Spitalului Râmnicu -Sărat se închide - 100.000 de oameni trataţi în alte judeţe

ANA FELEA
Miscellanea / 24 martie 2020

Sorin Cârjan, primar municipiu Râmnicu- Sărat

Sorin Cârjan, primar municipiu Râmnicu- Sărat

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat se închide pentru pacienţii obişnuiţi, urmând a deveni unitate medicală tampon pentru bolnavii diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Aici vor fi trataţi doar pacienţii depistaţi pozitiv cu Covid-19 din judeţul Buzău.Decizia Ministerului Sănăţătii contestată de comunitatea râmniceană care a lansat deja o petiţie online prin care cere anularea ei dar şi de primarul Sorin Cârjan care spune că o sută de mii de oameni vor fi nevoiţi să meargă la spitale aflate la zeci de kilometri.

România are nevoie de spaţii în care să-şi trateze bolnavii de coronavirus a căror număr creşte alarmant de la o zi la alta. În toată ţara s-au început pregătirile pentru spitalele de primă urgenţă în care să fie aduşi bolnavii confirmaţi cu Covid 19. În sud estul ţării un astfel de spaţiu va fi amenajat în spitalul municipal Rm-Sărat. Unitatea medical are 450 de paturi şi a fost deja evacuată astfel încât să se poată începe amenajarea pentru primirea primilor pacienţi diagnosticaţi cu Covid 19.

Decizia Ministerului Sănătăţii, contestată de autorităţi

Autorităţile râmnicene au aflat că spitalul din urbea lor va fi transformat într-un spital tampon pentru bolnavii de coronavirus dintr-o adresă venită de la Ministerul Sănăţătii.

"Am primit astăzi o adresă oficială prin care am fost înştiinţaţi că spitalul va fi transformat în spital tampon pentru trarea cazurilor de COVID 19. Nu ne-a întrebat nimeni nimic. De la momentul la care am primit informarea oficială, Spitalul Municipal se pregăteşte pentru a aduce această adresă şi măsurile impuse la bun sfârşit. Sunt evacuaţi toţi pacienţii spitalului", a declarat Sorin Cârjan, primar municipiu Râmnicu- Sărat.

Decizia însă este contestată de autorităţi care spun , în primul rând, că spitalul are nevoie de investiţii serioase pentru a îndeplini condiţiile necesare unui astfel de spital, bani pe care, din păcate, Primăria nu îi are şi este nevoită să renunţe la alte investiţii importante şi urgente pentru comunitate. În plus, spitalul din Rm. Sărat se confruntă cu o lipsă de cadre medicale dar şi de echipamente cu care puţinii medici să poată face faţă luptei cu coronavirusul, iar aceste aspecte i le-a adus la cunoştinţă, printr-o adresă,ministrului Sănătăţii.

" Ca primar nu sunt fericit de această decizie. Am trimis o adresă Ministerului Sănătăţii în care am ridicat problemele pe care le avem, vulnerabilităţile: lipsa de medici, de dotări pentru a face faţă acestor probleme medicale şi alte câteva aspecte. De asemenea, mai multe comunităţi care sunt deservite de acest spital îşi vor trimite pacienţii la alte spitale. Spitalul din Râmnicu Sărat deservea oameni din acest oraş dar şi din Vrancea şi Brăila. Acum, aproape 100 de mii d

e oameni vor fi direcţionaţi către Buzău, Brăila, Focşani. ", a mai spus Cîrjan.

Petiţie online, lansată de comunitatea râmniceană

Decizia Ministerului Sănătăţii nemulţumeşte şi locuitorii oraşului care au creat o petiţie online, semantă în primele ore de la lansarea în mediul virtual de peste 1300 de persoane. "Prin aceasta petiţie, noi cetăţenii oraşului Râmnicu Sărat, judeţul Buzău dorim anularea deciziei impusa de către Ministerul Sănătăţii, decizie în urma căreia toţi bolnavii infestaţi cu virusul COVID-19 de pe raza judeţului Buzău sa fie transferaţi în cadrul Spitalului Muncipal Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. Dorim asta deoarece,

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat nu este suficient de dotat pentru a se putea desfăşura aceasta activitate.În spital, nu exista la ora actuala echipamente : măşti, combinezoane, soluţii pentru dezinfecţie, aparatura pentru a tine sub observaţie atâţia pacienţi de pe raza judeţului şi atunci riscul de a răspândi virusul în oras va fi şi mai mare. Al doilea motiv este obligativitatea de a trimite pacienţii cu alte afecţiuni din Ramnicu Sărat cât şi zonele limitrofe sa fie trataţi de către Spitalul Judeţean Buzău, respectiv Spitalul Municipal Focşani.Nu toţi se pot deplasa în aceste zone pentru a primi tratamentul de specialitate. Va rugam sa reflectaţi asupra acestei hotărâri şi sa luaţi în calcul aspectele enumerate mai sus.", se arată în motivarea petiţiei lansare astăzi de comunitatea râmniceană.

În spitalul de la Râmnicu -Sărat sunt angajate aproximativ 650 de medici, asistente şi personal auxiliar.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. daca ne uitam atent pe harta tarii vom observa ca este strategic amplasat. Destul de in centru fata de celelalte localitati din Moldova unde pandemia este foarte puternica din cauza numarului de stranieri reveniti si infectati si care nici macar nu inteleg nimic.

    este regratabil faptul ca acest flagel national este folosit de catre decidentii politici, ca

    arma in lupta electorala , evident in favoarea unui candidat la guvernului , si pentru 

    discreditarea actualului primar. 

    sper sa fie dejucata aceasta manevra josnica, iar rimnicenii sa decida corect cine le apara mai bine interesele si sanatatea

    se vede clar cum un grup de interese economice investe sume masive intr-o propaganda electorala vizuala agresiva, dar si ilegala, in scopul unor posibile afaceri profitabile viitoare 

    Toti directorii de spitale ce nu au studii de medicina trebuie schimbati urgent. Sunt in aceste momente niste bombe cu ceas. Tampenia cu economistii directori a dus la dezastrul din spitale. Oameni din sanatate, de care avem atata nevoie, trebuie sa dispuna de cele necesare, ca sa poata exercita actul medical fara sa-si puna in pericol viata. Numai un doctor stie ce implica aceasta. Directorii trebuie sa fie cu studii medicale.

    Am vazut ce inseamna nepriceperea si incompetenta. Si vedem cat de mult ne costa. Nu trebuie sa mai fie alti doctori, asistente si personal medical infectati sau , Doamne fereste , morti.  

    Cei ce au determinat dezastrul de la spitalele de care tara are acum atata nevoie trebuie sa fie inlaturati urgent, judecati si dusi la locul ce-l merita. Daca nu, trebuie judecati cei ce ii spijina, cei competenti ce nu iau masuri.  

    Situatia spitalelor din Romania este acum principala problema ce trebuie sa stea in atentia puterii.  

    Izolarea, carantina, sunt masuri intelepte.  

    Situatia spitalelor este insa tot atat de importanta, fara masuri urgente tot ce s-a facut nu va fi in van.  

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb