Sprijin din partea companiilor pentru educaţia financiară din ţara noastră

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 22 august 2005

Două dintre cele mai mari companii din România, Citigroup şi Gillette, şi-au unit forţele pentru a sprijini îmbunătăţirea educaţiei financiare şi economice din România. Contribuţiile din partea Citigroup Foundation şi Gillette Company Foundation au finanţat programul "Economia pentru Lideri", desfăşurat la Cheile Grădiştei, Judeţul Braşov, la care au participat 31 de elevi de liceu, aleşi pentru abilităţile lor de lideri şi 30 de profesori de liceu care predau economie.

Planificată să se desfăşoare pe perioada unei săptămîni, şcoala de vară reprezintă o replicare a programelor "Economia pentru Lideri", realizate de Foundation for Teaching Economics (FTE) în Statele Unite şi a avut loc în perioada 7-13 august 2005. Junior Achievement România, asociaţie parteneră cu FTE în acest program, a selectat elevii şi profesorii participanţi din toa-te regiunile României şi a furnizat programul de instruire pe teme de leadership.

Programul "Economia pentru Lideri" este destinat să furnizeze viitorilor lideri ai României o înţelegere superioară a sistemului economiei de piaţă şi să le creeze aptitudini pentru a-i motiva pe ceilalţi. Programul este de asemenea, special conceput, pentru a le oferi celor 30 de profesori de economie, care provin din toate zonele ţării, pregătire şi dezvoltare profesională, arătîndu-le cum să folosească tehnicile de predare interactive pentru a face materia mai uşor de înţeles pentru elevi.

În timpul acestei săptămînii, elevii şi-au dezvoltat cunoştinţele cu privire la stilurile comportamentale economice, de asemenea, un mod de gîndire economică privitor la deciziile legate de politicile publice, precum şi o apreciere a diferitelor stiluri de leadership. "Programul a însemnat pentru mine un mic pas pe calea vieţii, un moment în care am început să trăiesc în lumea celor mai mari" a declarat Adina Stoica, elevă la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti. Profesorii devin mai buni educatori, deprinzînd noi tehnici de predare, o vedere mai completă asupra conceptelor economice, simulări, jocuri şi materiale prin care vor încerca să facă economia interesantă pentru elevii lor. Silvia Nicolaescu, profesor de economie la Liceul Teoretic "Traian Vuia" din Reşiţa, consideră că "Programul şcolii de vară a fost o dovadă de investiţie în educaţie. Companiile care susţin asemenea proiecte merită toată consideraţia noastră". Staff-ul a inclus atît instructori americani, cît şi români. Atît elevii, cît şi profesorii au participat gratuit la şcoala de vară.

Foundation for Teaching Economics a organizat Şcoala de Vară "Economia pentru Lideri" în România de trei ani, cu sprijin din partea Citigroup, Citigroup Foundation şi acum, Gillette. Evaluările programului arată că atît elevii, cît şi profesorii capătă o mai bună înţelegere a forţelor economice care joacă un rol atît de important în viaţa de zi cu zi. Şi ceea ce este şi mai important, participanţii primesc cunoştinţe privind importanţa distingerii între judecăţi bazate pe valoare şi cele verificabile pe cale empirică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb