SRJ MediaSind susţine acţiunea greviştilor de la Filarmonica Banatul

E.E.
Miscellanea / 8 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind răspunde apelului făcut de Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind şi se solidarizează cu salariaţii Filarmonicii de Stat Banatul Timişoara, membri ai Sindicatului Filarmonicii Banatul, care au declanşat din data 5 octombrie 2018, greva generală.

SRJ MediaSind consideră că drepturile angajaţilor din Filarmonioca Banatul au fost încălcate prin refuzul administraţiei instituţiei conduse de managerul Ioan Coriolan Gârboni, de a negocia şi semna Contractul Colectiv de Muncă. Deşi Legea nr. 62/2011 a Dialogului Social obligă administraţia să iniţieze negocierea CCM, de aproximativ doi ani de zile toate eforturile organizaţiei sindicale din Filarmonica Banatul de a încheia acest document vital pentru reglementarea raporturilor de muncă din instituţie au fost sortite eşeculului. În lipsa unui document care să reglementeze relaţiile de muncă, salariaţii au fost şi sunt trataţi discreţionar, fiind expusi la numeroase abuzuri, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre.

Preocupată de stingerea urgentă a conflictului, conducerea FAIR-MediaSind a avut o întâlnire cu primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, în data de 26 septembrie a.c. Acesta s-a arătat îngrijorat de situaţia conflictuală la care s-a ajuns şi a transmis conducerii Filarmonicii să soluţioneze urgent problema.

SRJ MediaSind solicită administraţiei Filarmonicii Banatul să înceapă imediat negocierile în vederea soluţionării conflictului de muncă, pentru ca drepturile angajaţilor să fie respectate iar publicul să nu aibă de suferit. Totodată, SRJ MediaSind cere ordonatorului principal de credite, Consiliul Local al Municipiului Timişoara, să-şi asume rolul de mediator şi sa intervină de urgenţă pentru stingerea acestui conflict, potrivit comunicatului.

SRJ MediaSind va oferi tot spriinul colegilor de la Filarmonica Banatul pentru normalizarea relaţiilor de muncă din instituţie şi va sustine orice decizie a Federaţiei FAIR-MediaSind pentru ca drepturile tuturor angajaţilor să fie respectate în conformitate cu Directivele UE şi Convenţiile internaţionale la care România a aderat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb