SSUB: "Studenţilor li s-a îngrădit dreptul la vot"

V.B.
Politică / 3 noiembrie 2014

Exercitarea dreptului de vot a studenţilor prezenţi ieri la urne nu a fost facilitată de Universitatea din Bucureşti, neexistând o secţie de votare în campusul Grozăveşti, acuză Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti (SSUB), într-un comunicat trimis astăzi redacţiei.

În acest sens, SSUB dă ca exemple lipsa formularelor tipizate pentru declaraţii pe propria răspundere necesare votului pe liste suplimentare la secţiile din apropierea campusului şi actele de identitate ale studenţilor care au solicitat viză de flotant şi nu au fost eliberate până în ziua alegerilor.

SSUB dă vina pe "nepăsarea" Universităţii din Capitală în ceea ce priveşte "haosul" creat din cauza lipsei secţiilor de votare în campusul Grozăveşti.

"Chiar dacă, în urmă cu puţin timp, studenţii se arătau consternaţi de neregulile din Universitatea din Bucureşti, depunând plângeri penale membrilor acesteia şi organizând mişcări de protest, nu s-au luat nici de această dată măsurile necesare pentru facilitarea dreptului de vot al studenţilor din campusul Grozăveşti. În campus, nu a fost amplasată nicio secţie de votare pentru cei aproximativ 2000 de studenţi cazaţi aici. Cu toate că studenţii aveau posibilitatea să voteze în orice secţie de votare, nu li s-a permis să voteze în secţiile de votare din jurul campusurilor universitare, pentru că nu mai aveau formulare tipizate pentru declaraţii pe propria răspundere necesare votului pe liste suplimentare", comentează reprezentanţii SSUB.

Societatea reclamă şi reţinerea, de către administratorii de cămin din Complexul Grozăveşti-Regie, a actelor de identitate ale studenţilor care au solicitat viză de flotant.

"Acestea nu le-au eliberat până în ziua alegerilor, motivându-li-se că procedura este una greoaie datorită numărului foarte mare de solicitări. Cei mai mulţi dintre studenţii cărora le-au fost oprite abuziv actele de identitate au încercat pe toate căile să îşi recupereze documentele", se mai arată în comunicat.

George Velcea, preşedintele Societăţii Studenţilor Universităţii Bucureşti, a declarat: "În loc să încerce să faciliteze amplasarea unei secţii de vot în campusul din Grozăveşti, cei din conducerea Universităţii din Bucureşti se ocupă de alte lucruri. Spre exemplu, anumiţi profesori din cadrul Universităţii din Bucureşti sunt preocupaţi de a face campanie electorală pentru diverşi candidaţi. Nu mai vorbim de lipsa de interes faţă de problemele studenţilor şi neregulile ce au loc în cadrul Universităţii din Bucureşti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb