Stancev : "Am devenit mai deştept... Am învăţat cine e fiecare, cine ce joc face"

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2007

Stamen Stancev

Stamen Stancev

Controversatul om de afaceri Stamen Stancev crede că în şapte luni a înţeles culisele politicii româneşti şi ar continua să lucreze în România chiar dacă i s-ar ridica interdicţia de părăsire a ţării, deoarece vede aici potenţial de dezvoltare, potrivit unei declaraţii acordate NewsIn. "Voi rămâne în România şi voi continua să lucrez aici deoarece cred în potenţialul ţării. Ştiu deja destul de bine România pentru că am venit aici din 1992 şi potenţialul României e cel mai mare din regiune şi nu vorbesc doar de sectorul energetic, ci şi de agricultură şi turism", a spus Stancev.

El a menţionat că o promovare şi o consultanţă corespunzătoare ar putea să dezvolte aceste sectoare din România. Stancev a mai spus că în cele şapte luni cât a stat în România a învăţat cum nu trebuie să faci politică. "Am devenit mai deştept în aceste şapte luni. Am învăţat cine e fiecare, cine ce joc face", a spus Stancev.

"Nu mă plâng. Singura problemă pe care o am e că vreau să mă lase să călătoresc. Dacă pot să călătoresc nu e nici o problemă, pentru că altfel mă simt ca la închisoare aici", a explicat Stancev. Consultantul a spus că vrea să se întoarcă la familia sa şi la serviciu.

"Sunt consultant pentru Credit Suisse First Boston, OMV, Banca Austria Creditanstalt (BA-CA), CEZ, precum şi pentru multe alte companii", a mai spus Stancev. El a mai menţionat că nu a lucrat pentru privatizarea Romtelecom. "Nu am nici un conflinct de interese când lucrez deoarece nu am un contract de exclusivitate cu Credit Suisse", a mai menţionat Stancev. "Am lucrat pentru Credit Suisse la privatizarea Petrom, iar la un an după aceea am fost angajat pentru OMV. Nu am contracte de exclusivitate cu nicio companie. Lucrez şi cu Raiffeisen Investement, Erste Invest­ment din Cehia. Ne cunoaştem, suntem 50 oameni care fac treaba asta".

El a mai spus că partea bună e că nu s-a întâmplat nimic în aceste şapte luni, pentru că niciun proiect la care a lucrat nu a fost dezvoltat în acest interval. "Toate proiectele la care am lucrat înainte sunt încă valabile. Am fost contactat, acum două zile, de o bancă austriacă ce a deschis un nou departament de energie şi care voia să mă angajeze. Le-am spus despre cazul meu şi au spus că nu-i interesează acest aspect şi că au nevoie de expertiză", a susţinut Stancev. "Motivul pentru băncile de investiţii angajează consultanţi ca mine este că nu au timp. De exemplu Benyatov (nr. Vadim Benyatov Don) e responsabil pentru 25 de ţări, nu poate sta în fiecare săptămână aici câte trei zile. Dacă vrei să ai succes, trebuie să ai timp", a explicat Stancev.

Consultantul a mai spus că în perioada imediat următoare vrea să îşi poată pregăti apărarea prin care să poată arăta că afacerile întreprinse de el nu au încălcat legea. "Suntem în secolul XXI şi nu mai poate fi vorba de spionaj. Dacă vinzi o companie trebuie să joci cu cărţile pe faţă", a precizat Stancev.

De asemenea, el a mai spus că vrea să îşi poată citi acuzaţiile pentru că acestea nu i-au fost încă traduse din română. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au început, pe 20 aprilie, judecarea procesului primilor trei inculpaţi din dosarul privatizărilor strategice, Stamen Stancev, Dorinel Mucea şi Radu Mihai Donciu. În cazul celor trei, procurorii DIICOT au finalizat urmărirea penală, iar restul dosarului a fost disjuns şi se află în continuare în anchetă la DIICOT. Stamen Stancev, cetăţean bulgar, fost consultant al Credit Suisse First Boston Europe Londra şi Credit Anstalt Investement Bank Corporate Finance Beratungs GmbH Austria, este acuzat de spionaj şi organizarea unei reţele infracţionale, fiind considerat de procurori creierul acesteia. Procurorii îi mai cercetează în continuare şi pe fostul ministru al economiei Codruţ Sereş şi pe ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei Zsolt Nagy.

În aceeaşi parte de dosar a fost cercetat şi cetăţeanul american Vadim Benyatov Don, însă acesta nu a fost trimis în judecată odată cu ceilalţi trei inculpaţi întrucât, potrivit procurorilor, nu terminase încă de citit materialul de urmărire penală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb