SpaceX, Apple şi fosta preşedintă a Estoniei vin la The Parliamentarian Private Sector FORUM

F.D.
Miscellanea / 23 septembrie 2022

SpaceX, Apple şi fosta preşedintă a Estoniei vin la The Parliamentarian Private Sector FORUM

The Parliamentarian - Private Sector Forum este un eveniment multidisciplinar ce reuneşte parlamentari şi nume cu rezonanţă din sectorul IT&C de pe întreg mapamondul. Prima ediţie va avea loc pe 1 octombrie, la Palatul Parlamentului. Evenimentul aduce la Bucureşti peste 300 de invitaţi din 13 ţări şi peste 15 speakeri, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, având ca temă generală "Bridging the digital divide - a global agenda for the future" (Reducerea decalajului digital - o agendă globală pentru viitor), forumul îşi propune să creeze o conexiune strategică între factorii de decizie politică şi reprezentanţii sectorului privat cu interes în zona tech. Obiectivul principal al evenimentului îl reprezintă consolidarea cooperării între parlamentari şi mediul de business, pentru a genera oportunităţi de dezvoltare economică şi soluţii aplicate pentru digitalizare.

Despre cum se traduc schimbările viitorului în mediul de business vor vorbi David Goldman - Satellite Policy Director în cadrul SpaceX, Peter Thompson - Head of Education Strategic Engagement Apple, Scott Petty din cadrul Vodafone Technology, Patrick Schraut, Head of Cybersecurity NTT DATA EMEAL, alături de alţi cunoscuţi experţi şi lideri în digitalizare.

Dintre invitaţii internaţionali din sectorul public, vor urca pe scena evenimentului Kersti Kaljulaid, fosta preşedintă a Republicii Estonia, Houlin Zhao, actualul Secretar General al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, Duarte Pacheco, preşedintele Uniunii Interparlamentare, Amandeep Gill, reprezentantul Secretarului General ONU în domeniul tehnologiei, Pascal Steichen, director al Cyber Security for Europe, dar şi viitorul Secretar General al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

Sunt peste 13 ţări care vor fi reprezentate prin parlamentari, ambasadori şi oficiali ai corpului diplomatic. Printre acestea - S.U.A., Japonia, Coreea de Sud, Spania, Portugalia, Siria, Pakistan.

Li se vor alătura oficiali guvernamentali români la nivel înalt, ministrul Cercetării Inovării si Digitalizării, Sebastian Burduja, Dan Cîmpean, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică şi Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor, comisie care a şi iniţiat acest proiect, se mai arată în comunicat.

Evenimentul va avea structura unor discuţii în panel, fiind împărţite pe temele:

-Bridging the connectivity gap;

-Digital Literacy;

-Sharing visions and debates;

-Cyber security & resilience

"Trăim vremuri în care cooperarea şi dialogul sunt mai importante ca niciodată. The Parliamentarian - Private Sector Forum este un eveniment unic, nu doar pentru România. Este primul forum public - privat internaţional care reuneşte parlamentari de la nivel global, lideri ai unor companii tehnologice renumite pe plan internaţional şi experţi în digitalizare. Viitorul aparţine celor care înţeleg că împreună suntem mai buni şi mai puternici. Este un eveniment cu utilitate pentru companiile tech, dar şi o oportunitate pentru întreg mediul privat de a fi partener de dialog şi de a contribui activ la conturarea politicilor la nivel global. Suntem la prima ediţie, dar cu siguranţă va rămâne un eveniment de referinţă în industrie, pe care ne dorim să îl continuăm.", a declarat Sabin Sărmaş, Preşedintele Comisiei IT&C, comisie care a şi iniţiat acest proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb