SORIN CÎMPEANU: ''Vom organiza întâlniri interactive între părinţi şi reprezentanţi ai DSP despre importanţa şi necesitatea vaccinării''

G.U.
Politică / 20 august 2021

''Vom organiza întâlniri interactive între părinţi şi reprezentanţi ai DSP despre importanţa şi necesitatea vaccinării''

Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii va organiza cu ajutorul unei persoane desemnate la nivelul fiecărei şcoli întâlniri interactive cu părinţii şi reprezentanţi ai DSP în care vor fi explicate importanţa şi necesitatea vaccinării, a declarat, astăzi, ministrul Sorin Cîmpeanu, conform Agerpres.

"Luni vom avea o listă completă cu o persoană desemnată la nivelul fiecărei şcoli, care va avea sarcina să faciliteze întâlniri între părinţi şi reprezentanţi ai DSP. Este un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, prin care se vor organiza întâlniri interactive în aşa fel încât părinţii să poată întreba pe cei care sunt în măsură să răspundă despre importanţa şi necesitatea vaccinării. (...) Avem acest proiect împreună cu Ministerul Sănătăţii. Este important să-l demarăm înainte de începerea şcolii", a afirmat ministrul Educaţiei într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, susţinută alături de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Acesta a precizat că, până în prezent, sunt doar 30.000 de copii vaccinaţi la grupa de vârstă între 12 şi 15 ani, având în vedere şi faptul că vaccinarea acestora a fost posibilă abia din luna iunie a acestui an, notează sursa citată.

Întrebat dacă se vor organiza centre de vaccinare în şcoli, Cîmpeanu a spus că "pot fi centre în cabinete medicale, acolo unde se îndeplinesc mai multe condiţii, după cum există disponibilitatea".

"Am înţeles pe parcursul discuţiilor, inclusiv de a avea echipe mobile în şcoli şi, în acest sens, odată cu începerea şcolii, deşi ideal ar fi să se vaccineze cât mai mulţi pentru a beneficia de imunitate încă înainte de data de 13 septembrie, pentru cei care nu o vor face vom distribui formulare prin care o să solicităm acordul părinţilor pentru a fi vaccinaţi. Deci rămâne o operaţiune voluntară. Părinţii pot răspunde cu DA sau NU, dar pentru a fundamenta răspunsul vom avea anterior aceste acţiuni de informare interactive", a afirmat Cîmpeanu.

În completare, ministrul Sănătăţii a menţionat că detaliile tehnice sunt în discuţie cu reprezentanţii CNCAV.

"Probabil că vor fi adaptate modului de organizare a campaniei de vaccinare în fiecare şcoală, vor fi adaptate tipului de comunitate rurală sau urbană, numărului de copii, numărului de copii care doresc să se vaccineze, disponibilităţii personalului medical în unitatea sanitară respectivă, existenţei unui centru de vaccinare funcţional în proximitatea unităţii sanitare", a explicat Mihăilă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Scleroza in placi! VAERS!

    Scopul lor e sa convinga deci cat de echidistante vor fi oare aceste informari. Vor si prezentate data pro si contra? Va fi prezentat riscul relativ al tinerilor fata de adulti sau doar vor fi speriati parintii cu vre-un caz foarte grav? De fapt, sunt publice aceste discutii sau continutul lor? Sau va ramane o discutie privata intre DSP-ul local si un grup de parinti?

    Riscul relativ de Corona intre un copil de 15 ani si un batran de 60 este 1/200. Adica tineretea lor este ca un vaccin cu eficacitate de 99.6%! Ce rost are? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb