SPORT ŞI BANI Tranzacţie record pe axa IT - NBA

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 2 iunie 2014

Tranzacţie record pe axa IT - NBA

Baschetul nord-american se pregăteşte pentru o tranzacţie record, după ce Steve Ballmer, fost CEO al Microsoft, a anunţat că va plăti două miliarde de dolari pentru a achiziţiona clubul din NBA, Los Angeles Clippers. Donald Sterling, actualul proprietar al clubului a fost suspendat pe viaţă de NBA după ce în presă a apărut o convorbire a sa în care făcea mai multe aprecieri rasiste, întreaga poveste degenerând într-un imens scandal public. Imediat conducerea NBA a decis că Sterling trebuie să-şi vândă franciza înainte de începerea unui nou sezon. Sterling a cumpărat echipa în 1981 cu 12 milioane de dolari, mutând-o din San Diego în Los Angeles.Ballmer, cu o avere de aproximativ 21 de miliarde de dolari, a fost CEO Microsoft între 2000 şi 2012 şi a încercat de mai multe ori să investească într-o formaţie din NBA, pe care să o mute în oraşul Seattle. Vânzarea clubului Clippers trebuie aprobată de trei sferturi dintre patronii din NBA. Purtătorul de cuvânt al NBA, Mike Bass, a declarat că o şedinţă legată de schimbarea acţionariatului formaţiei LA Clippers va avea loc pe 3 iunie la New York.

În urmă cu mai bine de un an Steve Ballmer, a încercat să cumpere împreună cu omul de afaceri Chris Hansen echipa de baschet Sacramento Kings, pentru aproximativ 600 milioane de dolari. Zbaterile primarului din Sacramento, Kevin Johnson, de a nu înstrăina echipa au dat roade. Ballmer şi Hansen doreau să mute pe Sacramento Kings în Seattle, unde intenţionau să ridice o nouă sală, costul lucrărilor fiind estimat atunci la 490 milioane de dolari. Nu este exclus ca şi acum Ballmer să vrea să mute franciza în oraşul său. Trebuie spus că oraşul Seattle nu mai are echipă în NBA din 2008, atunci când franciza SuperSonics s-a mutat în Oklahoma City, cu tot cu palmares, noua echipă numindu-se Thunder.

Una dintre cele mai mari tranzacţii din NBA s-a petrecut în anul 2010, atunci omul de afaceri Ted Leonsis a preluat 56% din acţiunile Washington Wizards şi ale sălii polivalente Verizon Center pentru 551 milioane de dolari. Cel mai mare preţ obţinut pentru o echipă NBA care nu deţine o arenă sportivă a fost de 450 milioane de dolari, plătit tot în 2010 pentru Golden State Warriors.

De achiziţionarea formaţiei din Los Angeles este interesat şi fostul baschetbalist al echipei Houston Rockets, Yao Ming, care are susţinerea unor oameni de afaceri chinezi. Iniţial, proprietarul clubului Los Angeles Clippers, Donald Sterling, anunţase că va lupta împotriva deciziei "ilegale" a forului baschetbalistic nord-american, care îl forţează să-şi vândă franciza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb