SRI - la răscruce, a venit momentul despăducherii de chelneri şi repetenţi

GEORGE RONCEA
Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 ianuarie 2017



Ieri a fost pus sub acuzare oficial Virgil Măgureanu primul şef al SRI, fondatorul instituţiei şi cel care şi-a lăsat amprenta adânc asupra practicilor din serviciu. Pus sub acuzare pentru crime deosebit de grave, împotriva umanităţii, el riscă 25 de ani de puşcărie.

Au mai fost puşi sub acuzare în anii din urmă şi alţi diverşi şefi de sub el, de pildă prim-adjunctul Ion Marin, - acesta a fost la MApN înainte de Revoluţie şi a fost anchetat pentru participarea la represiunea civililor, sau generalul Ovidiu Soare, pus în cătuşe la oră de vârf a audienţei televiziunilor. Însă punerea sub acuzare a însuşi fondatorului SRI, tartorul numărul unu, chiar este un moment simbolic, mai ales dacă punem la socoteală şi trecerea în rezervă a lui Florian Coldea.

Totuşi nu cred că este încă momentul Bilanţului SRI. Probabil va veni acest moment după întoarcerea lui Dragnea din America şi, foarte probabil, tot atunci va apărea şi Sebastian Ghiţă. Nu trebuie uitat că, de fapt, toate firele acestei sulfuroase poveşti despre SRI şi DNA duc la preşedintele Iohannis, legat de Coldea, deoarece acesta a avut o contribuţie însemnată în alegerea sa. Iar gruparea Ghiţă - Maior - Dragnea este acum pe cai mari, ca dovadă invitarea lui Dragnea la inaugurarea preşedintelui Donald Trump.

Deocamdată, SRI se confruntă cu cea mai gravă criză din istoria sa, delegitimarea şi decredibilizarea serviciului atingând cote de alarmă.

Degringolada nu este de azi, de ieri. Este confirmată plenar nu doar de dezvăluirile lui Ghiţă şi ale Elenei Udrea, ci şi ale protectorului ei, Traian Băsescu. O serie de cadre SRI au ieşit la lumină în ultimii ani cu memorii şi dezvăluiri despre Mafia din sistem, iar tot ce au afirmat aceştia este super confirmat astăzi. Adrian Radu, de exemplu, de la SRI Prahova, a dus ani de-a rândul o bătălie în toată regula cu cadre corupte de vârf, iar instanţele de judecată i-au dat dreptate. L-am cunoscut personal pe ofiţerul SRI menţionat, sursa unor dezvăluiri incendiare despre mafia petrolului din Prahova, coordonată din umbră de foşti şefi ai SRI - colonelul Corneliu Păltânea, cel care a condus SRI Prahova şi primul său adjunct, colonelul Daniel Bucur, arestaţi şi acuzaţi de către procurorii DNA de luare de mită, instigare şi complicitate la delapidare, precum şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni - firele, însă, duceau la un mare mahăr, Ovidiu Soare, general de la vârful SRI. Adrian Radu, dar şi alţi ofiţeri, tot din Prahova au înaintat memorii preşedintelui Iohannis, despre Sebastian Ghiţă şi Florian Coldea, dar acesta nu numai că nu i-a ascultat, ci mai mult, a dirijat rapoartele spre soluţionare tot... SRI, adică "la mişto" a oferit rezolvarea cazurilor de corupţie - celor corupţi şi daţi în vileag.

Viaţa lui Adrian Radu şi a altor ofiţeri curajoşi a fost şi este un infern, Aparatul a folosit toate pârghiile de putere pentru a-i distruge.

Într-o poziţie cheie a SRI se mai află un alt Ghiţă, general ajuns pe funcţie de la stadiul de chelner, iar soţia, subofiţer, transformată de Coldea în cadru. Iar acest Ghiţă, de la E, protecţia internă, este chiar cel care s-a făcut cică că-l verifică pe Coldea. Şi tot chelnerul a avut ca misiune închiderea gurilor acelor ofiţeri care îndrăzneau să invoce Legea avertizorului de integritate şi să se adreseze Comisiei SRI sau Preşedinţiei pentru a atrage atenţia asupra gravelor mişculaţii din interior. Comisia de control a SRI controlată de fapt de SRI, o batjocură de simulacru de control parlamentar.

Coldea n-a apărut de nicăieri, a fost proptit în faţa preşedintelui Băsescu, care l-a făcut din maior general ştiind că acesta este repetent, singurul din istoria Academiei SRI, şi că are tare psihice vizibile şi probleme de caracter. Educat prin străinătate, băiat subţire şi înalt, cu o atitudine corporală defensivă, deşi a fost la BAT (Brigada antitero), la informativ ce-i drept, în subordinea generalului Bidireci, Coldea era un "reprezentant al noii generaţii" de securişti. Vecinătatea cu Bidireci (o vulpe bătrână, din vechea gardă a DSS, ajuns la contraspionaj) se pare că i-a fost de mare folos lui Coldea, precum şi suportul generalului Zamfir, şeful ascultărilor, fost la Tonola, unitatea specială de interceptare a comunicaţiilor, cel care a dat foc autobuzelor din Piaţa Universităţii, în 13 iunie "90, acum pensionar, cultivă castraveţi la Moara Vlăsiei. Pensionarii SRI însă nu cultivă doar castraveţi, ci mai fac şi altele, ce au învăţat, folosindu-se pe păpuşile pe care le-au creat.

Echipa de noi cadre - tinerii crescuţi şi educaţi de Soare, Bidireci, Zamfir, au ajuns în poziţii cheie şi controlează cel mai important serviciu de informaţii al României, ceea ce nu poate decât să ilustreze încă odată profesionalismul lupilor bătrâni ai Securităţii care au ştiut să-şi conserve accesul şi capacitatea de influenţă în fieful lor, chiar şi după pensionare. Iar cei tineri au servit interesele celor care i-au pus pe funcţii, ba mai mult s-au şmecherit şi au ajuns să controleze încă mai multe combinaţii financiare decât cei de dinaintea lor - ca dovadă, un retard ca Ghiţă, creat de "Popescu Televizor", de la Logistică, "Gioni Popescu", plotonier la bază, ridicat de Măgureanu la rangul de general şi bun amic cu Păltânea şi Soare, pe bizniz. Ghiţă a fost preluat de Gioni din liceu, de la 16-17 ani, era un adolescent lipsit de accesul la fete, fără carismă, şters - dar care a fost făcut multimilionar cu o viteză ameţitoare, ca acum să devină chiar pionul unor mari lupte ce se dau în SRI. După cum bine s-a văzut, numele lui Maior de exemplu nu există în scurgerile sale.

Maior a fost practic înlăturat de Coldea de la exercitarea funcţiei de director, via Băsescu şi are toate motivele acum să se răzbune. Problema este că instituţia este lovită major în cadrul acestor dure reglări de conturi, ce au de-a face desigur şi cu noua schimbare de paradigmă a puterii americane. Preşedintele Trump a criticat intens CIA, iar agentura CIA de la Bucureşti a fost compromisă public de Ghiţă, nu fără acoperire.

Problema este că la nivelul selecţiei de cadre, de mulţi ani, de la înfiinţare practic, SRI-ul a fost tributar vechii reţele a cadrelor de Securitate, antrenate mai ales să fure şi să jefuiască, sub protecţia legitimaţiei.

Ani şi ani de zile au fost ascunse şi mascate disfuncţiile majore ale SRI complet trecute sub tăcere - ce pleacă de la racordul "dinozaurilor" din structurile centrale cu PSD-ul, cu Ion Iliescu de fapt şi cu gruparea de kaghebişti adusă după dânsul. Din 1990 încoace, aparatul informativ a lucrat aproape exclusiv în beneficiul grupării lui Ilici - adică pentru Moscova. Povestea cu renuvelarea SRI a fost doar o poveste de PR. În realitate nucleul care a coordonat şi mişcat în interior toate angrenajele importante ale instituţiei provenea din aceeaşi filieră. Schimbările făcute în perioada regimului Constantinescu au fost atent filtrate, atât de atent încât Constantinescu a trebuit să plece de la Cotroceni - învins de securiştii lui, după cum a afirmat-o chiar el. Ofiţerii politici ai aparatului de Partid - asta erau securiştii, au penetrat toate instituţiile de forţă ale ţării, pe de o parte, apoi spaţiul economic şi politic. SRI-ul a fost bastionul acestei grupări. Numai naivii cred statisticile aiuritoare care vorbesc de "curăţirea" SRI, ventilate de "cunoscători", care sunt de fapt veritabili agenţi de influenţă.

Cadre din eşalonul superior al SRI au fost implicate în infracţiuni foarte grave şi unele au fost şi condamnate - Radu Timofte, fost şef al SRI de pildă şi slugă supusă a lui Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de condamnare prin deces.

Nu doar SOV şi-a făcut de cap în SRI, ci şi alt celebru infractor, omul serviciilor de informaţii siriene, Omar Hayssam, protejatul lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Legăturile lui Omar Hayssam cu membri ai nucleelor teroriste au fost acoperite cu intenţie de către membrii conducerii SRI Prahova, deoarece ofiţerii SRI, prin diverşi intermediari, au făcut afaceri cu sirienii Omar Hayssam şi Mahmoud Akeel, zis "Mihai", palestinienii Yousef Toumar, Al Bittar, precum şi despre alţi arabi şi irakieni, cu toţii implicaţi în afaceri cu lemnul în Valea Doftanei. Ofiţerii SRI au profitat de informaţiile obţinute din reţeaua informativă şi au tras profit de pe urma mafiei lemnului.

Cadre de vârf din SRI au abuzat de poziţiile în cadrul serviciului şi s-au implicat în protejarea unor grupuri care se ocupau cu traficarea ilegală a produselor petroliere, mai exact, şefii SRI blocau toate informaţiile referitoare la tranzacţiile ilegale cu carburanţi. Dar nu numai atât, s-au implicat direct ofiţeri SRI din oraşele Ploieşti, Sibiu, Arad, Timişoara în mafia petrolului - preluat de la Rafinăria Vega Ploieşti şi valorificat pe traseu prin firme care aparţineau acoliţilor. Marfa era comercializată către depozitele care aprovizionează staţiile OMV, MOL, PETROM etc.

Ani şi ani de zile, angajaţi ai SRI, sprijiniţi de politicieni şi de procurori din Parchetul General au constituit grupuri infracţionale care acţionau nu doar în Prahova, ci şi în restul ţării cu protecţia acordată acestei mafii de către fostul generalul maior Ovidiu Soare, şeful Inspectoratului pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică din cadrul SRI.

Generalul a plecat, legăturile au rămas.

Generalul Soare a fost unul dintre cei mai importanţi oameni din SRI, care controla şi o secţie - A - care se ocupa cu supravegherea partidelor, a societăţii civile, a mass-media şi a oamenilor politici. Informaţiile erau livrate de Soare direct lui Năstase şi erau folosite de fostul partid de guvernământ în campaniile electorale. Un număr însemnat de ofiţeri ai SRI au constituit un adevărat bastion al FSN-PDSR-PSD în instituţie. Unii dintre aceştia se aflau chiar pe statul de plată al partidului, desigur, neoficial. Alţii au fost menţinuţi în funcţie, avansaţi şi recompensaţi prin diferite mijloace de Partid şi controlează - chiar din afara instituţiei - ce se întâmplă în interior.

Fosta SMB, Securitatea Municipiului Bucureşti, a fost baza de cadre pentru primul serviciu - poliţie politică - de după 90, celebrul doi şi un sfert , creat de Voican Voiculescu, în luna ianuarie 1990. Am fotocopia actului de înfiinţare, document depus la Parchetul Militar. Cercetările Parchetului, după 27 de ani, au dus la inculparea unora dintre tartorii Sistemului, dar puişorii lor încă sunt prin instituţii, iar curăţenia trebuie făcută în primul rând în interiorul SRI. Nu a venit încă timpul, dar pe măsură ce vor avansa dosarele penale va veni cu siguranţă şi timpul lor, al ghiţişorilor.

Dacă nu se vor produce mutaţii importante în SRI, deficitul de siguranţă naţională a României se va adânci, iar nivelul de risc va atinge cote alarmante, mai ales acum într-o perioadă tulbure pe partea de Est şi nu numai. Cadrele care au avertizat asupra problemelor de integritate din SRI, ofiţerii care au riscat, în numele onoarei militare, încercând să spele obrazul instituţiei ar trebui medaliaţi şi aduşi exact la Direcţia de protecţie internă a SRI, pentru a începe marea deratizare...începând chiar cu Ghiţă Vasile, chelnerul ajuns general, via Coldea şi Soare, actualul şef al diviziunii. Oprea a ajuns şi el general din ospătar, dar până la urmă i s-a pus capac - deci, se poate...

Opinia Cititorului ( 49 )

  1. Sunteti portavocea coruptilor! rusine Bursa! rusine!

    1. aveti un mesaj exact de securist-fiindca nu poti fi portavoce a coruptilor si-n acelasi timp sa le dezvalui potlogariile

      Mai [Fragment eliminat, conform regulamentului.], iti miros epoletii...

    Ceea ce ati descris cu alte personaje se intampla peste tot in orice firma de stat sau multinationala.

    Scoala nu e rasplatita doar carnetul de Pcr-Psd. Celelalte denumiri de partide nu conteaza ca actorii sunt aceeasi pui de comunisti. 

    Justitia e corupta pana in maduga oaselor. 

    Europa este corupta. De cand am intrat in UE Europa a acceptat coruptia de la noi si din Grecia, Bulgaria etc. 

    Credeti ca o sa se schimbe ceva?

    Planeta e corupta. Petrol pentru hrana. 

    1. ... e locul acela unde se invata diferenta intre "fi" si "fii"?

    Acest articol atat de elaborat ar fi trebuit sa apara acuma 3 ani sau dupa ce a ajuns presedinte Klaus dar daca nu a aparut da de banuit ca "acoperici" sunt si in redactia Bursa de altfel ca in toata masmedia fiindca sistemul a avut grija sa se protejeze in fata celor care s-ar fi dezlantuit adica sa arate public tarele sistemului care sa nu mai ocolim este un sistem creat pt a fura banul public sub un fel de acoperire culmea tot de institutiile statului.

    1. Ghita a scormonit rahatul de miroase.

    "Iar gruparea Ghiţă - Maior - Dragnea este acum pe cai mari, ca dovadă invitarea lui Dragnea la inaugurarea preşedintelui Donald Trump."

    Dragnea si-a cumparat invitatia la învestirea lui D.Trump. Invitatii primesc doar ambasadorii acreditati la Washington. 

    1. Promisiunea de a cumpara ceva ruine din armata Sua cum sa nu aiba usile deschise? Dragnea promite, ..., noi platim.

      Din momentul in care cineva se lauda sau e laudat c-a fost invitat undeva, apare justa anvergura...

      e prea mica pentru a ii deschide usi lui Dragnea in sua..zic eu

      Un scut antiracheta pe taramuri mioritice, folosirea pistelor de zbor in caz de ceva, plimbat liber prin Marea Neagra cu niste focoase, extragere de petrol din Marea Neagra mai moca, piata de desfacere pentru cateva produse Sua-China Dell, Xerox e mica?

    E o opinie, o analiza, o recapitulare a starii de fapt? Ca sa fiu consecvent si onest cu mine insumi, voi spune ceea ce gindesc toti cititorii fideli, toti comentatorii obisnuiti, The Brute, Cristi C, Pribeagul, Doru et co... Nu cred c-am mai citit un text atit de prost in Bursa, in 27 de ani... Reteta e nefericita, o insiruire suficienta de nume si evocari de situatii si evenimente, cu aerul superior ca se dezvaluie secrete absolute, al caror monopol il detine autorul, conexiuni cu pretentie de postulat, maniera comuna refuzatilor talentului ca Ovidiu Zara, Angela Bacescu, Dan Badea, Dan Gorzo (George Dora), Cartianu, Berdeli etc, maculatorii logicii anilor '90. Idiostilul aduce accente de discursivitate, anacolut, sincope narative, umor - pina si umorul involuntar lipseste, articolul e atit de anost ca nici sa faci misto de el nu-ti vine...

    1. ... George ruda cu Victor Roncea? Ala macar scrie ca un om care primea nota 7 la compuneri in cursul primar si care a luat 6 la bac pe bune, prin forte proprii... Ceea ce e oarecum de bine...

      chiar frati, din ce stiu.

      sa ne spuna. Eu am avut cam aceeasi nedumerire ieri la articolul lui Valer Marian pe acelasi subiect.

      ... macar vorbeste in calitate de Valer Marian... E ca in televiziune, "Cum comentati?". E viol cu crima, il suni pe Dan Antonescu, e cutremur, ii bagi in direct pe Marmureanu si Radulian, ninge, o chemi pe Romica Jurca, e epidemie de spondiloza, nimerit e Condurateanu, se descopera o evanghelie apocrifa, intrebi pe Monica Tatoiu, ca ea stie aramaica,siriaca si greaca veche... Valer Marian poate avea un punct de vedere, corect, gresit, militant, subversiv, whatever... In speta asta nici nu ma obosesc sa intru pe fond, care e praf si pulbere, forma deja decade pe autor din orice drepturi...

      Articolul prezinta informatii, nume, fapte.

      Anostă e realitatea, anoști sunt slugăreii securiști. 

      ... o falie, un antagonism, intre articol si realitate... N-as fi vrut sa intru in fond, nu ma provocati!

      exact!

      ... inafar de Make, de mine, de cersetorii tacuti si de Putin, e sluga cuiva.

      Te reține ceva să detaliezi patriotismul SRI?

      Da, dar Make jubileaza. Bursa face tiraj...... 

      Iar Make nici nu jubileaza, nici nu se lamenteaza, nici nimic, e nemuritor si rece, imun la orice stimul, mai putin aia feminini...

      Asta-i grav de tot! 

      Ovidiu Zară, numit de Băsescu cu mojicia binecunoscută ”Găozarul”, are studii economice solide, universitare, și este singurul ziarist care a câștigat un proces cu Sorin Ovidiu Vîntu, în epoca în care acesta era Mogulul nr 1 în România, când avea mereu în anticameră, la sluj, miniștri, parlamentari, generali. Se vede treaba că SOV nu l-a considerat pe Ovidiu Zară un ”refuzat”, lipsit de orice relevanță jurnalistică, de vreme ce l-a târât în instanță și s-a judecat niște ani cu ”irelevantul” maculator...curat meșteșug de tâmpenie genul ăsta de comentariu de mahala, la adresa unor jurnaliști pe lângă care forumistu lu pește cu izvor securistic la bază este zero barat

    Se vinde ziarul cu DVD, ca Gazeta Sporturilor cu "Oraselul lenes"?

    1. Haha

      "Evolutia" 

      cum se cheama ala care contracareaza articolele ce dezvaluie securisti?

      E patriot. A scapat din sute de procese pentru ca e destept.

      Spune ca aia care alcatuiau structurile de informatii imediat dupa desfiintarea Securitatii erau securisti, ca si cind s-ar fi indoit cineva sau nu era la mintea cocosului... Ca erau interese machiavelice legate de exploatarea a trei zarzari si doi aluni la Valea Doftanei... Liste de nume, fara sens, totul e anacronic, lipsit de miza, marunt. Si, chiar daca s-ar fi dezvaluit Adevarul Suprem, Absolut, articolul tot prost ramine!

      Se cheama Acoperitul care descopera. 

      ”erau interese machiavelice legate de exploatarea a trei zarzari si doi aluni la Valea Doftanei” - [Fragment eliminat, conform regulamentului.] de zarzări e vorba?

    "fara titlu", "anonim", "fara titlu", "anonim"... Daca ma uit si la grafie, la unitatea de opinie si interes, la formulare, la absenta comentatorilor obisnuiti... Cum faci, nenea Roncea, bagi comentarii de acasa, caz in care te ride administratorul retelei, ca se vede IP-ul, sau alergi de bezmetic din WiFi in WiFi, ca Sergiu in "Nemuritorii", din crenel in crenel, sa pari mai multi?

    Bag comentarii. Daca nu eram Obama si cu mine, polemizai singur. Acuma vezi, chinuie-te sa redecorezi desi e tirziu... Ceva vizualizari o sa ai oricum, ca e textul care deschide ziarul si citeste lumea de curiozitate, macar citeva rinduri. Se mai intreaba aia care cunosc ziarul si-l stiu pe Make, cum de troneaza ineptia asta la loc de cinste in Bursa. Amageste-te ca esti gazetar de top!

    1. Hotnews are numarul de vizualizari la vedere, sa poata sa dea contorul peste cap si sa se minuneze lumea de audienta si sa puna botul fraierii la tarifele de publicitate...

      ... despre natura umana, e ca-mi dau amicii sms-uri sa-si manifeste satisfactia ca il calc pe autor in picioare, dar n-ar comenta pe site, sa nu se puna rau cu Make. Amici care nu mai prididesc cu laudele la autorii 'casei'... Sa fie asta testul dat de Make? Ratiunea publicarii articolului in motul ziarului? Sa vada cit inghite breasla din servilism?

      Asa e. Eu nu ti-am dat SMS, ca n-am numarul. Dar am remarcat. Acum gata, ca devine personala treaba, te inversunezi si tu si nu-i bine. Treci peste, uita, ca presupun ca nu te iei de piept cu toti autorii inepti din presa, ca nu ti-ar ajunge viata. Fii mai subtil si mai discret cand ai dreptate!

      ... vorba lui Solomon... Cam incepusem sa am sentimentul ca exagerez. Ma consolez cu ideea ca mare rau nu fac, ca, vorba aia, mai bine sa fii vorbit de rau decit sa nu fii vorbit nicicum. Dar gata, m-am oprit, altfel devin postac...

    Am fost sesizat că se comentează acest material, de către diverși comentatori experți, dar anonimi. Anonimatul conferă privilegiul înjurăturii fără risc, dar include și intoxicarea. Evident și eu pot fi un anonim care se dă George Roncea. Dacă rubrica de comentarii includea autentificarea prin contul de FB era relativ mai simplu de pobat care - cine este, de fapt. În lipsa acestei autentificări, deși și pe FB există nenumărate profiluri fake, vă ofer varianta, pentru cei cu adevărat interesați de dialog, nu doar de flegme, să intrați pe contul meu de FB și să mă luați la rost după placul inimii dvs. Vă garantez că acord oricărui critic replica cuvenită. Până una alta pe acest Forum, să-i zicem, oricine poate scrie orice, fără asumarea niciunei răspunderi și nu mă refer doar la răspunderea juridică. ”Curajoșii” anonimi de aici, dacă chiar au ceva de zis, cu temei, sunt invitați să se desfășoare deplin, fără nicio cenzură, pe pagina mea de FB, autenitificată de Facebook Team cu buletin, număr de telefon etc samd. Am să preiau de atfel comentariile de aici pe această pagină - și vă aștept să continuați ”dezbaterea”, cei care aveți ceva de spus, cu argumente. Tema este una serioasă, părerea mea, modul în care este tratată aici din păcate împinge în derizoriu analiza datelor. Umberto Eco, până să moară, a apucat să zică ceva despre legiunile de imbecili care au căpătat drept la cuvânt. via online, sub acoperirea anonimatului. Omul avea dreptate, dar totuși, ventilatorul de rahat bobinat de imbecilii anonimi poate fi dezbârnat. Așadar, vă poftesc să-mi dați la cioc, să vă vărsați umorile și opiniile, cu sau fără insanitate, pe blogul lui Zuckerberg, să-i dăm și lui, sireacul, accesări, nu doar lui Make :)

    Pana aici am citit, dupa care n-am mai putut de ras si m-am oprit:

    "Iar gruparea Ghiţă - Maior - Dragnea este acum pe cai mari, ca dovadă invitarea lui Dragnea la inaugurarea preşedintelui Donald Trump." 

    1. Antonescu e el chitros si caustic si nu-i convine nimic, se stie, dar are dreptate, materialul e ridicol si suna din coada ca un sarpe cu clopotei intr-o oala de ciorba, n-are nimic de-a face cu Bursa.

      Dyogene, n-ai mai putut de râs pentru că ai ceva în gâtlej, ceva gros, ce te împiedică să expiezi?

      The Great Expectorations...

      stiam ca la partide sunt postaci care intra si comenteaza non stop pe forumurile ziarelor, nu stiam ca si SRI are postaci de serviciu - ma intreb cum e trecuta in fila bugetara activitatea, ventilare de rahat media?

    o mizerie de film, marca bursa.

    vai de capul vostru ce ati ajuns. 

    MAgureanu a ajuns si comentator de subsol. Intr-un fel e normal, de la subsol provine, la subsol trage, ca orice carcalac cu ifose. Trebuie apreciat ca macar Magureanu Asztalos e semi-cinstit semnand doar cu initialele. Sa vedem cum ii vor interpreta profundul put al gargarei colegii de celula...

    1. Articolul ca articolul, dar comentariile sunt savuroase.

      Un anume MA, aka Măgureanu Astalos, a plasat nu mai putin de 16 (saisprezece) comentarii, desi sustine ca nu-i postac :). Practic majoritatea comentariilor, desigur sulfuroase, ii apartin (doar) lui. Disperat omu...

      Amuzant cum se deconspira la anumite teme cartitzele SRI. Banuiesc ca ziarul Bursa nu degeaba publica astfel de materiale, scoate „conservele” la iveala, ies agentii ca paduchii pe frunte :) 

    Corect redata situatia din interior. Totusi, respectivii "aparatori ai Constitutiei" si "copiii lor" care i-au urmat la butoane l-au servit la fel de slugarnic si pe Basescu si gasca lui de corupti. Deci sa nu ne amagim ca doar PSD - ul a intretinut coruptia si nepotismul in tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb