SORIN GRINDEANU, MINISTRUL PENTRU SOCIETATEA INFORMAŢIONALĂ: "Statul decide cum va vinde pachetul de circa 46% din Telekom România, şi nu altcineva"

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 septembrie 2015

"Statul decide cum va vinde pachetul de circa 46% din Telekom România, şi nu altcineva"

"Susţin, din anumite puncte de vedere, lansarea unui IPO pentru pachetul statului la Telekom România"

Premierul Victor Ponta are dreptate să prefere lansarea unui IPO la Bursă pentru vânzarea pachetului de circa 46% din fostul Romtelecom, actual Telekom România, ne-a declarat ieri domnul Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională, adăugând că susţine această idee din anumite puncte de vedere, întrucât este cea mai transparentă procedură.

"Este, însă, important şi aşteptăm să vedem ceea ce ne va spune consorţiul ales de noi ca să ne furnizeze strategia de vânzare a pachetului de acţiuni", ne-a mai spus domnul Grindeanu.

Autorităţile noastre aşteaptă de la consultanţii Swiss Capital şi BT Securities, la sfârşitul acestei luni sau la începutul lui octombrie, strategia statului de privatizare, respectiv rapoartele de lucru, rapoartele financiare, tehnice etc. Ministerul pentru Societatea Informaţională va merge în şedinţa de guvern cu această analiză şi acolo se va lua decizia. Metoda de vânzare a pachetului statului la fostul Romtelecom se va stabili în urma evaluării şi a rapoartelor transmise de consultant.

Domnul Sorin Grindeanu ne-a spus: "Statul român este proprietar pe 46% din Telekom România şi nu Telekom România. În consecinţă, statul român decide modalitatea prin care va vinde pachetul de circa 46% şi nu altcineva. Statul român, prin hotărâre de guvern, va aproba strategia pentru vânzarea acestui procent şi metoda. Lucrul acesta nu s-a întâmplat încă".

Referitor la vânzarea de active ale fostului Romtelecom de către actualul management, inclusiv înstrăinarea Palatului Telefoanelor, domnul Grindeanu ne-a spus: "Şi acest lucru este parte a ceea ce aşteptăm la sfârşitul lunii septembrie. Pe noi, ca stat, ne interesează dacă ceea ce vom obţine, prin orice metodă, este mai valoros cu aceste active în interior - chiar dacă sunt pe pierderi şi există justificare economică din anumite puncte de vedere - sau este mai bine, în perspectiva vânzării, indiferent de metodă - şi subliniez lucrul acesta - să fie valorificate acum, dar aşteptăm această analiză".

Ministrul Sorin Grindeanu ne-a mai spus că Deutsche Telekom îşi dă tot concursul ca această vânzare să se întâmple, precizând: "Chiar vreau le mulţumesc pentru acest lucru şi doamnei Nemat (n.r. membru în boardul Deutsche Telekom) şi domnului Bekkers (n.r. actual CEO Telekom România), dar cine are 46% este statul român şi acesta este un lucru foarte clar şi de nediscutat".

Premierul Victor Ponta a spus oficial, de mai mult ori, în acest an, atât în faţa investitorilor, cât şi în faţa presei, că statul intenţionează listarea pachetului de 45,99% pe care îl mai deţine la fosta Romtelecom (actuală Telekom România).

Directorul general al Telekom România, Nikolai Beckers, a declarat, săptămâna trecută, că preluarea întregului pachet de acţiuni deţinut de statul român la operatorul de telefonie avansează destul de bine, dar că întreg procesul va fi unul de durată. "Discuţiile între cei doi acţionari (n.r. statul român şi grupul elen OTE, deţinut majoritar de grupul german Deutsche Telekom) continuă şi cred că ele avansează destul de bine", a spus domnia sa, citat de Mediafax.

Domnia sa a menţionat: "Au mai fost discuţii între primul ministru (Victor Ponta - n.r.) şi Claudia Nemat (membru în board-ul Deutsche Telekom - n.r.) acum vreo două săptămâni. Totul merge în direcţia cea bună, dar e nevoie de mult timp pentru a se rezolva totul. Din partea Guvernului, raportul se va finaliza până la finalul anului. Suntem optimişti că vom finaliza preluarea într-un viitor nu prea îndepărtat".

În luna martie, Claudia Nemat, membru în boardul Deutsche Telekom, a fost citată, în presă, cu declaraţia că DT este interesat să achiziţioneze pachetul statului la Romtelecom, "dacă există pe masă o propunere decentă pentru ambele părţi".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Adica nu va bagati! Noi decidem cum vindem,noi decidem criteriile, ca sa iasa cine trebuie. Adica ala care ne da spaga cea mai mare.

    Alo, DNA? 

    1. Cum se vede din fotografie, aveti o privire satisfacuta. Insa dintre

      multitudinea cromatica a spectrului rainbow de CE ATI ales chiar aceasta culoare:-)Daca statul sunteti Dumneavoastra in calitate de ministru, cu scuzele in avand pentru indiscretie, au fost asa de placute experientele impreuna ca renuntati la sacou in favoarea acestui object vestimentar, ce-i drept cool ASA cum Il prezinta Daniel Craig in Spectre. In orice caz doamna de la Telekom Romania a ramas muta de uimire vazandu-va cu acest accesoriu magenta. 

    Omul e pe linga, rau de tot. Daca nu stii ce vrei, care ti-e obiectivul cum sa reusesti.? E inca o dovada ca trebuie decuplate atributiille de autoritate si reglementare ale unui minister de calitatea de actionar in numele statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb