Speculaţii politice pe marginea stării de alertă

Ziarul BURSA #Politică / 9 iunie 2020

Măsurile de combatere a pandemiei sunt subiect de controversă politică. Starea de alertă reprezintă un prilej pentru conducerea ALDE pentru a lansa un atac la adresa gvernului. Cabinetul Orban pregăteşte prelungirea stării de alertă ca să evite moţiunea de cenzură, se afirmă într-o postare a ALDE, publicată pe pagina de Facebook a partidului: "Ca să să evite moţiunea de cenzură, guvernul Iohannis-Orban pregăteşte prelungirea stării de alertă! Punem pariu că Parlamentul nu va mai vota această stare excepţională! Şi atunci vor trebui să găsească un alt motiv ca să scape de moţiune. Le sugerăm o invazie a marţienilor, nu de alta dar a mai invocat-o dl. Cîţu când nu îi mergea site-ul! Cu toate măsurile de "relaxare" care s-au luat, starea de alertă este evident că se păstrează nu pentru populaţie, ci pentru interesele guvernanţilor!".

Reacţia vine după ce Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că este posibil ca starea de alertă să rămână în vigoare şi după 15 iunie: " Evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate. Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. (...) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer". Pe de altă parte, în această săptămână guvernul va anunţa noi măsuri de relaxare a restricţiilor, care vor fi luate începând cu data de 15 iunie.

PSD nu este de acord cu prelungirea stării de alertă. Social-democraţii susţin că PNL doreşte starea de alertă deoarece aceasta reprezintă paravanul perfect pentru clientela liberală de a continua afacerile pe bani publici: "Românii au demonstrat însă că sunt mai responsabili decât guvernanţii şi au înţeles că trebuie să se protejeze. Nu mai e nevoie de amenzi şi stare de alertă chiar dacă Guvernul îşi doreşte asta cu disperare. Bănuim de ce: este paravanul perfect pentru toată clientela PNL să-şi continue marile afaceri pe bani publici!". Conform comunicatului PSD, guvernanţii nu mai au nicio legitimitate în a da lecţii despre protecţia în faţa coronavirusului după episodul în care premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri au fost fotografiaţi în timp ce consumau băuturi alcoolice şi fumau: "PSD nu e dispus să mai înghită balivernele miniştrilor liberali. Guvernanţii nu mai au nici legitimitatea să ne dea lecţii despre cum să ne protejăm în faţa coronavirusului după episodul scandalos din clădirea Guvernului, unde Orban şi camarila PNL chefuiau cu whisky şi trabucuri. Doar specialiştii în sănătate publică trebuie să spună clar ţării ce fel de măsuri trebuie luate mai departe. După 15 iunie, este timpul să punem punct modelului liberal de a administra o ţară doar cu amenzi, ameninţări şi restricţii." Pe de altă parte, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că membrii partidului pe care îl conduce vor vota împotriva prelungirii stării de alertă, din data de 15 iunie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Toti pseudo-doctorii astia de tip Mengele, Tataru, Imbri, Arahat, Musta, Rafila-OMS, Streinu(de de acest neam) cu Cercel au ordine foarte precise venite de undeva de sus din afara tarii sa continue cat se poate de mult cu acest experiment diabolic al Pande-escrocheriei, pt a vedea daca cea mai supusa populatie din Lume(cea de mamaligari) are vreo reactie de revolta sau poti sa faci ce vrei cu ea, pt ca daca experimentul are succes in Colonia noastra, atunci el va fi aplicat(cu precautii legate de specificul fiecarui popor) peste tot in Lume! Sa ne amintim ca tot un astfel de experiment pilot a mai fost aplicat tot la noi in Colonie, in 2010, cand Petrov taia salariiile si pensiile romanilor(cu pensiile n-a mers din cauza CCR, asa ca au marit apoi TVA-ul), iar mamaligarii n-au avut atunci nici o reactie!

    1. Program flexibil, lucru de acasa, salariu atractiv in functie de performante.

      Sunt agenți de vânzări și Fiarei mondiale si da, România e poligon de experiment totalitar masonic a lu Bill Gates și Soros. Urmează vaccinarea obligatorie - Romania va fi deschizătoare de drumuri.

      De acord 100% !

    După toate probabilitățile, noul virus SARS-CoV-2 a fost dezvoltat de oamenii de știință chinezi, dar în colaborare cu colegii lor americani, afirmă Birger Sorensen, om de știință norvegian, specialist în vaccinuri.

    Potrivit afirmațiilor sale, secvența genetică a noului coronavirus indică fără nici un dubiu proveniența lui artificială. Punctul de vedere al cercetătorului norvegian a fost aprobată de profesorul britanic Anges Dalglish.  

    1. E clar că acest virus a fost dezvoltat în laborator în pentru decimarea populației și realizarea planului de vaccinări al FIAREI Bill Gates. In mod normal un virus natural nu are o asemenea contagiozitate in populația umană decât dacă e transformat de corporații in arma biologica de distrugere în masă iar acest lucru s-a întâmplat, pentru că face parte din Plan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb