Stagiune teatrală, deschisă cu o premieră şi ... distanţare

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 2 octombrie 2020

Stagiune teatrală, deschisă cu o premieră şi ... distanţare

Viaţa culturală autohtonă încearcă să revină la normalitate, chiar dacă dinspre criza sanitară nu vin chiar cele mai bune semnale.

Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova deschide stagiunea 2020- 2021 cu premiera spectacolului "Inimă şi alte preparate din carne" de Dan Coman, regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu. Premiera va avea loc mâine, spectacolul se va juca în Sala "Amza Pellea", iar publicul se va putea aşeza în sală în funcţie de noile norme impuse de pandemia coronavirus. De altfel, întregul concept al spectacolului a pornit de la situaţia neobişnuită prin care a trecut toată lumea, din luna martie şi până în prezent. Radu Afrim montează pentru a treia oară la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova, după spectacolele "Dacă am gândi cu voce tare" de Adnan Lugonić şi "Casa cu suricate" de David Drabek. Radu Afrim este unul dintre cei mai importanţi regizori autohtoni, a câştigat de trei ori Premiul UNITER pentru regie, Premiul Academiei Române (pe anul 2017) şi este considerat un creator rebel şi reformator, autor al unui demers performativ ţesut din atmosferă şi personaje, îmbunătăţit, cum spune artistul însuşi, cu un "supliment de realitate". În anul 2008 i s-a decernat Premiul Coup de Coeur de la Presse la Festivalul de la Avignon Off, pentru spectacolul "Mansarde B Paris/ Les detours Cioran" montat în Luxemburg. Afrim a ales să lucreze cu scenografa Irina Moscu, cea care, pentru ultima ediţie a Galei UNITER a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru scenografia creată pentru "Casa cu suricate", spectacol produs de Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova în 2019. Sound design-ul noii producţii este semnat de Mihai Dobre, iar mişcarea scenică poartă amprenta Flaviei Giurgiu.

Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta de peste 16 ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pare o piesă tâmpită, progresistă. Această mișcare în teatru în care propaganda globalist- progresistă se face pe scena, prin mimarea unor acte homosexuale, aduce grave prejudicii educației și valorilor unui popor.

    De fapt întreaga scenă arată ca un lagăr nazist in care forfotesc întâmplător niște ființe umane create...ce sa vezi, nu de roboți, ci de Dumnezeu .. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb