Startup-ul românesc Footprints închide prima rundă de finanţare cu o investiţie atrasă de 500.000 de euro

M.C.
Companii / 22 decembrie 2022

Startup-ul românesc Footprints închide prima rundă de finanţare cu o investiţie atrasă de 500.000 de euro

Compania Footprints este evaluată la 5 milioane de euro

Finanţarea atrasă de la 8 investitori români va permite intrarea pe pieţe noi, obiectivul companiei fiind extinderea în Emiratele Arabe Unite şi în Uniunea Europeană

Compania românească Footprints for Retail, ce operează o platforme de Retail Media, închide prima rundă de finanţare şi atrage o investiţie de 500.000 de euro, compania fiind evaluată acum la 5 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, runda de investiţii a fost organizată şi condusă de Robin Good, companie de accelerare şi dezvoltare de business dedicată start-up-urilor tech din România.

În prezent, soluţia Footprints este folosită de retaileri mari din România, Emiratele Arabe Unite, Serbia şi Bulgaria. Finanţarea atrasă va permite intrarea pe mai multe pieţe, obiectivul companiei fiind extinderea prezenţei în Emiratele Arabe Unite şi în Uniunea Europeană. Finanţarea va permite şi dezvoltarea platformei şi a algoritmilor AI în direcţia îmbunătăţirii predicţiilor comportamentului de consum în retailul fizic.

Runda de finanţare a fost susţinută de 8 investitori privaţi, printre care Sandu Băbăşan, partener Robin Good , un recunoscut antreprenor din online-ul românesc, cu o vastă experienţă de business, rezultată din proiecte care au inovat industria comerţului digital, Florin M. Pop, membru al grupului de investitori Transylvania Angels Network, şi un investitor activ din România, cu investiţii în peste 15 proiecte de start-up, în diferite domenii şi Lorand Soares Szasz, antreprenor şi specialist în dezvoltarea accelerată a business-urilor, subliniază sursa citată.

"Am închis runda de investiţii după 2 luni, în care am atras 500.000 de euro, şi am reconfirmat pe de-o parte potenţialul platformei Footprints, într-o piaţă globală de Retail Media, estimată să atingă, la finalul lui 2022, venituri de 50 de miliarde de dolari, şi pe de altă parte al industriei de retail, care, prin digitalizare, va trece printr-o transformare radicală în următoare perioadă. Investiţia ne oferă premisele dezvoltării mai rapide a produsului şi permite accelerarea prezenţei platformei în mai multe pieţe", spune Dan Marc, fondator şi CEO Footprints For Retail.

"Viteza cu care Footprints converteşte clienţi internaţionali arată maturitatea echipei şi a produsului dezvoltat, într-o piaţă în care opţiunile sunt limitate. Unicitatea platformei, combinată cu inovaţia tehnologiei, dar şi cu nevoia şi dorinţa de a transforma retailul au determinat închiderea rapidă şi cu succes a rundei de finanţare. Footprints a atras investitori care au încredere că soluţia dezvoltată în România va perturba evoluţia liniară a industriei de Retail Media şi o va face accesibilă oricărui retailer", spune Sandu Băbăşan, investitor şi partener Robin Good.

Tehnologie unică

Soluţia Footprints are la bază o tehnologie unică ce le oferă companiilor din comerţul offline posibilitatea de a monetiza datele generate de proprii clienţi. Acest lucru se realizează prin conversia traficului anonim în clienţi profitabili, cu un comportament de achiziţie predictibil, analizând în mod unitar datele comportamentale din offline şi online, cu ajutorul inteligenţei artificiale şi automatizării algoritmice.

În prezent, complexitatea interacţiunilor dintre clienţi şi produsele şi serviciile companiilor nu este înţeleasă complet de către modelele de date ale retailerilor şi ale platformelor cu care lucrează. Acest fapt nu permite realizarea unei corespondenţe clare între campaniile de publicitate şi vânzările realizate. Footprints foloseşte ecosistemul de date generate de clienţi în interacţiunea cu companiile pentru a realiza profilări comportamentale predictive care apoi permit transformarea investiţiilor de media ale retailerilor.

Footprints For Retail este singura companie românească inclusă în Microsoft Pegasus, programul Microsoft desfăşurat la nivel global care include 12 companii pe care pariază că vor remodela businessul şi modul de operare al comerţului clasic, se menţionează în comunicat.

Printre clienţii Footprints For Retail se află: INGKA Holding B.V. (operator al magazinelor IKEA), Majid Al Futtaim (conglomerat în industria imobiliară şi de retail din EAU), NEPI, Vienna Insurance Group, Jaguar, Hyundai, Land Rover, Erste Group, First Bank şi Ţiriac Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb