Start cu dreptul la bursă pentru DN Agrar

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 februarie 2022

Start cu dreptul la bursă pentru DN Agrar

Capitalizare de 111 milioane de lei, cu 16% peste cea conferită de preţul din plasament

DN Agrar, grup de firme ce activează în domenii precum zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport şi turism, a debutat cu dreptul în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul acţiunilor companiei a încheiat prima zi bursieră la 2,1 lei, cu 16% peste cel din plasamentul privat ce a precedat listarea, ceea ce ridică evaluarea DN Agrar la 111,36 milioane de lei. Faţă de profitul estimat pentru acest an în memorandum, de 7,92 milioane de lei, compania prezintă la evaluarea actuală un raport Price to Earnings Ratio de 14, iar faţă de rezultatul anului trecut, de 6,62 milioane de lei, nivelul PER este de aproape 17.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 5,94 milioane de lei, cea mai mare din segmentul "regular", al Pieţei AeRO.

Jan Gijsbertus de Boer, CEO-ul şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al DN Agrar Group, a spus: "Ne dorim ca momentul listării acţiunilor DN Agrar Group pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti să marcheze intrarea companiei în următoarea etapă de dezvoltare. Suntem încrezători că pârghiile de finanţare oferite de piaţa de capital sunt favorabile pentru structura noastră de business. Avem convingerea că obiectivele ambiţioase pe care ni le propunem vor fi atinse şi că încrederea noastră în viitorul sectorului de agribusiness din România va avea succesul scontat".

Compania a venit în piaţă după un plasament privat prin care a atras de la investitori 24,78 milioane de lei, bani ce au fost folosiţi parţial pentru achiziţia fermei Lacto Agrar SRL din judeţul Hunedoara.

În domeniul producţiei vegetale, fermele din grup cultivă, în prezent, împreună cu ferma Lacto Agrar, peste 3.000 de hectare de teren agricol, localizate pe raza judeţelor Alba şi Hunedoara. În ceea ce priveşte efectivele de animale deţinute la jumătatea anului trecut de către fermele din grup, împreună cu ferma Lacto Agrar, acestea înregistrează peste 3.300 de capete de vaci de lapte, cu o producţie de 75.300 de litri de lapte/zi.

Potrivit celor prezentate în memorandum-ul de listare întocmit de BRK Financial Groupe, compania îşi propune să ajungă la un efectiv de 8.000 bovine de lapte în următorii doi ani şi 10.000 bovine de lapte în următorii cinci ani, obiective care vor fi realizate atât prin achiziţionarea altor ferme zootehnice, precum şi prin înfiinţarea unei ferme, pentru care DN Agrar are deja toate autorizaţiile de construcţie.

În privinţa cultivării cerealelor, firmele din grupul DN Agrar au în vederea extinderea numărului de hectare deţinute şi lucrate, obiectivul fiind să ajungă la o suprafaţă lucrată de 10.000 de hectare prin achiziţia altor ferme cu producţie agricolă vegetală, conform celor prezentate în memorandum.

DN Agrar Group a înregistrat, la jumătatea anului 2021, o cifră de afaceri netă de 18,2 milioane lei, în creştere cu 62% faţă de cea din primul semestru al anului trecut. Profitul grupului în această perioadă a fost de 2,1 milioane lei, în creştere faţă de rezultatul raportat pentru primele şase luni ale lui 2020. Ferma Lacto Agrar recent preluată a înregistrat, la jumătatea anului 2021, o cifră de afaceri netă de 16,3 milioane lei şi un profit de 1,2 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La cate listari s'au scufundat sub pretul din plasament am ajuns ca un 16% sa ni se para un start "cu dreptul".

    Si UiPath a avut un start "cu dreptul" in primele zile... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb