SRI va verifica documentele prezentate de GIP

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 24 septembrie 2007

Serviciul Român de Informaţii (SRI) va verifica, în cursul zilei de astăzi, autenticitatea documentelor prezentate de Grupul de Investigaţii Politice.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) susţine, printr-un comunicat remis, duminică, agenţiei Rompres, că "Serviciul Român de Informaţii spionează un partid politic parlamentar şi un senator al României".

GIP motivează afirmaţia făcută prin două "documente", respectiv adrese, care însoţesc unele "materiale" realizate de Grupul de Evidenţă din cadrul SRI.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Marius Bercaru cele două adrese de însoţire prezentate de GIP nu au numere de înregistrare. Din acest motiv, oficialii SRI s-au abţinut de la orice fel de declaraţii până la clarificarea situaţiei.

Potrivit comunicatului semnat de preşedintele GIP, Mugur Ciuvică, prima adresă se referă la unele afirmaţii ale senatorului PNL Norica Nicolai, acestea "fiind o dovadă a faptului că SRI urmăreşte un parlamentar român".

"Conţinutul adresei este explicit: condus de generalul Stanciu a descoperit şi prezintă o informaţie referitoare la unele afirmaţii ale Noricăi Nicolai. Este vorba, aşadar, de afirmaţii ale senatorului pe care agenţii SRI le-au aflat şi despre care au considerat necesar să-şi informeze superiorii", se arată în comunicatul GIP, care mai susţine că generalul de brigadă Vasile Stanciu ar fi semnatarul adresei citate.

Cea de a doua adresă se referă, conform GIP, la ""un material referitor la intenţia Partidului Naţional Liberal de a coagula un "pol de dreapta liberal" în Republica Moldova, precum şi reacţii după recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la "aderarea Republicii Moldova la UE", afirmându-se că "adresa este semnată de acelaşi general Vasile Stanciu, este datată 20 iulie 2006, este ştampilată, vizată şi semnată de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea".

Potrivit comunicatului GIP, ""adresa este o dovadă a faptului că SRI monitorizează un partid politic parlamentar"", motivând afirmaţia prin faptul că ""generalul Stanciu spune explicit că materialul pe care îl transmite directorului SRI se referă la o "intenţie" a PNL, şi anume aceea de "a coagula un pol de dreapta liberal în Republica Moldova", susţine comunicatul semnat de Mugur Ciuvică.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb