SORIN CÎMPEANU: "În şcolile unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare"

G.B
Miscellanea / 7 noiembrie 2021

Sorin Cîmpeanu (sursa foto: gov.ro)

Sorin Cîmpeanu (sursa foto: gov.ro)

Ministrul interimar al educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică rata scăzută de vaccinare din unele şcoli prin faptul că cel mai probabil directorii acelor unităţi de învăţământ sunt antivaccinişti. El a precizat că de mâine, Corpul său de control va verifica raportarea ratei de vaccinare în şcoli şi care sunt cauzele, dacă aceasta este una scăzută potrivit Digi24.

Sorin Cîmpeanu a pornit de la un exemplu pozitiv, o grădiniţă din Bucureşti care are rata de vaccinare de sută la sută, arătând că directorul şcolii are un rol foarte important. "Am contactat-o astăzi pe doamna director Elena Fulga, grădiniţa 111, rata de vaccinare sută la sută, 34 din 34, un exemplu absolut remarcabil. Directorul şcolii are un rol foarte important. Avem acest exemplu, mulţumesc public pentru modul în care într-o manieră demnă de un cadru didactic cu experienţă a ştiut să gestioneze relaţia cu colegii, care nu au fost toţi convinşi de la bun început, mi-a spus, să se vaccineze. Mai ales cei tineri au avut rezerve. Dar a luat acele măsuri care au condus la rata de vaccinare de sută la sută", a relatat ministrul educaţiei, astăzi, la Digi24.

El a tras concluzia că acolo unde directorul este antivaccinist, se înregistrează şi o rată foarte scăzută de vaccinare. "Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul. Şi nu este normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitarea vaccinării", a recunoscut Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că de luni, Corpul de control va merge în şcoli pentru a verifica raportarea ratei de vaccinare.

"Corpul de control al ministrului educaţiei va merge mâine şi va vedea la faţa locului cazuri concrete. Am triplat numărul de echipe care vor fi. Verifică în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi în situaţii de genul acesta, care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12 la sută, ruşinoasă. Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 şi ceva la sută", a spus ministrul educaţiei.

Pe de altă parte, ministrul educaţiei a menţionat că a crescut viteza de vaccinare în rândul profesorilor, după ce a anunţat că rata de vaccinare de 60 la sută în rândul personalului este criteriul după care se deschid şcolile cu prezenţă fizică. El a spus că de la 54 la sută cât erau raportările vineri, 29 octombrie, s-a ajuns la 68 la sută vineri, 5 octombrie.

În ceea ce priveşte vaccinarea elevilor, Sorin Cîmpeanu vorbeşte despre un "progres fantastic". Dacă în prima săptămână de şcoală erau în medie 1.000 de elevi vaccinaţi zilnic, s-a ajuns la 1.700, apoi la 2.500, 3.500, 4.600 şi în final la 8.000 de elevi vaccinaţi zilnic. "Am depăşit pragul de 30 la sută vaccinare în rândul elevilor. Viteza de creştere a vaccinării în rândul elevilor este mult mai mare decât vitez de creştere a vaccinării la nivel naţional", a punctat ministrul interimar al educaţiei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cu alte cuvinte, un natarau poate sa tina captivi elevii unei scoli si sa ii lipseasca de cea mai buna formula de invatamant: fata in fata.

    Multumim pentru sinceritate, domnule ministru! 

    Imbecilitatea are toate sansele sa prospere in Romania. 

    1. Nu stim daca directorul este anti-vaccinist dar cu siguranta este liberal. Jihadul liberal inceput deindata ce a venit Orban prim-ministru a instaurat ciuma galbena la conducerea fiecarei scoli pana in ultimul catun.

    Da, domnule ministru, aveti dreptate. Sunteti cel mai slab ministru al invatamantului, un traseist politic fripturist. Ce legatura are directorul scolii cu decizia parintilor? Si de ce vreti sa vaccinati si copiii cu serul experimental? Ati facut o campanie de informare corecta si argumentata care sa lamureasca si sa dea incredere? Nu. Dar ati gasit pe cine sa dati vina: directorii de scoli. Nu domnule Campeanu, protector si prieten al plagiatorilor, campania de vaccinare este un esec national, nu este vina directorilor.

    Am uitat sa spun cat de gomos si de increzut sunteti fara nicio baza. Hai la revedere. Sper sa fiti remaniat.

    Cu un asemenea vierme parazit in fruntea Educatiei, e clar ca si in acest domeniu, Genocidul vaccinarii merge la foc automat! O sa vina vremea cand vei da si tu socoteala pt aceasta crima impotriva umanitatii, masonule Tampeanu!

    Mai domn ministru, nu e vorba de antivaccinist sau nu, cum va place sa spuneti, e vorba de OBLIGATIVITATEA vaccinarii pe care o faceti in mod vadit prin presiuni diverse in scoli.

    N.averi coloana vertebrala, sa va adunati in parlament, sa stati cat e nevoie si sa scoateti o lege care sa spuna ca vaccinul e (sau nu e) obligatoriu. In jargon, n.aveti oua.

    De ce? Pentru ca asta presupune responsabilitate iar notiunea va e straina ... credeti ca, asa cum va "intelegeti" intre voi, asa trebuie facut si cu poporul asta... mizerabili .... 

    Terorist trebuie chemat la DNA precum Arafat pentru instigare la ura și comisioane grase! Oamenii și așa trăiesc in teroare! De când cu guvernele pandemice! Ce legătura are directorul cu gradul scăzut de vaccinare? Și salvează aceasta știință de bolile terminale pe om? Care știință? A salvat de boli ale trecutului, dar acum nu salvează! Mitu era dublu vaccinat și tot a murit de Covid!

    cat a fost neimplicat si tacea acest campeanu parea un filozof , acum si-a aratat adevarata valoare , un prostalau , de asta a si ajuns ministru , doar astia ajung sa conduca tara ,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb