Soros: "Recuperarea pieţelor financiare nu poate fi susţinută"

Ziarul BURSA #Internaţional / 13 mai 2013

Recuperarea din ultima perioadă a pieţelor financiare, care a coborât cos-turile de împrumut ale Italiei, nu poate fi susţinută pentru mult timp, iar problemele fundamentale ale zonei euro persistă, a declarat miliardarul american George Soros, potrivit CNBC, anunţă Mediafax.

Presiunea asupra costurilor de împrumut ale Italiei s-a redus puternic, ca urmare a garanţiilor oferite de Banca Centrală Europeană şi a lichidităţilor masive introduse în piaţa financiară de politicile agresive de relaxare monetară ale Japoniei.

Randamentul obligaţiunilor pe zece ani ale Italiei a coborât sub 4%, iar diferenţa faţă de titlurile germane este de circa 2,52 puncte pocentuale, mai puţin de jumătate faţă de nivelurile înregistrate în timpul perioadei acute a crizei, la sfârşitul anului 2011.

"Recuperarea nu va dura mult. Suntem într-o situaţie care este departe de a se afla în echilibru", a spus Soros, potrivit cotidianului italian La Stampa.

Noul premier italian, Enrico Letta, se confruntă cu dificultăţi majore, din cauza îndatorării ridicate a ţării, circa 130% din PIB, al doilea cel mai ridicat nivel din zona euro după Grecia, precum şi cu o economie care abia a înregis-rat creştere în ultimele două decenii. La problemele economice se adaugă şi sistemul politic disfuncţional al Italiei.

"Italia nu mai este stăpâna propriului destin şi depinde de acţiuni credibile coordonate de către Uniunea Europeană", a spus el.

Miliardarul a afirmat că sunt necesare măsuri pentru deblocarea creditării afacerilor mici şi a reluat apelul pentru politici fiscale şi obligaţiuni comune în zona euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb