Sondaj: Negoiţă, Oprescu şi Prigoană, preferaţii alegătorilor pentru Primăria Capitalei

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 20 februarie 2008

Sondaj: Negoiţă, Oprescu şi Prigoană, preferaţii alegătorilor pentru Primăria Capitalei

Primarul Sectorului 3, democrat-liberalul Liviu Negoiţă, este preferat de bucureşteni pentru funcţia de primar general, fiind creditat cu 19,3% din voturi, urmat de social-democratul Sorin Oprescu, cu 16,2%, şi de Silviu Prigoană, cu 14%, potrivit unui sondaj al Centrului de Studii Avangarde dat ieri publicităţii. Pe locurile următoare se situează Victor Ponta (PSD), cu 13,4% din voturi, Gheorghe Becali (PNG) cu 8,7%, Marian Vanghelie (PSD) şi Vasile Blaga (PD-L) cu câte 6,2%, Adrian Videanu (PD-L) cu 5%, Ludovic Orban (PNL) cu 4,5% şi Cozmin Guşă (PIN), cu 4,2%. Potrivit sondajului citat de Rompres, Sorin Oprescu ar câştiga alegerile în turul doi cu 59% dacă Vasile Blaga ar fi contracandidatul său, cu 54% dacă oponent i-ar fi Silviu Prigoană sau Liviu Negoiţă, cu 63% în cazul lui Adrian Videanu şi cu câte 68-69% din voturi faţă de Ludovic Orban, Gigi Becali sau Cozmin Guşă. Sondajul Centrului Avangarde îl creditează şi pe Victor Ponta ca un posibil câştigător al turului doi cu 68-70% din voturi dacă l-ar avea contracandidat pe Vasile Blaga, Ludovic Orban, Gigi Becali şi Cozmin Guşă, iar cu scoruri mai strânse, de 52%, 56% şi 62%, i-ar învinge pe Silviu Prigoană, Liviu Negoiţă şi, respectiv, Adriean Videanu.

Pe de altă parte, un alt posibil candidat al PSD, Marian Vanghelie, ar obţine în turul doi 44% în faţa lui Vasile Blaga, 40% în faţa lui Silviu Prigoană, 42% în faţa lui Liviu Negoiţă şi 49% în faţa lui Videanu, dar i-ar învinge la o diferenţă minimă de 1-3 procente pe Gigi Becali, Cozmin Guşă sau Ludovic Orban. Conform sondajului, 40,8% din alegătorii bucureşteni îl preferă pe Liviu Negoiţă candidat din partea PD-L, urmat de Vasile Blaga cu 34% şi Adriean Videanu cu 25,2%, iar dintre candidaţii PSD este preferat Sorin Opres­cu, cu 46,7%, urmat de Victor Ponta cu 31,6% şi Marian Vanghelie cu 21,7%. În plus, la întrebarea dacă ar prefera un candidat independent pentru Primăria Capitalei, 75,6% dintre alegători au răspuns negativ, însă Silviu Prigoană este preferat de 78% dintre alegători ca şi independent, faţă de Sorin Oprescu, cu 6%, Marian Miluţ cu 6% şi Ilie Năstase, Cristian Popescu-Piedone, Liviu Negoiţă şi Gheorghe Emilian, cu câte 3%.

Nu în ultimul rând, activitatea primarului general este văzută ca bună de 34% dintre alegători, proastă - 33%, foarte proastă - 32%, foarte bună - 1%, trei sferturi dintre ei având o imagine negativă des­pre modul cum edilul-şef al Capitalei şi-a respectat promisiunile din 2005 sau despre activitatea consilierilor de la Primăria Capitalei. Cercetarea Centrului de Studii Sociocomportamentale Avangarde a fost realizată în perioada 25 ianuarie-17 februarie, pe un eşantion de 1.150 persoane, cu o eroare acceptată de +/- 3%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu inteleg dc nu sunt opriti astia de fac sondaje ca sunt numai minciuni! Cine are banu si il da la cine trebuie iese f bine in sondaje, cine nu scade din ce in ce mai mult pai DIaconescu cred ca de frica il baga asa jos in sondaje o sa l bage pana la urma la altii!!! El e sustinut de f multa lume dupa cum o arata si lumea care intra pe situri si commenteaza! Eu il sustin!! Diaconescu e un om corect!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb