Wiener Privatklinik (WPK), un spital privat din Austria, a fost inclus pentru al patrulea an consecutiv în clasamentul celor mai bune spitale din lume - World's Best Hospitals, realizat de publicaţia americană Newsweek în colaborare cu Statista. Ediţia din acest an a clasamentului cuprinde peste 2.400 de spitale din 30 de ţări.
Selecţia spitalelor listate în clasamentul World's Best Hospitals s-a bazat pe patru criterii de evaluare. În primul rând, au fost analizate recomandările a peste 85.000 de experţi medicali, obţinute printr-un sondaj online. În al doilea rând, s-au luat în considerare feedback-urile pacienţilor, colectate de spitale şi companiile de asigurări prin intermediul sondajelor de opinie. Al treilea criteriu sunt indicatorii de performanţă medicală, incluzând aspecte precum calitatea tratamentelor, siguranţa pacienţilor, raportul pacienţi/personal medical şi protocoalele de igienă. În plus, pentru al doilea an, a fost evaluată implementarea Patient Reported Outcome Measures (PROM), un set de chestionare standardizate pentru pacienţi privind experienţele medicale şi rezultatele tratamentelor, care au rolul de ajuta spitalele să ofere servicii medicale cu valoare adăugată, conform unui comunicat remis redacţiei.
"Nu putem decât să fim foarte mândri şi onoraţi să obţinem, pentru al patrulea an consecutiv, prestigioasa certificare World's Best Hospitals. Acesta este un rezultat al întregii echipe şi subliniază dedicarea noastră constantă de a oferi pacienţilor îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate, integrând expertiza medicală de top cu inovaţia ştiinţifică şi tehnologia de ultimă generaţie", declară Thomas Peter Ebm, Managing Director, Wiener Privatklinik, potrivit comunicatului.
Wiener Privatklinik are planificate investiţii în valoare de 70 de milioane de euro pentru extinderea cu o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi, ceea ce va dubla suprafaţa actuală a spitalului.
Spitalul Wiener Privatklinik înregistrează anual peste 12.000 de internări, dintre care 45% sunt pacienţi internaţionali din peste 20 de ţări, majoritatea din Europa Centrală şi de Est. România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali ai spitalului, pacienţii români reprezentând 26% din total, se arată în comunicat.
În 2023, spitalul a primit peste 1.000 de pacienţi din Romania. Aproximativ 60% dintre aceştia au beneficiat de tratamentele oncologice în cadrul WPK Cancer European Academy Cancer Center. De asemenea, pacienţii români se adresează spitalului Wiener Privatklinik pentru specialităţile chiurgicale, cele mai solicitate fiind intervenţiile de ortopedie-traumatologie, intervenţiile cardiovasculare, cele de chirurgie reconstructivă şi a nervilor periferici, precum şi intervenţiile pediatrice. În topul celor mai solicitate servicii medicale se află şi consultaţiile de second opinion, precum şi pachetele personalizate de check-up, informează comunicatul.
Spitalul din Viena oferă servicii medicale în peste 30 de specialităţi, având 10 centre de competenţă şi colaborează cu peste 300 de experţi medicali reputaţi la nivel internaţional. O parte dintre aceştia sunt cercetători ştiinţifici activi, recunoscuţi pentru realizările lor, fiind incluşi în Top 2% cei mai citaţi oameni de ştiinţă din lume de Universitatea Stanford, precum şi în alte topuri ştiinţifice similare. De asemenea, pacienţii care nu pot călători la Viena pot consulta online experţi medicali austrieci din peste 20 de specialităţi medicale, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center, se arată în comunicat.