SPANIA: Autorităţile au decis să administreze serul AstraZeneca doar celor cu vârste de peste 60 de ani

A.P.
Internaţional / 8 aprilie 2021

Autorităţile au decis să administreze serul AstraZeneca doar celor cu vârste de peste 60 de ani

Ministerul spaniol al Sănătăţii şi autorităţile regionale au căzut de acord miercuri seară ca vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca să fie administrat doar persoanelor cu vârste mai mari de 60 de ani, potrivit news.ro.

Potrivit unei surse prezente miercuri la Consiliul Interteritorial pentru Sănătate, decizia a fost luată cu sprijinul tuturor comunităţilor, cu excepţia Madrid, care a votat împotrivă, iar Ţara Bascilor şi Ceuta s-au abţinut.

Acordul face referire la persoanele cu vârste cuprinse între 60 şi 65 de ani, iar administrarea vaccinului AstraZeneca celor de peste 65 de ani va fi analizată joi, în Comisia pentru Sănătate Publică.

"Începând de joi, vom continua administrarea acestui vaccin, însă persoanelor cu vârste de peste 60 de ani", a confirmat, ulterior întâlnirii, ministrul Sănătăţii, Carolina Darias.

Persoanele cu vârste mai mici de 60 de ani care au primit prima doză de AstraZeneca vor aştepta decizia Comisiei. În cazul lor, există trei posibilităţi şi va fi aleasă una în acord cu dovezile ştiinţifice: să primească şi a doua doză de AstraZeneca, să primească o a doua doză dintr-un alt vaccin sau să nu mai primească nicio doză, având în vedere că gradul de imunitate obţinut după prima doză este destul de ridicat (70%).

În Spania au fost înregistrate 12 cazuri de tromboză, în urma administrării acestui vaccin, majoritatea la femei cu vârste sub 55 de ani.

"Aşteptăm să vedem dacă dovezile ştiinţifice susţin administrarea unei a doua doze cu alt vaccin, aşa cum este analizat în Regatul Unit, sau dacă să lăsăm o singură doză având în vedere că fişa ehnică arată o eficienţă de 70%. În orice caz, vom aştepta ce va fi decis la nivel european", a mai spus Darias.

Agenţia Europeană a Medicamentului a confirmat, miercuri după-amiază, că există o "legătură posibilă" între vaccinul Oxford-AstraZeneca şi cazurile "foarte rare" de tromboză, dar a subliniat că balanţa între riscuri şi beneficii rămâne "pozitivă".

Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că o legătură între acest vaccin anti-Covid şi apariţia unei forme rare de cheaguri de sânge este "plauzibilă, dar nu confirmată".

Italia şi Germania se numără între ţările care au decis de asemenea să nu mai administreze acest ser persoanelor mai tinere de 60 de ani.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Deci în tarile dezvoltate se poate, numa Romania a fost și va rămâne o slugă a Vestului.

    1. Deci ramane cum am stabilit: tot un trollovici prost ramai. Tot mai demascat ca proPutinist.

    ... ca acelea tot trebuie sa moara odata si odata!

    Isi facea de cap. Printre victime, John Magufuli, președintele Tanzaniei, omorat si declarat mort de Covid-19, pentru ca rasese de testele PCR! Asasinii Big Pharma isi atinsesera tinta! In Ro, marii artisti! Bogdan Stanoevici, omorat prin protocol, declarat mort de Covid-19!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb