Sorin Grindeanu: "A trecut vremea abordărilor partizane care au fragmentat societatea noastră"

S.B.
Politică / 5 iunie

Sorin Grindeanu: "A trecut vremea abordărilor partizane care au fragmentat societatea noastră"

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, la Cluj, că a trecut vremea "abordărilor partizane care ani de zile au fragmentat societatea noastră" şi că este vremea colaborării între autorităţile centrale şi cele locale, precum şi între forţele politice, informează Agerpres.

"Reuşim astăzi nu numai îmbunătăţirea standardelor de operare, ci o potenţare pe orizontală a posibilităţilor de dezvoltare pentru această zonă. Pe scurt, un obiectiv atractiv pentru investitori şi pentru turişti din toate zonele pentru a vizita această zonă deosebită a României. Această colaborare bazată pe acest dialog permanent între autorităţile locale şi cele centrale dă de fapt măsura maturităţii celor care conduc în acest moment atât pe plan local, cât şi pe plan central. Dacă ne dorim o dezvoltare reală şi performanţe economice de top, trebuie să înţelegem o dată pentru totdeauna că principala obligaţie a celor care conduc este să se raporteze permanent la interesele românilor. A trecut vremea abordărilor partizane care ani de zile au fragmentat societatea noastră şi au scăzut şansele ca toate zonele din România să se dezvolta unitar", a declarat Sorin Grindeanu la inaugurarea extinderii terminalului plecări al Aeroportului Avram Iancu din Cluj-Napoca.

El a menţionat că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a pus accent în ultimii ani pe colaborarea cu autorităţile locale pentru proiectele de interes major.

"Împreună am reuşit în ultima perioadă să modernizăm şi Aeroportul Traian Vuia din Timişoara, Aeroportul din Iaşi, Aeroportul din Tulcea. Amintesc aici şi felicit şi autorităţile locale de la Braşov, pentru că au reuşit, printr-o mare contribuţie locală, să inaugureze şi acolo aeroportul. Cred că trebuie să continuăm împreună, ştiu că trebuie să continuăm împreună, în acelaşi tip de parteneriat de care vorbeam mai devreme. Cred că nu trebuie să lăsăm diferende efemere, până la urmă, şi mize mici să stea în calea unui viitor de succes pentru infrastructura românească, un viitor pe care românii îl aşteaptă, îl doresc şi de care suntem responsabili cu toţii. De aceea trebuie să rămânem consecvenţi, într-un interes, într-un parteneriat pentru interesul românilor", a susţinut Grindeanu.

Proiectul extinderii terminalului plecări a costat 366 de milioane de lei.

"Proiectul "Extindere terminal pasageri plecări pe latura de nord" a fost implementat din fonduri europene, de la bugetul de stat şi fonduri proprii, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi a inclus extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 mp, realizarea fluxurilor pentru destinaţiile Schengen şi Non-Schengen, trei noi fluxuri de securitate, dotate cu echipamente pentru controlul de securitate de ultimă generaţie şi extinderea platformei de staţionare aeronave cu aproximativ 9.000 mp. Odată cu finalizarea proiectului, în valoare de peste 366 milioane de lei, capacitatea de procesare a terminalelor din Aeroportul Internaţional Cluj va creşte la 4,5 milioane de pasageri/an", a precizat directorul general al Aeroportului Avram Iancu, David Ciceo.

La eveniment au participat premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, senatorul Vasile Dîncu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Lucian Bode, europarlamentarul Daniel Buda, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb