SORIN CÎMPEANU: "Există mai multe variante pentru recuperarea orelor pierdute"

G.B
Miscellanea / 21 octombrie 2021

"Există mai multe variante pentru recuperarea orelor pierdute"

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, ieri, că se va decide abia după revenirea din vacanţa de două săptămâni când se va recupera această perioadă, potrivit Digi24.

Există mai multe variante pentru recuperarea orelor pierdute, dar reprezentanţii Ministerului se vor consulta pentru o decizie finală cu elevii şi profesorii. Hotărârea e nu va fi luată înainte de revenirea din vacanţă, potrivit ministrului.

"Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie", a adăugat Cîmpeanu.

El a precizat că after school-urile nu sunt reglementate de Ministerul Educaţiei, astfel că pot funcţiona. Totuşi, acestea trebuie să desfăşoare activităţile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară.

"Afterschool-urile organizate în regim privat nu funcţionează cu aplicarea cadrului legal stabilit de legea nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare. Acestea funcţionează în afara unităţilor de învăţământ şi nu sunt reglementate de Ministerul Educaţiei . Acestea au obligaţia să respecte regulile generale de siguranţă sanitară", spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

Elevii vor intra în vacanţă pentru două săptămâni, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, toate şcolile şi grădiniţele se vor închide începând de luni, 25 octombrie.

"Până vă convingeţi să vă vaccinaţi este nevoie de restricţii. Şcolile sunt puternic afectate şi prin elevii care sunt infectaţi, precum şi prin personalul care se îmbolnăveşte. În mod normal, de luni, este vacanţă pentru cei mici. Astăzi (miercuri - n.r.) s-a decis că vacanţa va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci şi pentru gimnaziu şi liceu. Două săptămâni va fi vacanţă, începând de luni", a declarat Iohannis.

Potrivit structurii anului şcolar, în perioada 25-31 octombrie, ar fi fost vacanţă doar pentru elevii din învăţământul primar şi pentru copiii din grădiniţe. În urma discuţiilor de la Cotroceni, s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă pentru următoarele două săptămâni.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. CE ALTE METODE? PROPUN INVATAREA IN SOMN, CA AFTER SCHOOL COSTA CHIAR MAI MULT DECAT TEHNOL INV ONLINE A EDUC GRATUITE ACTUALE SI ADANC DIFER DE AVERE!

    1. Ministrul tampeanu a trecut de la o extrema la alta. A tinut mortis ca lectiile sa se faca in scoli pentru ca acum sa anuleze complet cursurile si sa trimita elevii in vacanta cand tocmai isi intrasera in ritm, dupa vacanta de vara.

      Astia chiar sunt prosti si in plus insista sa conduca desi nu sunt in stare.

    Dupa calendarul Iulian si Gregorian urmeaza calendarul Campean in care se vor adauga cei doi ani scolari pierduti datorita eclipsei de competenta a PNL-istilor:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb