SORIN GRINDEANU, DESPRE ŞEDINŢA SOCIAL-DEMOCRAŢILOR: "Vom informa CPN asupra stadiului negocierilor"

J.P.
Politică / 15 noiembrie 2021

"Vom informa CPN asupra stadiului negocierilor"

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că în şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, de luni, se va face o informare asupra stadiului negocierilor cu PNL, precizând că social-democraţii ar trebui să dea premierul, pentru că "acest mandat nu s-a schimbat", conform Agerpres.

"Vom informa CPN asupra stadiului negocierilor, acesta este rostul şedinţei. (...) Eu sunt membru PSD şi v-am spus mandatul pe care îl avem noi astăzi din partea Consiliului Naţional. Acest mandat nu s-a schimbat - şi anume acela ca PSD să dea premierul. În momentul în care, în urma negocierilor, există o modificare faţă de mandatul pe care îl avem dat de forul de conducere din partid, o să mergem în faţa partidului şi o să spunem la ce negociere s-a ajuns, iar partidul va decide dacă e de acord sau nu", a precizat Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

Liderul social-democrat a fost întrebat dacă, în şedinţa de luni, se va discuta despre intrarea la guvernare cu PNL şi UDMR, precum şi faptul că mai mulţi parlamentari social-democraţi nu ar fi de acord să îl voteze pe Florin Cîţu sau pe un alt reprezentant al PNL pentru funcţia de premier.

Cât priveşte programul de guvernare, Sorin Grindeanu a spus că acesta nu este gata, pentru că mai sunt capitole care urmează să fie închise.

"Mai sunt capitole care urmează a fi închise, nu foarte multe, dar mai sunt. Noi de aceea am început aceste negocieri cerând execuţia bugetară, să vedem unde ne aflăm. De asemenea, am venit cu propuneri pentru a creşte veniturile, dar e absolut necesar ca în această perioadă în care România traversează o perioadă nu foarte simplă, în care populaţia trebuie să fie ajutată, fiindcă nivelul de trai a scăzut, inflaţia este, conform ultimelor date, undeva la 7,9, deci aproape 8, preţurile la energie au explodat, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia. De aceea noi o considerăm esenţială această bucată din programul de guvernare", a subliniat Grindeanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb