Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD pentru funcţia de premier

Andrei Stan
Politică / 29 decembrie 2016

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 16:00 Surse: Iohannis consideră "mai bună" noua propunere de premier, dar nu va face niciun anunţ astăzi

Preşedintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD considerând-o mai bună decât cea iniţială, cu Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zilei de astăzi, au declarat surse oficiale, citate de News.ro.

Şeful statului apreciază şi faptul că noua propunere de premier a trecut prin filtrul partidului şi a fost asumată transparent de PSD, au precizat aceleaşi surse.

(M.I.)

--------

Actualizare 12:14 Adrian Năstase: "Propunerea Grindeanu cred că va fi acceptată, deşi războiul «cibernetic» intern va continua"

Fostul premier Adrian Năstase consideră că propunerea făcută de PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru va fi acceptată, deşi războiul "cibernetic" intern va continua.

Năstase a scris pe blogul său: "Vom avea candidat de premier, zilele acestea? Va fi acceptată propunerea Grindeanu? Eu cred că da. Deşi războiul «cibernetic» intern va continua. Informaţii «pe ştiri» sau «din surse judiciare» vor polua în continuare spaţiul public, pentru a crea diversiuni, pentru a demola, pentru a demitiza. Mi se pare remarcabil felul în care noi am reuşit să distrugem fundamentul actualei republici - Revoluţia din 1989, transformată într-o cinică lovitură de stat, care nu mai merită, după un sfert de secol, decât nişte flori trimise prin mesageri. Ne pregătim, în lunile următoare, şi pentru demitizarea Marii Uniri?".

Potrivit acestuia, "dacă dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă sunt adevărate, înţelegem ce a însemnat «statul de drept» în perioada regimului Băsescu".

(M.I.)

---------

Actualizare 11:29 Sorin Grindeanu, chemat la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, astăzi,la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, cu Sorin Grindeanu, transmite Digi24.

(M.I.)

--------

Actualizare 11:06 Dragnea spune că nu a primit niciun răspuns la solicitarea făcută serviciilor secrete

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a primit până acum vreun răspuns de la serviciile secrete în privinţa unor atacuri la adresa familiei lui Sevil Shhaideh, propusă iniţial pentru funcţia de premier, potrivit Agerpres.

Dragnea a precizat: "Există proceduri, există instituţii care pot răspunde la nişte solicitări şi care pot duce la aflarea adevărului. N-am primit niciun răspuns (la solicitarea făcută la serviciile secrete - n.r.), am primit răspuns prin diverse site-uri şi prin vocea unor oameni care merg la tv. Eu cred că ar trebui să fi primit nişte răspunsuri fiind vorba de un candidat la funcţia de prim-ministru al României. Un candidat nu cred că poate fi ucis mediatic în asemenea hal şi unii să tacă".

El a precizat că nu a reuşit să discute miercuri nici cu şeful statului.

Liderul PSD a susţinut: "Am încercat. Acelaşi telefon închis. Şi atunci am făcut această propunere, acest anunţ de aici (propunerea de premier, Sorin Grindeanu - n.r.). Eu n-am contestat niciodată dreptul nimănui de a avea o opinie. Am dreptul să nu fiu de acord cu un asemenea linşaj şi cu călcarea în picioare a demnităţii unui om, şi cu faptul că o familie este acum îngrozită. Daţi-mi voie să nu fiu de accord cu acest lucru. Iar în ceea ce priveşte motivele care l-au făcut pe preşedintele Iohannis să refuze, aşa cum nu ştiţi dvs aşa nu ştiu nici eu. Ce l-a putut răzgândi de joi când a vorbit cu doamna Shhaideh, (...) ce s-a întâmplat până ieri, nu am de unde să ştiu ce s-a întâmplat. Dacă erau probleme de genul celor care au ieşit în presă, nu avea voie SRI să dea un aviz favorabil. Tocmai îmi venea greu să cred că SRI a dat un aviz favorabil anul trecut (la numirea ca ministru a lui Shhaideh) şi acum are altă poziţie. Dar ieri a fost un anunţ foarte scurt în care ni s-a spus: «uite aşa, nu vreau»".

Pe 22 decembrie, Liviu Dragnea a declarat că serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există vreo problemă în privinţa soţului lui Sevil Shhaideh.

"Cred că serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există vreo problemă de securitate sau vreo problemă în ceea ce priveşte această nominalizare, altfel eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei, şi chiar le cer public şi prieteneşte, că ne cunoaştem foarte bine. (...) Eu îl cunosc pe acest om. Sevil Shhaideh era căsătorită cu el şi când era membru în Guvern şi a primit şi cetăţenie română", spunea Dragnea, conform sursei citate.

(M.I.)

-----------

Sorin Grindeanu este noua propunere a PSD pentru funcţia de prim-ministru, a anunţat liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

Propunerea a fost aprobată miercuri în Comitetul Executiv Naţional (CExN) al Partidului Social Democrat, relatează Agerpres.

La finalul reuniunii CExN, liderul PSD a declarat: "Am avut o discuţie adâncă, profundă, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, în care i-am rugat pe colegii mei să îşi spună fiecare punctul de vedere, părerea, propunerea bazată şi pe discuţiile pe care le-au avut în aceste zile cu oamenii din judeţe. (...) Sigur că a fost un curent în ultimele zile, şi ieri şi azi noapte şi azi dimineaţă, mii de mesaje primite în care ne cereau să trecem la suspendarea preşedintelui. Într-adevăr, avem o armă foarte puternică, o forţă care este reprezentată de majoritatea în Parlament, pentru că puterea legitimă acolo este, acolo trebuie să fie, în această ţară, în nicio altă instituţie".

Liviu Dragnea a subliniat că social-democraţii nu sunt iresponsabili să folosească forţa politică pe care o au "în a face rău sau în a tulbura foarte mult această ţară şi vieţile românilor".

Preşedintele PSD a explicat: "Da, putem începe suspendarea chiar de mâine. Am discutat despre ce avem de făcut, varianta să purcedem la suspendare sau varianta în care să mergem pe aceeaşi propunere - doamna Sevil Shhaideh - sau varianta în care să mergem pe o altă propunere şi aici cu două sub-variante, una dintre acestea fiind tot Sevil Shhaideh, (...) dar cu care nu mai putem merge înainte".

Liviu Dragnea a precizat că iniţial a fost propus de colegi chiar el pentru funcţia de premier.

Liderul PSD a motivat: "Numai că eu am spus în campanie nişte lucruri, pe care le-am spus în mod cinstit şi nu mincinos. Am spus că nu vreau să obţin o funcţie forţând o lege de care toată lumea spune că este şi neconstituţională şi nedreaptă".

Şi atunci, a adăugat Dragnea, CExN al PSD a trebuit să găsească o soluţie, "un coleg, care este loial programului de guvernare şi partidului, care are capacitatea să înţeleagă că acest program de guvernare este îndreptat către români şi către România, care nu merge la Palatul Victoria să-şi creeze acolo un pol de putere".

Dragnea a detaliat: "Am discutat, de asemenea, ce ar trebui să facem noi între dorinţa firească generată de frustrare, că am câştigat aceste alegeri şi avem mai mult de două săptămâni şi nu avem guvern şi avem dreptul nostru legitim să avem un guvern instalat până acum şi să alegem între această dorinţă de a răspunde invitaţiei nerostite a preşedintelui de a intra într-o criză politică şi raţiune. Decizia mea, susţinută de colegii mei, a fost că noi alegem în continuare obiectivele pentru români - bunăstarea, mai mulţi bani în buzunarul lor, libertatea de a gândi, libertatea de a vorbi, inclusiv la telefon, libertatea de a spera că, dacă nu fură, nu îi ia nimeni din casă, dreptul de a avea un sistem de sănătate bun, un sistem de educaţie bun, dreptul de a putea consuma şi hrăni cu produsele din pământul nostru, dreptul de a avea drumuri mai bune, autostrăzi, de a avea practic dreptul la o viaţă mai bună".

Potrivit acestuia, PSD a ales să nu arunce ţara într-o criză politică menită să întârzie adoptarea unor măsuri pe care românii le aşteaptă.

Preşedintele PSD a explicat: "Nu a fost o decizie foarte uşoară. (...) În aceste condiţii, am propus colegilor mei, după ce înainte m-am consultat cu dl Tăriceanu şi a fost de acord să susţină această propunere, ca propunerea noastră pentru preşedintele Iohannis să fie domnul Sorin Grindeanu. Din câte ştiu, nu e agent Hezbollah, nu e agent Hamas, poate se descoperă că este KGB, poate se descoperă că a omorât pe cineva. Eu sper ca această propunere să fie luată în serios. L-am rugat pe dl Tăriceanu să vină aici şi împreună să trimitem, în mod oficial, preşedintelui această adresă prin care îi transmitem şi pe cale oficială care este propunerea noastră. O spun cu toată sinceritatea şi fără a se considera că suntem obraznici: nu am înţeles cum trebuie să vină această propunere - dacă noi trebuie să mergem la Cotroceni, unde, când. Şi am vorbit cu dl Tăriceanu că e jenant pentru noi să mergem la poartă la Cotroceni să vorbim cu SPP-ul că avem o propunere, dar nu ştim cui să o lăsăm. (...) Aşa cum dl preşedinte public a anunţat că o refuză pe doamna Shhaideh, am cumpănit şi noi bine, am analizat argumentele pro şi contra şi am hotărât să anunţăm şi noi public această propunere şi să o trimitem pe cale oficială".

Dragnea: "După anunţul preşedintelui, doamna Shhaideh a început să primească mesaje de ameninţare cu moartea"

Liviu Dragnea a susţinut miercuri că, după anunţul făcut cu o zi în urmă de şeful statului, Klaus Iohannis, care a refuzat propunerea de premier a PSD-ALDE, Sevil Shhaideh "a început să primească foarte multe ameninţări cu moartea".

La finalul reuniunii CExN, liderul PSD a afirmat: "Am avut o discuţie cu dna Sevil Shhaideh, care mi-a spus - şi sper să găsească puterea ca astăzi sau mâine să meargă la un post de televiziune şi să spună toate aceste lucruri - că, exact după anunţul preşedintelui de ieri, a început să primească foarte multe mesaje de ameninţare cu moartea. Şi ea şi soţul ei şi copiii. Se află într-o situaţie în care le este frică să iasă din casă şi vorbim de un om născut şi crescut în această ţară, un om care a muncit pentru această ţară şi a adus foarte multe beneficii. Şi mi-a spus că nu mai poate merge înainte, în acest război pe care nu-l poate duce, spunându-mi în acelaşi timp tot ceea ce ştiam şi eu - că tot ceea ce a apărut în presă sunt numai invenţii".

În opinia acestuia, "faptul că demnitatea unui om a fost călcată în picioare în acest mod şi că siguranţa unei familii este pusă într-un mare pericol nu poate rămâne aşa".

Liviu Dragnea a mai spus: "Mai devreme sau mai târziu, e posibil mai devreme, cei care au declanşat şi întreţinut această campanie trebuie să dea socoteală. Şi vor da socoteală. În aceste condiţii nu mai putem menţine propunerea iniţială, cu toate că îmi pare rău că românii şi România ar fi putut să vadă ce prestaţie putea avea acest om".

Sorin Grindeanu: "Nu voi face mişcări politice în Guvern fără colegii mei"

Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcţia de premier, a declarat miercuri că nu va face mişcări politice în Guvern fără acordul colegilor şi a adăugat că există o relaţie de subordonare între el şi Liviu Dragnea - ca preşedinte al Partidului Social Democrat.

Grindeanu a afirmat: "Eu nu voi face mişcări în Guvern şi mişcări politice fără colegii mei. Ei trebuie să decidă, împreună trebuie să decidem mutările pe care le facem. (...) Este o relaţie de subordonare, domnul Dragnea este preşedintele PSD, e simplu".

El a susţinut că a primit o mare responsabilitate din partea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Grindeanu a adăugat: "Mulţumesc colegilor mei pentru votul de azi din CExN. E o mare responsabilitate şi simt în spate această responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să îl punem în practică. Am avut o rugăminte în faţa colegilor din CExN, dar în primul rând o rugăminte faţă de preşedintele partidului, faţă de domnul Liviu Dragnea, de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa, cel care a făcut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia. E şi un lucru simplu, pentru că e un program foarte clar, pe etape, dar totodată e şi complicat, fiind un program complex, care se referă la aproape toate aspectele vieţii noastre".

Întrebat de ce s-a răzgândit, în condiţiile în care anunţase anterior că nu vrea să ocupe un loc în viitorul Cabinet, Grindeanu a spus: "Declaraţia mea a fost că nu îmi doresc să intru în Guvern la acel moment. Dar eu înţeleg momentul şi sunt de 20 de ani membru PSD. Tot timpul trebuie să simţi şi responsabilitatea oamenilor care cred în tine".

El a menţionat că l-a văzut o singură dată pe preşedintele Klaus Iohannis.

Grindeanu a precizat: "L-am văzut o singură dată pe domnul preşedinte Klaus Iohannis, când a venit în vizită la Timişoara, în urmă cu o lună şi jumătate, o vizită oficială. Fiind preşedinte de Consiliu Judeţean, l-am aşteptat la aeroport, aşa cum e normal".

Tăriceanu, după nominalizarea lui Grindeanu: "Un al doilea răspuns negativ al preşedintelui ar fi suicidal"

Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedintele ALDE, a declarat, miercuri, că un al doilea răspuns negativ pe care preşedintele Klaus Iohannis l-ar da la propunerea PSD pentru funcţia de premier ar fi "un gest suicidal" al şefului statului, precizând că într-un astfel de caz singura soluţie va fi declanşarea procedurii de suspendare.

Tăriceanu a spus, într-o conferinţă de presă: "Apreciez foarte clar şi fără niciun fel de echivoc că un al doilea răspuns (negativ - n.r.) ar fi un gest suicidal al preşedintelui. Atunci, singura soluţie care ne rămâne la îndemână este, sigur, declanşarea procedurii de suspendare. Nu vreau să ajungem în această situaţie, vreau să fiu foarte clar. Am încercat în discuţiile pe care le-am avut cu colegii mei şi cu cei de la PSD să facem tot posibilul să evităm o astfel de situaţie, dar încălcarea Constituţiei nu poate fi tolerată, atitudinea de dispreţ faţă de cetăţeni, faţă de votul cetăţenilor nu poate fi tolerată, aşa încât la un moment dat trebuie întreprins ceva".

El a precizat că nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier reprezintă "răspunsul politic" pe care majoritatea PSD-ALDE l-a dat ca urmare a "crizei politice" declanşate de "refuzul nemotivat" al şefului statului de a o desemna pe Sevil Shhaideh să formeze un guvern.

Copreşedintele ALDE a adăugat: "Aşa cum şi în cazul primului refuz nemotivat preşedintele depăşeşte cadrul constituţional care îi conferă rolul de a nominaliza un prim-ministru care urmează să primească votul Parlamentului - încrederea nu i-o dă preşedintele, ci Parlamentul, prin votul pe care îl exprimă - dacă preşedintele refuză şi a doua oară, e clar că ceea ce urmăreşte nu e altceva decât un joc de putere şi amplificarea unei crize politice, care, probabil, i s-ar părea domniei sale că îi aduce avantaje. Atunci, sigur că nu avem la dispoziţie alte soluţii politice inovatoare".

Acesta a caracterizat drept "atitudine josnică" informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la Sevil Shhaideh după ce aceasta a fost nominalizată de majoritatea PSD-ALDE pentru funcţia de premier.

Tăriceanu a spus: "Ceea ce i s-a întâmplat în aceste zile, această atitudine josnică pe care am văzut-o la multe publicaţii, site-uri de presă, ziare, de a-i pune în cârcă diferite acuzaţii total nefondate, cu informaţii venite pe surse, lucru care în final nu are decât o singură consecinţă - defăimarea persoanei la care mă refer, călcarea în picioare a demnităţii acestei persoane, distrugerea imaginii publice -, mi se pare un lucru absolut regretabil. Cei care practică asemenea tehnici nu cred că merită apelativul de jurnalişti, comentatori, analişti şi aşa mai departe. Iese din cadrul oricărei comportări deontologice. Probabil nimic nu va putea să îi repare doamnei Shhaideh onoarea afectată".

Daniel Constantin: "Grindeanu - o persoană bine pregătită, în care avem încredere; va fi capabil să aplice programul de guvernare"

Daniel Constantin, copreşedintele ALDE, a declarat, miercuri, că decizia PSD de a nominaliza pentru funcţia de premier pe Sorin Grindeanu este una "plină de înţelepciune", acesta fiind "o persoană bine pregătită", capabilă să aplice programul de guvernare comun PSD-ALDE.

Într-o conferinţă de presă, Constantin a spus: "Am luat act de decizia pe care conducerea PSD a luat-o azi. (...) E o decizie plină de înţelepciune. Deşi PSD a câştigat alegerile, deşi domnul Dragnea era primul îndreptăţit să ocupe funcţia de prim-ministru, a luat şi prima dată o decizie înţeleaptă, aceea de a respecta legea, în ciuda votului popular masiv pe care l-a primit şi a nominalizat-o pe Sevil Shhaideh. (...) Decizia de azi trebuie şi va fi apreciată în viitor. (...) Ca persoană care am lucrat cu Sorin Grindeanu în Guvernul Victor Ponta nu pot decât să mă bucur pentru decizia conducerii PSD de a-l nominaliza. E o persoană în care avem încredere, o persoană bine pregătită, care cred că va fi capabilă să pună în aplicare un program de guvernare comun PSD-ALDE".

El a adăugat că PSD şi ALDE au decis să nu arunce ţara într-o "criză politică majoră" şi au ales "calea înţelepciunii".

Daniel Constantin a mai afirmat: "Vor fi patru ani grei şi îi asigurăm pe partenerii din PSD că vom fi în continuare parteneri în ceea ce înseamnă actul de guvernare şi implementarea măsurilor pe care românii le aşteaptă. Cred că acesta este cel mai important mesaj pe care putem să-l transmitem la sfârşit de an - că suntem pregătiţi să guvernăm, să punem în aplicare şi măsurile despre care s-a discutat în campania electorală".

Raluca Turcan, despre noua propunere de premier: "PSD a optat pentru o soluţie de avarie, temporară"

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, consideră că propunerea PSD ca Sorin Grindeanu să fie prim-ministru este o soluţie de avarie, temporară.

Turcan a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook: ''Propunerea PSD de prim-ministru marchează înfrângerea lui Liviu Dragnea în interiorul partidului. După încercarea lui Liviu Dragnea de a guverna România pe persoană fizică, prin interpuşi, partidul a trebuit să improvizeze o formulă pentru a mai salva din eşecul major înregistrat în ultimele zile. PSD a optat astfel pentru o soluţie de avarie, temporară, după respingerea dură a soluţiei inventate de Liviu Dragnea pentru a beneficia de control total asupra primului-ministru".

În opinia acesteia, "jocurile interne din PSD stau la baza noii propuneri şi nu interesul public, de a avea o guvernare la standarde europene de eficienţă şi transparenţă".

Deputatul USR Cristian Ghinea consideră că noua propunere a PSD pentru funcţia de premier - Sorin Grindeanu - reprezintă o "nouă mască palidă" a preşedintelui social-democrat, Liviu Dragnea.

Cristian Ghinea (USR): "Grindeanu - noua mască palidă a lui Dragnea"

Deputatul USR Cristian Ghinea consideră că noua propunere a PSD pentru funcţia de premier - Sorin Grindeanu - reprezintă o "nouă mască palidă" a preşedintelui social-democrat, Liviu Dragnea.

Cristian Ghinea a declarat miercuri, pentru Agerpres: "Liviu Dragnea vine cu o nouă mască palidă a sa. Vom avea două guverne - unul Dragnea, altul Grindeanu -, amândouă disfuncţionale. Ministerele din România oricum tind să acţioneze fiecare de capul său. Acum vor face joc de glezne între cei doi şefi ai guvernelor paralele".

Eugen Tomac, despre Sorin Grindeanu: "În mod clar o propunere mult mai bună decât prima"

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, consideră că noua propunere a PSD pentru funcţia de premier - Sorin Grindeanu - este mult mai potrivită decât Sevil Shhaideh.

Eugen Tomac a declarat, pentru agenţia citată: "În mod clar este o propunere mult mai potrivită decât prima. Probabil domnul Dragnea s-a trezit din beţia puterii şi a început să gândească un pic mai raţional. Pentru că s-a creat această majoritate în Parlament, PSD - ALDE - UDMR, PSD şi-a luat acest angajament de a desemna premierul şi iată că a venit cu o soluţie care nu este una de respins, din punctul meu de vedere. Categoric, noi vom vota împotrivă, pentru că PMP este un partid în opoziţie totală cu PSD, dar la prima vedere pare o propunere care poate reuşi din punct de vedere al procedurilor de instalare a unui nou guvern".

El a adăugat că PMP avea soluţia cea mai bună de premier - Traian Băsescu -, iar la alegerile viitoare se va lupta pentru a obţine procentele necesare ca să îşi pună în aplicare viziunea pentru dezvoltarea ţării.

Tomac a susţinut: "Vom vedea cât de capabil va fi noul premier propus de PSD să îşi formeze şi o echipă competentă sau va numi domnul Dragnea oameni care să se încadreze în criteriile domniei sale şi anume să îi fie servili".

Ţara noastră are nevoie, în clipa de faţă, de stabilitate şi de un guvern competent, a conchis preşedintele executiv al PMP.

Sorin Grindeanu, actualul şef al CJ Timiş, a fost ministru, parlamentar şi membru al Comisiei de control al SRI

Sorin Grindeanu, prim-ministrul propus de PSD, este membru al partidului din 1996 şi a ocupat mai multe funcţii în partid, însă a ajuns în prima scenă în timpul guvernului Ponta, când a ocupat, pentru aproape un an, funcţia de ministru al Comunicaţiilor, intrând ulterior în echipa lui Liviu Dragnea, scrie News.ro.

Între 2008 şi 2016 a fost deputat, însă a demisionat după ce a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş. El a activat în Comisia pentru controlul activităţii SRI.

Sorin Grindeanu s-a născut în data de 5 decembrie 1973, în Caransebeş, este căsătorit şi are doi copii. În anul 1992 a absolvit Liceul Traian Doda din Caransebeş, iar în anul 1997 a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Şi-a început activitatea profesională în anul 1998 când pentru doi ani a ocupat postul de preparator la Facultatea de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. În perioada 2000 - 2001 a fost asistent la aceeaşi facultate.

În luna noiembrie 2001, până în 2014 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport a judeţului Timiş. Din anul 2005, timp de trei ani a muncit în domeniul privat, iar în anul 2008, până în 2012 a devenit viceprimar al municipiului Timişoara. În anul 2012, la alegerile parlamentare a fost ales deputat, activând în cadrul Comisiei pentru exercitatea controlului asupra SRI, însă a demisionat din Parlament în 29 iunie 2016 când a câştigat alegerile locale şi a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, funcţie pe care o ocupă în prezent.

În perioada decembrie 2014- noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională.

În anul 1996 s-a înscris în PDSR care ulterior a devenit PSD, ocupând mai multe funcţii. Din anul 1998, până în 2001 a fost vicepreşedinte la organizaţia de tineret a PSD Timiş, din 2002 a fost membru în Biroul Executiv judeţean al PSD Timiş şi membru în Consiliul Naţional al TSD. În anul 2003 a fost ales preşedinte executiv al PSD Timiş, iar în 2005 a fost ales preşedinte al PSD Timişoara şi primvicepreşedinte al PSD Timiş.

În anul 2015, el a fost ales preşedintele PSD Timiş, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Sorin Grindeanu are împreună cu soţia sa, Mihaela, două terenuri intravilane, unul în comuna Giroc cumpărat în anul 2005 de 503 mp şi altul cumpărat în anul 2011, de 270 mp, în Timişoara. Soţia lui Grindeanu mai deţine un teren intravilan de 2,8 ha în comuna Banloc din judeţul Timiş.

Familia Grindeanu mai deţine şi o casă în comuna Giroc din judeţul Timiş, potrivit celei mai recente declaraţii de avere postată pe site-ul Consiliului Judeţean Timiş. Locuinţa a fost construită în anul 2007.

La capitolul autoturisme, Grindeanu a trecut în declaraţia de avere un motociclu ATV pe care l-a cumpărat în anul 2009.

În luna martie anul acesta, actualul lider al PSD Timiş a vândut un apartament cu suma de 30.000 de euro.

Sorin Grindeanu a acordat şi două împrumuturi, unul de 83.000 de lei şi altul de 20.000 de euro către o societate comercială la care soţia sa este acţionar. El are şi un credit contractat în anul 2007, scadent în anul 2035, în valoare de 44.868 euro.

La vanituri, Grindeanu a trecut indemnizaţia de 7.610 lei de la Parlamentul României, 86.228 lei salariul ca ministru şi 8 lei venituri şi dobânzi. Pe lângă veniturile soţiei, în declaraţia de avere a social-democratului apare şi o donaţie de 10.000 de euro de la tatăl său, Nicolae Grindeanu.

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. Ha ha ha

    V-a explodat capul de oftica, vai de penele obosite ale chibitilor asa-zis liberali ... desi jignesc liberalismul daca folosesc termenul pentru a ma referi la gloata incompetenta de la pnl. 

    1. Ha, ha, ha; nu zi hop pana n-ai trecut puntea.

      Na. 

    Pe cine copiaza?  

    ..... liderul PSD a declarat: "Am avut o discuţie adâncă, profundă, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, .... 

    ....  

    1. o liche copiaza intodeauna , fenteaza ,minte cu nerusinare , manipuleaza.

      ca sa vezi:a primit mesaje numeroase din tara...pai bine ,mai golanilor , voi ati ales presedintele , ca sa-l suspendati, nu v-a fost deajuns lectia cu basescu, cand v-ati facut de ras de doua ori 

      In 2012 Stefan Minea a trebuit sa dupa la MO erata cu cvorum CCR in timpul noptii. 8,3 milioane de romani s-au facut de ras. Si ce se mai rade pe seama lor. Aresteaza Codruta ca mitraliera, iar romanii voteaza in consecinta, cat sa radeti voi, cu mafia voastra securista cu tot. :)))))))))))

    Dle PM desemnat, ati raspuns ca cea mai mare realizare a dv este familia. Averea dv este modesta pentru 40 de ani.

     

    Liberalul Busoi are 2 mil de euro in conturi. Banii au fost obtinuti in timp ce facea a doua facultate de drept la seral si era notar in timpul liber. 

    Sunteti fraier, dle PM. Meseria de notar a fost folosita de politicienii corupti precum Busoi, pentru canalizarea banilor clientelei politice din zona oamenilor de afaceri cu statul. 

    1. Ohooo, pai Hadarean Ilie [Fragment eliminat, conform regulamentului] nici nu-l baga in seama pe saracul de Grindeanu:))))

    Cat de murdara e politica?

    La acest om nu ii place curenrul Bucurestean Dragnea, a avut grija de imaginea lui, a declarat ca nu vrea functie in Bucuresti, partidul il obliga. 

    Ctp-ul l-a descris perfect pe acest om la Digi aseara la ora 20.

    Restul comentacilor inclusiv partide sunt vorbe-n vant. 

    1. Tu esti vorba in vant

      Aberezi la fiecare comentariu 

    Cata vorbarie din partea unui condamnat definitiv!

    Ce satisfactie au cei ce l-au votat cand bine stiau de condamnarea trecuta si de posibila viitoare!!! 

    Discutii adanci, profunde, suspendare, refuz nemotivat, amenintari cu moartea, razboi total ... numai cuvinte aruncate aiurea doar sa ne faca sa pierdem timpul ascultand palavre goale ...

    "Cand nimic nu ai a spune..." 

    1. Palavragiu esti tu, liberal penibil

      Dragnea a fost condamnat cu suspendare pentru numararea votantilor.

      Esti "suicidal" bade ...

      Un condamnat sa conduca o tara.

      Pasul spre comunism e asigurat?

      Primul rege al Chinei ce a facut, cum a sfarsit? 

      În comunism bolșevicii trimiteau deținuții politici la ocnă.

      Acum bolșevicii se joacă de-a democrația. Condamnă penal politicieni pentru numărarea votanților după care se trezesc cu ei votați. :)))))))))))) 

      Un bugetar isi cumpara un hotel de a lui Ceausescu pe malul Marii Negre.

      Ghici gicitoare cine e! 

      Ai uitat ceva:in 28 seara la Anatema 3, aiura de-a binelea promitand "marea cu sarea" sarmanilor romani nevoiti sa ia calea strainatatii pentru a-si castiga traiul, aiura exact ca prostanacul Geoana "aproape presedinte" care promitea romanilor ce se vor intoarce in tara, cate 20 000 euro/capita. 

      Putintica rabdare stimabililor, timpul trece repede si va veti lamuri, poate chiar va veti trezi. 

      Ai dreptate, un escroc neamt care a furat o casa, ne conduce tara si este reprezentantul statului.

      Șase! Una a cumpărat-o cu banii obținuți de pe apartamentul cumpărat cu banii de la nuntă. Deci, doar șase a furat. Două i-au fost confiscate.

      Seful tau si-a tras hotel.

      tu ai mers la vot?

    Cred ca omul Grindeanu a spus din prima ce se va intampla: ''Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcţia de premier, a declarat miercuri că nu va face mişcări politice în Guvern fără acordul colegilor şi a adăugat că există o relaţie de subordonare între el şi Liviu Dragnea - ca preşedinte al Partidului Social Democrat ''. Asta inseamna exact ce a zis boul ala de Baselu, anume ca Dragnea vrera sa conduca tara din Kisselef ca Ayatolahu'. Pe de alta parte, avem Raluca Turcan:'' Propunerea PSD de prim-ministru marchează înfrângerea lui Liviu Dragnea în interiorul partidului''. Frate, PNL-ul a schimbat o vipera cu o otrava. Spune asta un votant de dreapta care a votat PNL-ul pe vremea cand acesta avea ceva continut, nu gol ca acum. Dragnea l-a propus pe Grindeanu ca este verificat deja de servicii si are ORNIS-ul, dar in rest pare doar un pisoi de salon care asteapta sa i se spuna ce sa faca. N-are nimic din ceea ce-i trebuie unui adevarat om de stat.

    1. Premierul este al patrulea om in stat

    Cum stai cu pustile, gloantele?

    Nastase nu e de incredere pentru Dragnea. 

    Daca i-ati vazut bine fata si ochii domnului Grindeanu la prima aparitie, se pare ca a facut-o "lata"" de Craciun; sa speram ca nu va intra intr-o noua "betie" daca va fi acceptat. Sau, cine stie?.

    1. Se vedea pe ochisori care sclipeau.

    Rabdari fripte cand deschid sampaniile Psd-isti inte ani.

    ...si MUTUL de Tafna, de ciuda si RAU_SFATUIT de Consilieri se lua dupa CHIORUL , refuza fara explicatii o femeie cinstita apoi se inchise ca URSUL in BARLOG lasand lumea sa fiarba de nerabdare...din cauza lui mai multe gospodine si-au ars mancarea in timp ce cascau gura la TV-uri sa afle ce a mai hotarat MUTUL;_Pai unde-i POLITETEA NEMTEASCA bazata pe RESPECT fata de VOTUL POPORULUI si pe MEDIERE si COLABORARE intre institutiile STATULUI, D-nule Presedinte ?_Pai cine v-a invatat sa va PURTATI asa de NEPOLITICOS-PLICTICOS:-->CHIOR UL sau Frau MERKEL?__In toata aceasta poveste misterioasa 'PLANURILE SECRETE ale MUTULUI' eu ma intreb ce cred EXTRATERESTRII d-nului JEAN-CLAUDE JUNKER despre cum nu se respcta Votul majoritatii in Romania chiar de catre Presedintele Neamt al tzarii.__Dar chiar nu va crapa obrazul de RUSINE nici macar fatza de LIDERII EXTRATERESTRII cu care s-a intalnit Presedintele CE la un PAHAR de CONIAC ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb