Stânga politică, decisă să o demită pe Clotilde Armand

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 24 august 2021

Clotilde Armand

Clotilde Armand

Fostul premier Victor Ponta a decis, ieri, ca formaţiunea politică pe care a înfiinţat-o, Pro România, să se alăture demersului PSD de strângere a numărului de semnături necesare pentru declanşarea referendumului de demitere a lui Clotilde Armand din funcţia de primar al Sectorului 1. Victor Ponta este primul lider de partid care răspunde pozitiv propunerii lansate de Marcel Ciolacu privind un acord pentru demiterea primarului sectorului 1, Clotilde Armand. Liderul Pro România susţine, într-o postare pe Facebook, că s-a consultat cu conducerea partidului şi "nu a existat nicio îndoială că trebuie să ne alăturăm demersurilor legale şi politice referitoare la sectorul 1".

"Situaţia de la Sectorul 1 nu trebuie să rămână fără consecinţe politice şi juridice - indiferent cât de puternici sunt cei aflaţi în spatele doamnei Clotilde Armand şi de sumele colosale care sunt în joc. Mi-am consultat colegii din Biroul Executiv al PRO România în privinţa propunerii facută de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu- şi nu a existat nicio îndoială că trebuie să ne alaturăm tuturor demersurilor legale şi politice referitoare la Sectorul 1 din Bucureşti. Mai este mult timp până în 2024 (mult timp pentru că cei aflaţi la putere vor face multe alte greşeli şi lucruri rele) - dar mai este, de fapt, puţin timp până în 2024 (dacă vrem ca oamenii să aibă o alternativă serioasă la situaţia actuală, o speranţă că lucrurile pot fi îndreptate aşa cum au fost în 2012)", a scris Ponta pe pagina oficială de Facebook.

Implicarea lui Victor Ponta ar putea da un nou imbold campaniei de strângere a semnăturilor, care în acest moment pare a fi intrat în impas, atât timp cât sub 20.000 de cetăţeni cu drept de vot din cea mai bogată zonă a Capitalei au semnat iniţiativa respectivă. Cum perspectivele strângerii numărului de semnături necesare de către cei de la PSD par sumbre - numai 300 de persoane semnând zilnic pro-referendum -, preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu a transmis o propunere de acord către toţi liderii politici ai partidelor participante la alegerile locale din Sectorul 1 pentru a se alătura demersului.

Potrivit Codului Administrativ, organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială, ceea ce înseamnă aproximativ 52.000 de cetăţeni cu drept de vot care au domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1 al Capitalei.

După ce prefectul Capitalei va decide organizarea referendumului, acesta va fi valabil dacă la el participă cel puţin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente, potrivit legii.

Amintim că demersul de mai sus a fost iniţiat în urma situaţiei precare din punct de vedere igienico-sanitar cu care se confruntă Sectorul 1 sub administraţia Armand, unde deşeurile aruncate ilegal pe spaţiul public nu au fost ridicate o perioadă îndelungată de către societatea Romprest SA din cauza debitelor pe care primăria le înregistra la facturile emise de operatorul de salubritate. În urma strângerii gunoaielor, a avut loc o înmulţire a rozătoarelor din sectorul respectiv, astfel că şobolanii au invadat spaţiul public, putând fi zăriţi chiar pe holul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, aşa cum a menţionat ziarul BURSA în articolul Clotilde Armand ne pune să alegem între corupţie şi mizerie".

Începând cu 24 iulie, timp de 30 de zile, Sectorul 1 s-a aflat în stare de alertă sanitară, stare pe care prefectul Capitalei a refuzat ieri să o prelungească încă 30 de zile, deşi primarul Clotilde Armand şi Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 solicitaseră o prelungire.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Bine i-a făcut Sosoaca atunci când a decorat treptele Primăriei cu saci de gunoi.

    USR+Gunoaie+Șobolani= Clotilde 

    1. Asa arata o lampa trista. În ce hal decad postacii.

      In ce hal au decazut cretinii tefelisti/useristi/legbtisti care se bucura ca traiesc in gunoaie.

    Romprest a avut vreodata o indoiala cat de mica, cum ca s-ar putea sa nu incaseze banii de la primarie, avand in fiset un contract beton? Oare mafia doarme cand ii tai veniturile?

    1. Chestia cu mafia este nutret pentru prosti. In mintea ravasita a clotildei, mafia inseamna toata lumea, cetatenii din S1, toate celelalte partide, toate firmele care au contracte cu primaria in afara de tovarasii ei de furat.

    De mafia pnl usr ista nu ne spune nimeni nimic

    E nevoie de stânga sau dreapta pentru debarcarea acestei femei senile. Locuitorii sectorului 1 ce păzesc?? Chiar as sunt cu toții niste slugi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb