Standard & Poor's a redus ratingul operatorului rusesc de telefonie mobilă OJSC Mobile TeleSystems (MTS)

Ziarul BURSA #Internaţional / 4 ianuarie 2005

Agenţia de rating Standard & Poor's a redus ratingul operatorului rus de telefonie mobilă OJSC Mobile TeleSystems (MTS) la "CGS-7" de la "CGS-7+" (de la "CGS-7.5" la "CGS-7.0" pe scala naţională rusă) unde se situa la 21 decembrie 2004, informează Standard & Poor's Governance Services.

Cauzele acestei scăderi în rating sînt legate de faptul că Deutsche Telekom AG şi-a redus acţiunile sale din MTS de la 15 la sută cît deţinea pe 17 decembrie 2004 la 10,1 la sută acum. Consecinţa e schimbarea balanţei de influenţă în favoarea deţinătorului majoritar de acum al acţiunilor, AFK Sistema, companie ce deţine 50,4 procente. Standard & Poor"s vede şi efectele pozitive ale ale acestei schimbări a balanţei prin transparenţa dată de faptul că are loc disipare a puterii, precum şi o transparenţă, pentru ca Deutsche Telecom va rămîne implicată în conducerea MTS. Compania germană îşi va menţine şi dreptul de veto în legătură cu tranzacţiile majore şi politica dividendelor.

Structura conducerii şi influenţa externă sînt cotate cu 6+ (6,5 pe scala rusă) de la 7+ (7,5 pe scala rusă), drepturile acţionarilor şi relaţiile dintre aceştia sînt cotate cu 7 (7,3 pe scala rusă) de la 8 (8,0 pe scala rusă), transparenţa şi auditul au rămas neschimbate la 7+ (7,5 pe scala rusă), Board structure 6,9 (6,9 pe scala rusă), la fel neschimbate.

Reprezentanţii companiei Sistema deţin doar trei locuri din şapte din boardul MTS, fiind minoritari şi în comitetul de audit. Acest comitet de audit e condus de un director independent, după ce pînă în noiembrie 2004 a fost unul al Deutsche Telekom.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb