de "exorcizare" a pieţei muncii de aceşti demoni care îi fac pe candidaţi şi pe recrutori deopotrivă să dispară după prima interacţiune, 66% dintre candidaţi spun că şi-au asumat rolul de "vânători de feedback-fantomă" şi au revenit către recrutori cu un email de follow up la scurt timp după interviu.

Sondajul a fost efectuat în perioada 04 - 25 octombrie, pe un eşantion de 1.021 de utilizatori de internet din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb