Sondaj CDC: 3,3% dintre liceenii din SUA susţin că sunt transgenderi

G.M.
Miscellanea / 10 octombrie

Sondaj CDC: 3,3% dintre liceenii din SUA susţin că sunt transgenderi

Un sondaj publicat recent de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) arată că 3,3% dintre elevii de liceu din Statele Unite se identificau anul trecut ca fiind transgender, potrivit unui articol publicat de site-ul zerohedge.com. Sursa citată precizează că este vorba despre Sondajul Naţional privind Comportamentul de Risc al Tinerilor, fiind pentru prima dată când CDC a colectat date specifice despre elevii transgender şi cei care se identifică ca "indecişi" (2,2%) în privinţa sexului pe care îl au.

CDC a subliniat că, până de curând, datele bazate pe populaţie privind experienţele elevilor transgender şi ale celor care se află în procesul de explorare a identităţii lor de gen erau limitate. Studiul derulat anul trecut mai arată că aproape jumătate (47,5%) dintre elevii bărbaţi care se identifică drept transgender se percep ca fiind femei. De asemenea, s-a constatat o reprezentare mai mică a elevilor transgender de culoare, aceştia fiind mai puţini comparativ cu cei cisgender(n.red. - o persoană a cărei identitate de gen corespunde sexului înregistrat pentru aceasta la naştere).

În ceea ce priveşte performanţele academice şi sociale, rezultatele sondajului arată că elevii transgender se confruntă cu provocări semnificative. Aceştia au raportat o prevalenţă mai mare a violenţei şi a problemelor de sănătate mintală, inclusiv gânduri şi comportamente suicidare, precum şi locuinţe instabile. Doar 5% dintre elevii cisgender de sex masculin şi 11% dintre elevii cisgender, în general, au declarat că au încercat să se sinucidă în ultimul an, comparativ cu 26% dintre elevii transgender şi cei care se identifică drept indecişi.

Sondajul a relevat, de asemenea, că majoritatea elevilor cisgender (79,4%) se identifică drept heterosexuali, în timp ce doar 8,7% dintre elevii transgender şi 7,5% dintre elevii indecişi s-au identificat astfel. Totodată, 32,8% dintre elevii transgender au raportat că îşi descriu identitatea sexuală într-un alt mod decât cel heterosexual, o proporţie mult mai mare decât în cazul elevilor cisgender (2,9%).

Aceste date au generat discuţii aprinse pe platformele sociale. Un utilizator de pe platforma X, Robert Sterling, a pus sub semnul întrebării veridicitatea acestor statistici, susţinând că este "absurd" ca unul din 33 de liceeni să fie transgender, comparând aceste date cu estimările din DSM-IV, care plasau prevalenţa transsexualismului la 1 din 30.000 de bărbaţi şi 1 din 100.000 de femei. Sterling şi alţi comentatori au sugerat că fenomenul ar putea fi rezultatul unei "contagiuni sociale", criticând totodată influenţele moderne asupra adolescenţilor.

Aceste opinii reflectă dezbaterile tot mai intense privind identitatea de gen şi influenţele sociale asupra tinerilor din Statele Unite. Rezultatele sondajului CDC arată complexitatea şi diversitatea experienţelor elevilor din prezent, însă reacţiile la aceste date arată că discuţiile despre identitate şi orientare sexuală rămân profund controversate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb