Sorin Oprescu îl loveşte pe Blaga cu şerveţelul lui Mitrea

Cristina Vaida
Ziarul BURSA #Politică / 11 iunie 2008

Sorin Oprescu îl loveşte pe Blaga cu şerveţelul lui Mitrea

Sorin Oprescu i-a acuzat ieri, într-o conferinţă de presă, pe democrat-liberalul Vasile Blaga şi pe social-democratul Miron Mitrea că au intrat în negociere directă pentru îm­părţirea voturilor şi a sectoarelor din Capitală, cei doi întâlnindu-se la un restaurant unde "au pus de-un fel de Yalta pe un serveţel".

Declaraţia lui Sorin Oprescu a stârnit un şir de acuze şi din partea contracandidatului său, Vasile Blaga, care a negat întâlnirea cu Miron Mitrea şi a subliniat că nu va negocia cu nimeni pentru turul al doilea.

Vasile Blaga i-a cerut lui Oprescu să aducă orice dovadă sau măcar un martor în sprijinul afirmaţiilor sale potrivit cărora el s-ar fi întâlnit cu pesedistul Miron Mitrea.

Candidatul independent pentru Primăria Capitalei a declarat: "La noi în oraş s-a des­chis cel mai mare restaurant din lume în care au intrat 300.000 de oameni care au votat cu PSD şi PD-L. Da, din păcate pentru speranţele şi aşteptările lor, de la cele două mari partide, 300.000 de oameni au fost înghesuiţi într-un restaurant ca să slujească intereselor a două persoane, Blaga şi Mitrea".

În replică, Vasile Blaga a declarat: "PD-L, partidul care mă susţine în al doilea tur de scrutin, şi PSD, partidul care îl sus­ţine pe Oprescu, se află într-o confruntare electorală decisivă la Bucureşti, deci nu avem ce nogocia. Domnul Oprescu este disperat că nu îşi mai poate susţine credibil marea sa independenţă şi inventează întâlniri de taină".

Candidatul PD-L a încheiat susţinând că Sorin Oprescu este proiectul lui Ion Iliescu şi al PSD de a înşela bucureştenii şi de a confisca Bucureştiul.

Reacţii

Miron Mitrea: "Sorin Oprescu este manipulat de cei de la PD-L"

Liderul PSD, Miron Mitrea a declarat ieri că Sorin Oprescu este manipulat de cei de la PD-L atunci când vorbeşte de o înţelegere între el şi Vasile Blaga pentru împărţirea Capitalei şi pentru eliminarea candidatului indepenedent din cursa electorală.

Miron Mitrea a negat că s-ar fi întâlnit cu Vasile Blaga la sfârşitul săptămânii trecute, explicând că de sâmbătă se află internat într-un spital la Munchen, unde face analize în vederea unei intervenţii chirurgicale.

Acesta a susţinut că nu s-a văzut cu nimeni, "N-aveam cum să mă întâlnesc cu nimeni, fiind în Germania. În restaurante mă duc, dar cu Vasile Blaga n-am fost niciodată la restaurant".

Potrivit liderului PSD, Sorin Oprescu e bine intenţionat dar a fost intoxicat de PD-L, care au dorit să îi creeze o stare de nervozitate, speculând că PSD nu l-ar mai susţine în cursa pentru Primăria Capitalei.

În altă ordine de idei, Miron Mitrea şi-a reafirmat susţinerea faţă de candidatul independent, "Poziţia partidului rămâne aceeaşi: alegătorii noştri sunt îndemnaţi să voteze cu Oprescu în turul doi".

El a mai spus că Oprescu este mai dispus să folosească asemenea informaţii pentru că se află într-o stare emoţională firească evenimentelor de campanie.

Deputatul PD-L Cristian Boureanu exclude orice negociere cu PSD

Deputatul PD-L, Cristian Boureanu a declarat ieri, referitor la atacurile lui Sorin Oprescu, că exclude orice negociere între PSD şi PD-L, în cursa pentru Primăria Capitalei.

"Declaraţiile fac parte din ciclul autostrada zburătoare, capitolul doi. Cred că domnul Oprescu ori nu înţelege, ori încearcă să mai păcălească bucureştenii încă 3-4 zile", a menţionat liderul PD-L.

Acesta a adăugat că PD-L şi PSD se află în competiţie directă pentru Sectoarele 5 şi 6, iar acest lucru exclude orice negociere.

"Eu exclud cel puţin la nivelul Primăriei Bucureşti. Suntem în bătălie directă cu PSD şi la sectorul 5 şi la sectorul 6. Este exclus.La nivel central este exclusă o discuţie despre Primăria Bucureşti", a conchis democrat-liberalul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb