SONDAJ INSOMAR Alianţa D.A. PNL-PD ar cîştiga cu 48,5% alegerile parlamentare

Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2005

În cazul unor alegeri parlamentare organizate duminica viitoare, Alianţa D.A. PNL-PD ar obţine 48,5% din sufragiile electoratului, în timp ce PSD ar întruni 35,3%, relevă un sondaj al Institutului Naţional pentru Studii de Opinie şi Marketing (INSOMAR). Dintre celelalte partide, doar PPRM şi UDMR au şanse de a intra în Parlament, fiind cotate cu 6,3%, respectiv 4,8%.

În perioada februarie-mai, Alianţa D.A. PNL-PD a scăzut în opţiunile electoratului cu 7%, de la 56% la 49%, în timp ce opţiunile pentru PSD au crescut cu 6%, de la 29 la 35%. De menţionat că cea mai importantă fluctuaţie s-a înregistrat în perioada aprilie-mai, cînd Alianţa D.A PNL-PD a pierdut 7 procente, iar PSD a cîştigat 9 procente, de la 26% la 35%.

Voturile s-ar distribui în întreg spectrul politic astfel: Alianţa D.A. PNL-PD - 48,5%, PSD - 35,3%, PPRM - 6,3%, UDMR - 4,8%, PC (fost PUR) - 1,7%, PPCD - 1,7%. Electoratul PPRM a înregistrat o uşoară scădere de la 8 la 6%, în timp ce UDMR a cîştigat două procente, în perioada aprilie-mai, de la 3 la 5%.

INSOMAR a realizat în perioada 18-23 mai o anchetă de teren pe un eşantion reprezentativ de 1.689 de persoane, în 50 de localităţi urbane şi 55 localităţi rurale din 40 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti, eroarea maximă admisă fiind de 2,38 la sută, tehnica folosită fiind cea a sondajului de opinie pe bază de chestionar la domiciliul persoanelor intervievate.

Acest studiu este parte integrantă dintr-un program de cercetare conceput de INSOMAR şi avîndu-l drept beneficiar pe FSLI Petrom, care şi-a dat acordul publicării unora dintre rezultatele raportului final de cercetare, precizează într-o scrisoare directorul executiv INSOMAR, Cecilia Zavaleche.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb