"Standard Chartered" preia o divizie "Morgan Stanley" din India

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 mai 2013

"Standard Chartered" Plc din Marea Britanie a decis să cumpere divizia de administrare a averilor deţinută de banca americană "Morgan Stanley" în India, preţul tranzacţiei nefiind făcut public. Unele surse apropiate situaţiei spuneau, la data de 9 mai, că "Standard Chartered", bancă ce realizează cea mai mare parte din profit în Asia, va plăti iniţial 8 milioane de dolari pentru această divizie, care are în administrare active de aproape 800 de milioane de dolari. Banca britanică va mai face o plată ulterior, conform surselor, care nu au precizat o sumă pentru această tranşă.

Divizia care va fi înstrăinată a realizat mai puţin de 5% din vânzările contabilizate de "Morgan Stanley" în India, în 2012. "Morgan Stanley" a pus bazele acestei divizii în septembrie 2008, perioadă de "boom" pentru economia şi pieţele acţiunilor din India. Economia ţării asiatice a crescut cu 9,3% în anul fiscal încheiat în martie 2008, iar în 2012 - cu numai 6,3%. Pentru 2013, guvernul Indiei estimează un avans economic de 5%.

Vânzarea diviziei este aşteptată să se finalizeze până la sfârşitul anului curent, iar tranzacţia va creşte activele pe care le are "Standard Chartered" în India, pe segmentul de private banking. "Morgan Stanley" renunţă la anumite operaţiuni în condiţiile în care îşi revizuieşte prezenţa în India, urmărind să se concentreze pe activităţi precum cele de investment banking, management al activelor şi titluri instituţionale.

India este a treia mare piaţă pentru "Standard Chartered", după Hong Kong şi Singapore. Banca britanică a obţinut un profit înainte de taxe de 676 milioane de dolari în ţara asiatică, anul trecut, adică aproximativ 10% din totalul realizat la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb