Sprijin de 75 milioane de dolari pentru furnizorii "Rover"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 aprilie 2005

Guvernul nu intervine, însă, pentru salvarea de la colaps a producătorului auto Compania britanică încearcă să reia negocierile cu "Shanghai Automotive Industrial Corporation"

Guvernul britanic a oferit un sprijin financiar de 40 de milioane de lire sterline (75 milioane de dolari) furnizorilor grupului "MG Rover", astfel încît să nu pună în pericol locurile de muncă ale acestora, în condiţiile în care producătorul auto se pregăteşte să solicite protecţia faţă de creditori. "Acest pachet financiar, care va fi distribuit imediat, demonstrează angajamentul nostru faţă de produ-cătorii din West Midlands, dat fiind că < MG Rover > nu a reuşit să realizeze alianţa cu < Shanghai Automotive Industrial Corporation >", a anunţat, la finele săptămînii trecute, Patricia Hewitt, secretarul Camerei de Comerţ şi Industrie din Marea Britanie. În regiunea mai sus men-ţionată, circa 25.000 de locuri de muncă au legătură cu furnizorii producătorului auto. Pierderea acestora ar putea să-l cos-te nişte voturi pe premierul Tony Blair, la alegerile din 5 mai.

"MG Rover" urmărea, printr-o eventuală alianţă cu "Shanghai Automotive Industrial Corporation" (SAIC) - cel mai mare producător auto din China, să aducă bani în societate şi să dezvolte noi modele, care să compenseze scăderea vînzărilor vehiculelor sale. "< Shanghai Auto > a pus capăt negocierilor de formare a unei societăţi mixte cu < MG Rover >, după ce a analizat situaţia financiară a companiei, care scotea la iveală pasive importante", a afirmat Rupert Pittman, purtător de cuvînt al companiei chineze. "În opinia celor de la SAIC, ar fi fost o imprudenţă formarea unei alianţe cu "Rover".

De menţionat că Guvernul britanic nu va acorda companiei "Rover" creditul de 100 milioane de lire pe care l-a promis pentru realizarea alianţei cu societatea chineză.

Săptămîna trecută, "MG Rover" şi-a oprit producţia la fabrica din Longbridge, care numără 6.000 de salariaţi. Compania a cerut societăţii "PricewaterhouseCoopers" să-i ofere consultan-ţă în legătură cu opţiunile pe care le are, respectiv închiderea sa, vînzarea unor active ori părţi ale afacerii. Se pare că există deja unii investitori interesaţi de activele "Rover". Administratorii grupului "Rover" vor încerca să reia negocierile cu SAIC, întrucît numai în condiţiile cre-ării unui parteneriat cu societatea chineză ar putea men-ţine în viaţă fabrica din Longbridge. Ministrul britanic al finanţelor, Gordon Brown, a anunţat că Executivul va depune eforturi ca uzina din Longbridge să nu-şi închidă producţia definitiv, iar cele 6.000 de locuri de mun-că să nu fie puse în pericol.

"MG Rover" a produs 106.088 vehicule anul trecut, cifră care înseamnă un record minim pentru companie. Vînzările realizate în Marea Britanie de "Rover" au scăzut cu 17% luna trecută. BMW a vîndut "MG Rover" în 2000 pe zece lire, după ce, în decurs de şase ani, a înregistrat pierderi de 6 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb