SPARK Technologies intenţionează să se extindă în ţara noastră după o investiţie de 30 de milioane de euro

G.B
Companii / 24 ianuarie 2022

SPARK Technologies intenţionează să se extindă în ţara noastră după o investiţie de 30 de milioane de euro

SPARK Technologies, o companie europeană de top ce oferă servicii de car sharing cu autovehicule complet electrice, a semnat un acord cu Global Emerging Markets (GEM), un fond privat de investiţii alternative cu sediul în Luxemburg, pentru un angajament de capital în valoare de 30 de milioane de euro ce urmează să fie alocat pentru a garanta achiziţia de acţiuni pentru un termen de 36 de luni, ca urmare a listării publice a Spark, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, veniturile din această finanţare vor fi utilizate pentru intrarea pe noi pieţe din oraşe ale Uniunii Europene, extinderea bazei de clienţi a companiei şi a dimensiunii flotei auto, precum şi pentru dezvoltarea ulterioară a sistemelor software.

"Acordul cu GEM ne-a ajutat să asigurăm finanţarea necesară pentru a stimula creşterea anuală, întrucât ne propunem să ne extindem flota de maşini electrice şi să intrăm pe pieţe noi. Finanţarea garantată disponibilă la momentul în care compania va deveni publică, oferă un avantaj firmei SPARK, permiţându-i să continue procesul de extindere a operaţiunilor", a declarat Nerijus Dagilis, CEO şi Preşedinte al SPARK Technologies.

În prezent, compania operează pe 3 pieţe europene, Lituania, Bulgaria şi România, având o bază solidă de clienţi de peste 250.000 de utilizatori înregistraţi. În ciuda restricţiilor de mobilitate cauzate de pandemie, în 2021 SPARK Technologies a înregistrat o creştere în domenii cheie de afaceri. De exemplu, în România baza clienţilor a crescut cu 260% în ultimul an, în timp ce numărul călătoriilor finalizate a crescut cu 435%.

De asemenea, compania şi-a păstrat poziţia de lider de piaţă. În prezent, SPARK este cel mai bun serviciu de mobilitate din Bucureşti, având o flotă de 400 de vehicule format în totalitate din vehicule electrice. În ceea ce priveşte planurile de viitor pentru această ţară, compania îşi propune să îşi dezvolte în continuare infrastructura de distribuire a maşinilor electrice, să îşi concentreze eforturile în direcţia creşterii bazei de clienţi şi să introducă noi modele de maşini electrice.

"În următoarele luni, priorităţile noastre se vor concentra spre perfecţionarea şi extinderea serviciilor noastre în ţară, precum şi în continuarea creşterii bazei noastre de utilizatori, încercând să atragem mai mulţi consumatori cu conştiinţă ecologică", a spus Dimitar Stoyanov, country manager la Spark Car Sharing SRL, România, menţionând totodată şi impactul pe care acest lucru l-ar putea avea asupra vechii probleme de poluare a capitalei.

"Interesul sporit pentru utilizarea maşinilor electrice poate ajuta la îmbunătăţirea calităţii aerului, în special în Bucureşti, deoarece SPARK le permite locuitorilor săi să se deplaseze prin oraş fără a agrava problema şi mai mult".

În urma acordului cu GEM, compania îşi propune să devină unul dintre cei mai importanţi furnizori cu soluţii de mobilitate ecologică din Europa.

"Un număr tot mai mare de consumatori şi-au îndreptat atenţia către soluţii care promovează conştiinţa ecologică în toate domeniile vieţii, inclusiv în modul în care se deplasează; maşinile electrice oferă confortul şi accesibilitatea financiară pentru a face acest lucru într-un mod ce contribuie la construirea unor oraşe viitoare mai curate şi durabile", a concluzionat Dagilis, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb