SORIN CÎMPEANU: "Îmi place să cred că părinţii înţeleg că dacă elevii nu merg la şcoală, nu merg nici la mall"

G.B
Miscellanea / 14 octombrie 2021

Sorin Cîmpeanu (sursa foto: gov.ro)

Sorin Cîmpeanu (sursa foto: gov.ro)

Ministrul demis al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, că deşi există cazuri de îmbolnăvire cu Covid în rândul elevilor şi profesorilor, media infectărilor în şcoală este sub media naţională. Acesta a precizat că viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână, motiv pentru care trecerea în online nu se justifică în toată cazurile. "Îmi place să cred că în acele şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că, dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri. Dacă au trecut în online înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare", a spus Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Părinţii din România sunt puşi în faţa unei alegeri imposibile: să-şi trimită copiii la şcoală ca să mai piardă încă un an de educaţie ori să-i ţină acasă, pentru a-i şti în siguranţă. Asta, în timp ce autorităţile se contrazic pe deciziile de trecere a şcolilor în online. Ministrul demis al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus la Digi24 că DSP şi-a depăşit atribuţiile când a cerut închiderea şcolilor din judeţul Ilfov.

"Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în şcoală este mult sub media naţională a infectărilor. În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere de 23% - e coincidenţă - infectări în rândul angajaţilor. În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a atras atenţia şi asupra faptului că părinţii ai căror elevi vor şcoală în online ar trebui să-i ferească de orice tip de colectivitate.

"Îmi place să cred că în acele şcoli, 347 plus cele 85 de şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri. Îi place mie să cred. Din ce am mers astăzi prin Bucureşti am văzut că e efervescenţă foarte mare pe străzile Capitalei. Dar sunt convins că nu sunt acei elevi care au trecut în online, că dacă au trecut în online înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare şi ca să înveţe, atât cât se poate învăţa în online. Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii", a spus Cîmpeanu.

Ministrul a spus, de asemenea, că nu susţine şcoala online, despre care a precizat că este "un dezastru".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. CRIMINAL OR ÎN SERIE, TRĂDĂTORILOR DE TARA SUNTEȚI DISPERAȚI CA NU PUTEȚI PĂCĂLIȚI LUMEA SA SE VACCINEZE CU OTRAVURILE LUI ANTICRIST. AȚI PRIMIT ULTIMATUM. VREȚI SA NE NENOROCIȚI COPII. VOI SATANIȘTILOR, MUIST IILOR, POPONARI LOR,, SLUGILE L. G. B.T.ISTILOR CARE URITII FAMILIA TRADIȚIONALĂ DINTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE DE CE VREȚI SA NE OMORITENA COPII. LĂSAȚI SUPTUL PULELORLUNGII INTEMEIATIVA FAMILII, LUAȚI-VĂ FEMEIE, FACEȚI COPII, CRESTE ȚII ȘI DUPĂ AIA SA VORBIȚI NE CURĂȚITOR, SPURCATELOR. CE ESTE CU VOI FETELEILOR. UITAȚI-VĂ LA IOHANES PENTRU IUBITUL LUI CIOLOȘ A ARUNCAT COLECTIVUL ÎN AER. IAR RETARDATUL LA ÎNȘELAT CU MACRON. LA AVUT PE INSOLVENȚUL RAREȘ BOGDAN PE CARE LA FĂCUT EURO PARLAMENTAR. DUPĂ CARE LA AVUT PE ȘOMERI DE CORCITURA TIGANEASCA_UNGUREASCA ȘI LA FĂCUT PRIM MINISTRU. ȘI A GĂSIT LINIȘTEA CU PUȘCĂRIAȘ UL FUTA LAU CARE II ÎMPINGE CI(KA) TU LA DEAL. DIN PUȘCĂRIAȘ DROGAT LA FĂCUT PRIM MINISTRU ȘI PREȘEDINTELE P. N. LEPRELOR.. ASA ESTE LA VOI CA SA FII PROMOVAT TREBUIE SA FII SATANIST MUIST, POPONAR, L. G. B.T.IST. VREȚI SA DISTRUGEȚI ȘI ȘCOLILE CA SA VA LEGAȚI DE COPII PEDOFILILOR. NU VA GĂSIȚI LINIȘTEA. VA AȘTEAPTĂ SCRISNIREADINTILOR. DRAGI PĂRINȚI NU VA VACCINAȚI COPII CA AU FOST 2 OTRAVURI, URMEAZĂ A TREIA ȘI MAI SUNT ÎNCĂ 4.HA,HA,HA,GHINION.

    1. Numai analfabeții funcțional scriu cu caractere mari !

      După cum te exprimi ești la nivelul unui cioban.

      Ai repetat clasa a-II-a până te-a luat în armată ? 

    jegurilor

    Tavariscii ministru, păi ce mall-ul e școală ?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb