Sprijin pentru producătorii de legume de seră

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 11 mai 2006

Producătorii, asociaţiile şi exploataţiile agricole care deţin şi administrează sere încălzite şi ciupercării în spaţii climatizate şi care valorifică produsele conform standardelor în vigoare vor beneficia de sprijin direct pe produs, a stabilit ieri Guvernul printr-o Hotărîre. Sprijinul financiar are scopul de a stimula producţia şi calitatea legumelor de seră şi de a încuraja producţia de ciuperci cultivate.

Susţinerea financiară se va acorda pentru produsele recoltate şi livrate din serele încălzite, din ciclul I de producţie, pînă la 30 iunie 2006. Pentru ciupercile cultivate în spaţii climatizate, sprijinul direct se acordă pentru producţia recoltată şi livrată pînă la 31 decembrie 2006.

Pentru legumele de seră, producătorii vor primi 6 milioa-ne lei/tonă, iar pentru ciupercile cultivate, 8 milioane lei/tonă. Sprijinul direct al statului, acordat în anul 2006, este în valoare de 100 miliarde lei vechi, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pă-durilor şi Dezvoltării Rurale.

Beneficiarii sprijinului financiar trebuie să facă dovada că au consumat şi plătit furnizorilor energie termică sau au consumat şi plătit gaz metan, energie electrică sau combustibil de orice tip utilizat în centralele proprii pentru producerea energiei termice. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, producătorii, asociaţiile şi exploataţiile agricole trebuie să se adreseze sucursalelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, iar plata se va face de către unitatea centrală APIA. Filialele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură au obligaţia de a înregistra şi monitoriza toţi beneficiarii sprijinului direct.

Încasarea sprijinului financiar în mod nejustificat, prin înscrierea sau atestarea de do-cumente ori situaţii nereale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă în-tre 10.000 şi 30.000 lei RON şi restituirea sumelor încasate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb