SpaceX a lansat prototipul revoluţionar Starship

J.P.
Internaţional / 5 august 2020

SpaceX a lansat prototipul revoluţionar Starship


SpaceX a lansat luni un prototip al unui sistem de rachete revoluţionar numit Starship, acesta aterizând cu succes după un zbor la o altitudine de 150 de metri, conform Hotnews.

"[O misiune către] Marte arată reală", a scris pe Twitter la scurt timp fondatorul şi CEO-ul companiei, Elon Musk, zborul având loc la locaţie de producţie şi testare din Boca Chica, regiune izolată din sud-estul statului Texas.

În înregistrarea video a zborului prototipul poate fi văzut decolând folosit un motor Raptor, deplasându-se de-a lungul locaţiei de lansare şi desfăşurând un set de picioare pentru aterizare înainte de a ateriza în siguranţă înapoi la sol.

Musk a scris ulterior pe Twitter că următorul set de picioare al rachetei "va fi cu 60% mai lung" şi că o versiune mai avansată "va fi mult mai lată şi înaltă", asemănătoare cu cea a rachetei Falcon 9, "dar capabilă să aterizeze pe suprafeţe neprelucrate şi de auto-nivelare" - cu alte cuvinte optimizată să aterizeze pe lună sau Marte.

Dacă Starship şi propulsorul său de rachete Super Greu va putea fi complet reutilizabil, sistemul ar putea reduce costurile de a lansa "orice" în spaţiu de aproape 1.000 de ori şi va putea permite călătorii la viteze hipersonice în jurul Pământului, potrivit lui Elon Musk.

Însă înainte SpaceX trebuie să vadă dacă designurile sale pentru sistemele cruciale ale Starship funcţionează, compania mişcându-se rapid să construiască, testeze şi lanseze prototipuri.

Asemenea altor prototipuri SpaceX, şi acesta a fost lansate fără aripioarele şi conul caracteristice unei rachete, motiv pentru care arată mai degrabă ca un siloz sau un rezervor de combustibil zburător.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb