Spania trimite nave de război în Marea Neagră

G.B
Internaţional / 21 ianuarie 2022

Spania trimite nave de război în Marea Neagră

Spania a luat decizia să trimită nave de război care să se alăture forţelor navale NATO din Mediterana şi Marea Neagră, pe măsură ce tensiunea în regiune creşte din cauza poziţionării armatei ruse la graniţa cu Ucraina, a declarat ieri ministrul Apărării, Margarita Robles, potrivit Reuters, citată de Digi24.

O navă detectoare de mine maritime este deja pe drum, iar o fregată va ajunge în trei sau patru zile, a spus Robles reporterilor. Guvernul de la Madrid are în vedere, de asemenea, trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria, a spus ea.

"Rusia nu poate spune nici unei ţări ce să facă, aşa că NATO va proteja şi apăra suveranitatea oricărei ţări care poate, sau vrea să se alăture NATO", a mai spus Robles.

Spania preferă un "răspuns exclusiv diplomatic" pentru rezolvarea conflictului, a adăugat ea.

Contribuţia Spaniei la desfăşurarea militară a NATO în Europa de Est vine după ce ministrul de externe Jose Manuel Albares şi secretarul de stat american Antony Blinken au discutat marţi, în cadrul unei întâlniri la Washington, despre un răspuns coordonat la ameninţarea Rusiei faţă de Ucraina.

Rusia a poziţionat zeci de mii de militari la graniţele sale cu Ucraina, iar statele occidentale se tem că Moscova plănuieşte un nou atac asupra ţării pe care a invadat-o în 2014.

Kremlinul neagă că plănuieşte un atac, dar spune că ar putea întreprinde acţiuni militare nespecificate dacă nu este îndeplinită o listă de cerinţe, inclusiv o promisiune din partea NATO de a nu admite niciodată Ucraina ca membru.

Oficiali occidentali, diplomaţi şi foşti oficiali au declarat săptămâna aceasta pentru Reuters că NATO - creată în 1949 pentru a descuraja ameninţarea sovietică - a fost obligată să ia în considerare întăriri care contravin cererii lui Putin, ca alianţa să nu se extindă mai departe spre est.

Autorităţile din Danemarca au transmis la rândul lor că vor trimite o fregată în Marea Baltică săptămâna aceasta, iar preşedintele francez Emmanuel Macron s-a oferit să trimită trupe în ţara noastră.

Alte decizii privind trupele ar putea fi luate la summit-ul NATO de la Madrid din iunie, au declarat diplomaţi şi oficiali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb