SONDAJUL CNN, TELEVIZIUNE CUNOSCUTĂ CA FIIND ANTI-TRUMP, DUPĂ PRIMA DEZBATERE ELECTORALĂ DIN SUA: 60% dintre americani spun că Biden este câştigătorul confruntării

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 octombrie 2020

69% consideră că atacurile lui Biden la adresa lui Trump au fost corecte

Morgan Stanley şi-a redus puternic estimarea privind creşterea PIB-ului SUA în ultimul trimestru din 2020: +3,5%, de la +9,3%

Şase din zece (60%) urmăritori ai primei dezbateri electorale din SUA, care a avut loc marţi seara, între candidaţii la viitoarele alegeri prezidenţiale - republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden -, sunt de părere că fostul vicepreşedinte Biden a avut o prestaţie mai bună în această confruntare şi numai 28% s-au pronunţat în favoarea actualului lider de la Casa Albă, potrivit unui sondaj realizat de SSRS pentru postul de televiziune CNN, cunos­cut ca fiind anti-trump.

Sursa arată că două treimi dintre cei intervievaţi au considerat răspunsurile lui Biden mai sincere decât pe cele ale lui Trump, proporţia fiind de 65% la 29%. Totodată, 69% au spus că atacurile lui Biden la adresa lui Trump au fost corecte, în timp ce 32% au considerat că atacurile lui Trump împotriva lui Biden au fost justificate.

Anterior dezbaterii, 56% dintre cei chestionaţi se aşteptau ca Biden să facă o treabă mai bună în această confruntare, faţă de 43%, cât şi-au exprimat preferinţa pentru Trump.

Pe problemele punctuale abordate, 66% dintre cei care au privit dezbaterea au declarat că au încredere mai mare în Joe Biden în ce priveşte rezolvarea inegalităţilor rasiale, faţă de 29% în Trump; 66% îl preferă pe Biden pentru reformarea sistemului medical, faţă de 32% - pe Trump; 64% cred că Biden ar fi gestionat mai bine pandemia de coronavirus, faţă de 34% - cât apreciază felul în care a gestionat această criză actualul preşedinte american.

Singurul domeniu în care cei doi candidaţi sunt aproape la egalitate este performanţa economică, unde privitorii dezbateorii îl preferă în proporţie de 50% pe Biden şi 48% pe Trump.

Per ansamblu, 63% dintre cei care au urmărit dezbaterea cred că Biden are un plan mai bun pentru rezolvarea problemelor ţării, 30% spunând acelaşi lucru despre Trump. Totodată, 55% cred că Biden ar fi un lider mai puternic, faţă de 43% - care consideră acelaşi lucru despre Trump.

Potrivit sondajului, dezbaterea de marţi nu a generat schimbări importante în comportamentul electoral sau în preferinţele alegătorilor: 57% spun că îşi menţin decizia de a vota cu un anume candidat. Cei care şi-au schimbat opinia, însă, ar vota mai degrabă pentru Biden (32%), decât pentru Trump (11%).

Cu toate acestea, Biden este considerat că a abordat mai bine îngrijorările cu privire la candidatura sa (59% Biden, 37% Trump).

Sondajul CNN a fost realizat prin telefon şi include interviuri cu 568 de votanţi înregistraţi, care au privit dezbaterea.

Joe Biden, către Trump: "Mai taci, omule!"

Prima dezbatere electorală din SUA, care a avut loc marţi seara, în Cleveland, Ohio, a durat o oră şi jumătate şi a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News. Candidatul democrat şi cel republican la şefia Casei Albe au răspuns la întrebări care acoperă principalele puncte de atenţie de pe agenda publică americană - de la gestionarea pandemiei de Covid-19 până la protestele "Black Lives Matter", care au izbucnit în SUA după uciderea de către Poliţie a afro-americanului George Floyd, în luna mai, dar şi subiecte globale precum schimbările climatice.

În contextul pandemiei, publicul a fost foarte restrâns şi toţi participanţii - testaţi pentru Covid-19.

Schimburile de replici dintre cei doi candidaţi au fost acide, aceştia jignindu-se reciproc în mai multe rânduri. Candidaţii la şefia Casei Albe s-au întrerupt unul pe celălalt la fiecare frază, iar la un moment dat, Joe Biden i-a spus lui Trump: "Mai taci, omule!"

Candidatul democrat l-a acuzat pe Trump că a ascuns gravitatea virusului Sars-Cov-2, ceea ce a dus la decesul unui mare număr de americani. Biden a spus: "O mulţime de oameni au murit până ce s-a deşteptat el şi a acţionat mai rapid". Replica lui Trump nu a întârziat: "Ai folosit cuvântul deştept? Ai spus că ai studiat la Universitatea Delaware, dar ai uitat numele facultăţii. Ai fost cel mai slab student din anul tău sau printre cei mai slabi. Nu îmi spune mie despre deşteptăciune. Nu folosi cuvântul ăsta". Biden i-a răspuns: "Oh, mai scuteşte-mă", iar Trump a continuat: "Nu e nimic deştept la tine, Joe. 47 de ani nu ai făcut nimic. Eu, în 47 de luni, am făcut mai multe decât ai făcut tu în 47 de ani".

Biden a replicat: "Hai să vedem după dezbaterea asta. Sub acest preşedinte am devenit cu toţii mai slabi, mai bolnavi, mai săraci, mai divizaţi".

Întrebat despre schimbările climatice, Trump a răspuns: "Vreau ape curate preum cristalul şi aer curat, dar nu vreau să ne distrugem afacerile. În legătură cu incendiile, avem nevoie de o mai bună gestionare a incendiilor, avem copaci bătrâni şi uscaţi".

Trump a refuzat să condamne mişcarea de extremă dreapta a suprematiştilor albi, spunând: "Tot ce văd este din partea celor de extremă stânga. Cineva trebuie să facă ceva cu Antifa". În replică, Biden a afirmat: "Antifa este o idee, nu o organizaţie". Democratul a continuat: "Tot ce a spus Trump până acum este o minciună. Nu sunt aici ca să îi număr minciunile. Toată lumea ştie că este un mincinos. Oameni buni, voi înţelegeţi ce face clovnul ăsta? Vă spun eu: nu face nimic să îi ajute pe oamenii care au nevoie de asistenţă medicală pentru că, de fapt, din cauza lui 10 milioane de oameni nu mai beneficiază de îngrijire medicală pentru că şi-au pierdut slujbele".

Alte două dezbateri între cei doi candidaţi la preşedinţia SUA sunt programate să aibă în loc în datele de 15 şi 22 octombrie. Alegerile pentru fotoliul de la Casa Albă vor avea loc în 3 noiembrie.

Încrederea americanilor în economia SUA, la cel mai ridicat nivel de la izbucnirea pandemiei

Americanii încep să aibă un sentiment mult mai bun în legătură cu redresarea economică, potrivit unei analize realizate de The Conference Board, care arată că încrederea consumatorilor americani a crescut, în septembrie, până la cel mai ridicat nivel de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, în martie.

Indicele care măsoară încrederea consumatorilor din SUA a ajuns la 101,8 puncte în septembrie, de la 86,3 puncte în august, anunţă The Conference Board, precizând că, acum, consumatorii din SUA sunt mai optimişti cu privire la condiţiile actuale din mediul de afaceri şi piaţa muncii, la fel în privinţa perspectivelor pe termen scurt. Potrivit Reuters, creşterea indicelui privind încrederea consumatorilor este cea mai mare de după aprilie 2003.

Indicele privind încrederea consumatorilor este, însă, sub nivelul atins pre-pandemie: 132,6 puncte în luna februarie.

Economiştii intervievaţi de Reuters au anticipat că indicele va urca la 89,5 puncte în septembrie.

Avansul încrederii consumatorilor a avut loc în pofida creşterii cazurilor de coronavirus în unele regiuni din SUA şi a scăderii sprijinului guvernului pentru companii şi pentru şomeri.

Consumatorii par să ignore şi incertitudinile mai mari de dinaintea alegerilor prezidenţiale şi semnele de încetinire a redresării economice.

James Knightley, economist-şef pe probleme internaţionale la ING New York, declară: "În timp ce datele par să fie, la prima vedere, un rezultat fantastic, trebuie să rămânem precauţi".

Menţionăm că, zilele trecute, banca americană de investiţii Morgan Stanley şi-a redus estimările privind evoluţia PIB-ului SUA în ultimul trimestru din 2020, la 3,5% (comparativ cu trimestrul al treilea din anul curent), de la 9,3%, cât anticipa anterior. Reducerea a fost determinată de scăderea susţinerii financiare din partea Guvernului, conform Morgan Stanley.

Pentru întreg anul curent, Morgan Stanley preconizează un declin al economiei americane de -3,6%, faţă de -3,4%, cât estima anterior. Dar, conform băncii americane, economia SUA a făcut un progres suficient cât să revină la nivelul pre-pandemic în 2021.

La rândul său, banca de investiţii Goldman Sachs Group Inc. şi-a modificat la 3% estimarea pentru creşterea economiei SUA în ultimele trei luni din 2020 (faţă de trimestrul al treilea), de la 6%, cât preconiza anterior. Şi Goldman Sachs a făcut această modificare considerând că autorităţile nu se vor înţelege în privinţa unui nou pachet de stimulente mai devreme de 2021.

Totodată, JPMorgan Chase & Co., cel mai mare grup bancar american, şi-a redus estimarea privind avansul PIB-ului SUA în trimestrul al patrulea la 2,5%, de la 3,5% - cât preconiza anterior, iar rivalul său mai mic Bank of America Corp. - la 3%, de la 5%.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. media romaneasca este anti Trump . aici soros domneste . a da informatii de la cnn ( post democrat , finantat de soros ) este ca si cum ai vorbi despre sri la digi tv .

    CNN e televiziunea democratilor, nu contează ce poll au făcut ei.

    S=-au confirmat cateva chestii. Trump a jucat dur pentru că era acuzat de rasism aiurea și moderatorul era de partea lui Biden fără coloană vertebrală. Trump face ce știe mai bine: nu acceptă să fie impins intr-un colț cu acuzații tampite de rasism să isi ceară scuze pentru acuzatii imaginare. El contratacă și s-a dovedit mai inteligent decît gloata analiștilor care dau ochii peste cap și s-au inșelat toți cand Trump a caștigat impotriva uriașei mașinării de presă democrate.  

    Trump a obtinut chestii esentiale in confruntare:  

    1. Biden a refuzat să explice de ce a primit fiul lui 3,5 milioane de la ruși  

    2. Biden a refuzat să condamne Antifa care vandalizează de luni intregi orașele SUA  

    3. Biden a refuzat să spună că sprijină Law& Order, s-a bîlbâit cand oamenii vor să scape de violență  

    4. Biden a cotit-o cu Green Deal, mințind in raport cu ce zicea inainte pentru votanțiidemocrați.  

    5. Biden a admis că va crește taxele - bomboana pe coliva campaniei in america.  

    6. Biden a sugerat că va inchide iar țara, Trump a zis că refacem economia. Think of it. 

    7. Americanii nu sunt proști și e natural să te solidarizezi cu Trump cand vezi moderatorul jenant apărându-l pe Biden in ring - cum zice Trump: se pare că dezbat cu tine nu cu Biden. Lipsa de fair-play va costa.  

    1.cnn este ca digi tv , fara audienta , fox news este tv cu audienta maxima in usa ! 2.Trump este un patriot , si asta deranjeaza mult , inclusiv pe ciudatii care darama statui , si care intreaba de ce sint impuscati negrii care incalca legea .

    CNN e precum Latina3 la noi :)

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb