S&P: Venezuela, în incapacitate parţială de plată

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 noiembrie 2017

Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a declarat Venezuela în incapacitate parţială de plată ("selective default"), după ce acest stat nu a putut să ramburseze cupoane în valoare de 200 de milioane de dolari ataşate unor obligaţiuni cu maturitatea în 2019 şi 2024, avertizând că există riscul ca ţara să rateze şi alte plăţi, în următoarele trei luni.

Anunţul S&P a venit la numai câteva ore după două reuniuni ale creditorilor care au avut loc la Caracas şi la New York, şi s-au încheiat fără un acord.

Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a avut, luni, o reuniune cu creditorii în vederea restructurării datoriilor Venezuelei, dar nu a prezentat nicio propunere concretă, insistând doar că ţara va continua să îşi achite debitele.

S&P a precizat că a retrogradat cu două trepte ratingul pentru datoria pe termen lung în valută a Venezuelei la "selective default" (SD - default parţial), la fel şi pe cel pentru datoria pe termen scurt - de la "CC/C", la "SD/D". "Plasarea ratingului sub supraveghere cu implicaţii negative reflectă opinia noastră că există o şansă din două ca Venezuela să intre din nou în incapacitate de plată, în următoarele trei luni", a informat agenţia de evaluare financiară.

Afectată de scăderea preţului petrolului, Venezuela vrea să îşi restructureze datoria externă, estimată la circa 150 de miliarde de dolari, deoarece dispune de rezerve de numai 9,7 miliarde de dolari şi are de rambursat datorii de cel puţin 1,47 miliarde de dolari până la finele anului, respectiv alte opt miliarde de dolari în 2018.

Retrogradarea ratingului Venezuelei vine în condiţiile în care ţara este supusă unor presiuni financiare importante. Ţara latino-americană este lovită de sancţiuni impuse de SUA care le interzic băncilor şi cetăţenilor americani să achiziţioneze noi obligaţiuni emise de Venezuela sau să negocieze acorduri cu guvernul de la Caracas.

S&P subliniază: "În opinia noastră, sancţiunile americane impuse Venezuelei şi membrilor Guvernului ar trebui să conducă la o negociere îndelungată şi dificilă cu creditorii".

Compania petrolieră de stat a Venezuelei, PDVSA, a fost declarată în incapacitate de plată de către agenţiile de rating Fitch şi Moody's.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb