STANLEY DRUCKENMILLER: "Există o probabilitate ridicată ca preţurile acţiunilor să stagneze timp de zece ani"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 septembrie 2022

"Există o probabilitate ridicată ca preţurile acţiunilor să stagneze timp de zece ani"

Legendarul manager de fond Stanley Druckenmiller are o perspectivă sumbră pentru piaţa acţiunilor şi crede că există o "probabilitate ridicată" ca preţurile să stagneze timp de zece ani, scrie Business Insider.

"În opinia mea, există o mare probabilitate ca piaţa, în cel mai bun caz, să rămână cumva plată timp ce zece ani, cam ca în perioada dintre "66 şi "82", a spus Druckenmiller într-o discuţie cu Alex Karp, CEO-ul a companiei de date Palantir.

Globalizarea a condus la o productivitate ridicată, ceea ce dus la dezinflaţie. În plus, de la criza financiară globală din 2008, băncile centrale au adoptat politici monetare relaxate pentru a stimula creşterea economică, dar acum îşi schimbă abordarea.

Rezerva Federală a operat patru majorări ale ratei dobânzii în acest an şi probabil va creşte dobânda în continuare pentru a domoli inflaţia, care a ajuns la niveluri nemaiîntâlnite de câteva decenii.

Druckenmiller a asemănat băncile centrale cu cineva care, după ce a condus un Porsche cu 200 de mile pe oră (tipărirea masivă de bani), nu doar că ia piciorul de pe acceleraţie, ci apasă frânele.

"Prin urmare, creşterile pieţei bullish ce durează din 1982 şi care intrat în modul hyperdrive (n.r. a accelerat) în ultimul deceniu, probabil se vor diminua", a spus Druckenmiller, care a fost managerul principal de portofoliu al Fondului Quantum, al lui George Soros.

Preţurilor acţiunilor tind să scadă atunci când ratele dobânzilor cresc, deoarece ratele mai mari pot afecta profitabilitatea companiilor. Acest lucru reduce atractivitatea acţiunilor faţă de active precum obligaţiunile, care sunt mai puţin riscante. Dar, chiar şi în acest mediu stagnant pentru acţiuni, pot exista avantaje, crede Druckenmiller.

"Partea frumoasă este că atunci (n.r. între 1966 şi 1982, când piaţa acţiunilor americane a fost într-o lungă perioadă de stagnare) au existat companii care s-au descurcat foarte bine. Atunci a fost fondată Apple, atunci a fost fondată Home Depot", a afirmat fostul manager de fond a lui Soros, citat de Business Insider.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. In state ii dezastru asta, la BVB sunt companii care în 6-8 ani îți scoți banii numai din dividende daca ai ce trebuie in portofoliu!

    1. Da, mai ales la companiile supraevaluate va fi o mare poblema. La companiile evaluate decent, scaderea valorii actiunii va duce la o crestere si mai mare a dividendului, daca ele isi mentin profitul.

      Așa este! Doar atenție pe ce intri!

      puteti da un exemplu, numai unul, de o companie in care iti scoti banii in 6 ani din dividende?

      macar in 8 ani? un singur exemplu?

      SNG, SNP, TLV, COTE

      Dar analizați fundamental companiile și veți găsi la BVB opțiuni mult mai bune decât bursele unde se duc toți cu sacul....ca la pomul lăudat! 

      tlv dividende? asta e motivul obligatiunilor de 1 mld euro?, pt dividende? snp ar putea acorda un 8% dividende daca ajunde la 0,4 si vad ca sunt sanse mari

    "Actiunile sa stagneze timp de 10 ani" - o afirmatie absurda. Actiunile nu stagneaza niciodata, nici macar pe durata unei zile.

    Daca intri intr'o gaura din care iesi abia peste 10 ani, poti sa spui "filozofic" ca actiunile au stagnat, intre timp ai acumulat 10 ani de devalorizare a bani, deci tot esti in pierdere reala masiva.

    Exista doar o regula simpla care te poate ajuta sa eviti ruina: sa tai scurt pierderile. 

    1. eu nu inteleg cum au unii pierderi? si de ce sa tai? ce sa tai?

      Atat timp cat am flux de numerar nu tai! Redirectionez portofoliu cand vad ca altii ofera flux numerar mai bun sau in crestere / rebalansz!!! 

      ma intereseaza doar fluxul nu aprecierea sau caderea!! 

      s c cret 

    trendul istoric din 1900 arata parabole asendente si descendente in raport de PE .... si ce se vede in fata arata ca Perurile vor coboda pe urmatorii 10-15 ani minim!!! DECI IEFTIN!!! acum nu stim daca si in nominal!!!

    Deci fie creste GDPul si scade speculatia; fie stagneaza sau sacde si gdpul si trage speculatia mai rau in jos; fie echilibru... dar datele mele arata ca inflati in fata nominala si vant din pupa!! 

    PErurile sunt OBLIGATE SA COBOARE!!! de ce? Pentru ca avem "mosii" cu duiumul ce intra sa faca exituri la detineri active financiare!!! atat in piata reala cat si in piata financiara!!! unde Tinerii Potenti de acum sunt DEJA supraindatorati pana in gat plus mamica plus copil plus catel plus pisica plus metran plus ipoteca plus purcel!!!  

    Plus inflatia ce le topeste venitul discretionar!!! 

    Foarte putine persoane vor avea acces la oportunitati!!! 

    Nu pentru ca nu vor fi lasati!! 

    Ci pentru ca nu vor putea / vedea! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb