BURSA Analytics

Sphera Franchise Group - cel mai bun randament din indicii BET şi BET-XT

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 8 februarie

Sphera Franchise Group - cel mai bun randament din indicii BET şi BET-XT

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 06 NOIEMBRIE 2023 - 06 FEBRUARIE 2024

Valentin Budeş, CFO: "Avem aşteptări foarte mari pentru performanţa vânzărilor din trimestrul al patrulea"

Randament brut al dividendului de 4,8% pentru Sphera, conform estimărilor brokerilor

Compania a raportat un profit net de 33,1 milioane lei, în primele nouă luni ale anului trecut, în creştere cu 118%

Acţiunile Sphera Franchise Group (SFG), companie ce reuneşte sub umbrela sa lanţurile de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, au înregistrat un randament de 33,82% în perioada 6 noiembrie 2023 - 6 februarie 2024, în raport cu moneda euro, situându-se pe prima poziţie topul celor mai importante creşteri din indicele BET şi BET- XT.

Aprecierea s-a manifestat, în principal, în urma creşterii puternice a preţului acţiunii din luna decembrie a anului trecut, ce a apărut pe volume mari, ceea ce indică către prezenţa în piaţă a investitorilor instituţionali.

Erste a recomandat "Cumpărare" pentru acţiunile Sphera, în decembrie anul trecut

Erste Group a recomandat "Cumpărare" pentru titlurile SFG la începutul lunii decembrie a anului trecut, cu un preţ ţintă de 26,1 lei pe acţiune, pentru următoarele douăsprezece luni, cu circa 21% peste cotaţia titlurilor din piaţă din acel moment, conform unui raport publicat pe portalul BVB Research Hub. "Rezultatele la nouă luni ne validează perspectiva pozitivă asupra acţiunilor, indicând o creştere semnificativă a profitabilităţii în ritm anual şi o performanţă mai bună trimestrială (...). Ne aşteptăm ca ultimul trimestru să valideze tendinţa pozitivă actuală a profitabilităţii", se menţiona în raport.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Sphera Franchise Groupe a raportat venituri din vânzări în restaurante de 1,07 miliarde lei, cu 13% peste cele din acelaşi interval a anului anterior, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 33,1 milioane lei, în creştere cu 118% comparativ cu cel din ianuarie-septembrie 2022.

Valentin Budeş, CFO al Sphera Franchise Group a declarat, în luna decembrie a anului trecut, citat într-un raport al societăţii de brokeraj Tradeville: "Analiza sezonalităţii ne arată o evoluţie ascendentă, de la un trimestru la altul, începând cu primul trimestru şi terminând cu cel de-al patrulea trimestru din 2023. De aici şi aşteptări foarte mari pentru performanţa vânzărilor din trimestrul patru".

Brokerii estimează că Sphera va distribui dividende în acest an. Cele mai mari aşteptări le are echipa de analiză de la Prime Transaction, care a estimat un dividend de 1,84 lei pe acţiune. "Politica de dividend ia în calcul distribuţii de 100% din profitul distribuibil, iar în acest an (n.r. anul trecut) profitul distribuibil, cel individual, este mai mare decât cel consolidat, pe care emitentul îl raportează în mod obişnuit către investitori (...). Din acest motiv rata de distribuţie, pe care în cazul SFG am aplicat-o la profitul pe acţiune consolidat, este mai mare de 100%", se menţionează într-un raport al Prime de la începutul lunii decembrie anul trecut

Goldring a estimat un dividend de 1,062 lei pentru Sphera în acest an, iar aşteptările celor de la Tradeville sunt mai reduse, de 0,9781 lei pe unitate. Astfel, media estimărilor celor trei societăţi de brokeraj este 1,29337 lei, ceea ce raportat la preţul mediu al acţiunii SFG din data de 6 februarie 2024, de 26,8 lei, echivalează cu un randament brut de 4,8%.

Sphera Franchise Group îşi va prezenta rezultatele preliminare pentru anul trecut în data de 29 februarie 2024.

Indici - BET s-a apreciat cu 3,47%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat cu 7,52%, în perioada 6 noiembrie 2023 - 6 februarie 2024.

Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 0,4%, în vreme ce indicele BET XT, ce grupează cele mai lichide treizeci de titluri ale pieţei noastre, a urcat cu 6,86%, în perioada menţionată.

Acţiuni - Antibiotice pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB a fost condus, în intervalul 6 noiembrie 2023 - 6 februarie 2024, de acţiunile Antibiotice care au crescut cu 50,43%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea s-au situat titlurile Sphera Franchise Group, iar pe poziţia a treia acţiunile Transport Trade Services, cu o creştere de 24,84%, în raport cu moneda euro.

Fonduri de investiţii - randament de 19,94% pentru Active Dinamic

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 2 noiembrie 2023 - 2 februarie 2024, este condus de titlurile Active Dinamic, cu o apreciere de 19,94%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Raiffeisen Romania Dividend ce a înregistrat o apreciere de 10,25%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BT Maxim, care au urcat cu 10,05%.

Bitcoin - creştere de 17,46%

Bitcoin a înregistrat o creştere de 17,46%, în intervalul 6 noiembrie 2023 - 6 februarie 2024, în raport cu moneda euro.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 2,08%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,13%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Di ce stiu la SFG profitul acela fabulos nu era net, ci normalizat. Creșterea fata de SP era undeva la 3%

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb