Sprijin financiar pe timp de criză

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 12 decembrie 2008

Durata schemei de ajutor de stat este de cinci ani, respectiv perioada 2009-2013, cu un buget total în

Durata schemei de ajutor de stat este de cinci ani, respectiv perioada 2009-2013, cu un buget total în

Guvernul anunţă scheme de ajutor de stat pentru societăţile ce investesc mai mult de 30 de milioane de euro

Executivul va acorda scheme de ajutor de stat pentru întreprinderile care realizează investiţii mai mari de 30 de milioane euro şi care creează cel puţin 300 de locuri de muncă.

Potrivit unei hotârâri de guvern adoptate în şedinţa de miercuri, ajutorul de stat se acordă întreprinderilor pentru realizarea unei inves­tiţii iniţiale.

"Schema de ajutor nu se aplică întreprinderilor care sunt considerate sau sunt firme împotriva cărora a fost emisă decizie de recuperare a unui ajutor de stat, dacă această decizie de recuperare nu a fost deja executată", au precizat reprezentanţii Executivului.

"Pentru investiţiile ale căror cos­turi eligibile sunt mai mici de 50 de milioane de euro, intensitatea brută a ajutorului de stat nu poate depăşi 50% din sumele aferente investiţiei iniţiale sau din costurile salariale pe o perioadă de 2 ani cu personalul nou angajat", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Valoarea maximă a ajutorului de stat acordat este de 22,5 milioane euro în regiunea Bucureşti-Ilfov şi de 28,125 milioane euro în celelalte regiuni.

Durata schemei de ajutor de stat este de cinci ani, respectiv perioada 2009-2013, cu un buget total în valoare de un miliard de euro, potrivit Guvernului.

Comisia Europeană va fi informată în termen de 20 de zile lucrătoare de la aprobarea schemei. Acest ajutor este exceptat de la obligaţia notificării Comisiei, potrivit reprezentanţilor Executivului.

Pentru proiectele mari de investiţii, ale căror costuri eligibile depăşesc echivalentul în lei a 50 de milioane euro, intensitatea brută a ajutorului de stat se calculează ajustându-se plafonul regional, în funcţie de valoarea costurilor eligibile, după cum urmează: pentru costurile eligibile cu valoarea în lei sub echivalentul a 50 de milioane euro, se aplică plafonul regional; pentru tranşe din costurile eligibile cu valoare cuprinsă între echivalentul în lei a 50 de milioane euro şi echivalentul în lei a 100 milioane euro, se aplică 50% din plafonul regional; pentru tranşe din costurile eligibile a căror valoare depăşeşte echivalentul în lei a 100 milioane euro se aplică 34% din plafonul regional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb